Page 1 of 3

Internet provideri in Sibiu...

PostPosted: 21.11.2005 14:05
by Kwisatz
Ce provideri de internet exista in Sibiu? Ma intereseaza cei care ofera internet prin retea, nu prin dial-up sau modem de cablu.

Astept oferte.

PostPosted: 21.11.2005 15:21
by luciano
Pai daca esti asa exigent in a selecta providerii de net cred ca ar fi doar unu care se incadreaza cerintelor tale (dar depinde de zona unde stai).
ASCONET. In cazul in care mai stie cineva ceva ......
P.S. eu zic ca merita sa te interesezi si de providerii prin cable deoarece RDS a marit banda de luna aceasta pe metropolitan (avem 512k) si se zice ca de la sfarsitul lunii o sa avem si in afara tot 512k. Sa ne ajute Dumnezeu :P

PostPosted: 21.11.2005 19:05
by Kwisatz
Pai nu as putea sa zic ca sunt exigent. Ma interesau doar providerii care furnizeaza internet prin retea LAN, deoarce prin dial-up sau cable nu am posibilitatea fizica (adica nu am telefon fix si nici cablu tv).

Stau in zona Piata Cluj. Din cate stiu, Asconet nu are acoperire acolo. Si oricum, internetul de la RDS e scump.

Chiar asa "inghesuiala" mare e intre providerii de net in Sibiu? Intr-un oras care doreste sa fie o gramada de lucruri europene si internationale, e cam rusine sa nu existe decat unul, doi provideri de internet seriosi, nu prin dial-up (care e lent si scump)... si care sa acopere in intregime orasul de pe Cibin.

Mai astept si alte sugestii. Merci.

PostPosted: 21.11.2005 21:28
by JAM
deocamdata s-o bagat ctr'u in piata cluj si din cate am auzit si asconetu vor sa se bage sau chiar s-au bagat deja, deci .. asteptam preturi cat mai mici, nu le strica un pic de concurenta..

PostPosted: 22.11.2005 00:50
by Kwisatz
JAM wrote:deocamdata s-o bagat ctr'u in piata cluj si din cate am auzit si asconetu vor sa se bage sau chiar s-au bagat deja, deci .. asteptam preturi cat mai mici, nu le strica un pic de concurenta..


Da, ar fi bine venita concurenta, poate se mai dinamizeaza putin oferta.

PostPosted: 24.11.2005 22:59
by das
In zona piata CLuj este Asconet, CTR, RDS si ROMTELECOM..ai de unde alege.Eu sunt din zona si pot spune ca:

RDS: trage dar dureaza luni de zile si mai merge si prost.
TARIF: mult/luna; intre 0(zero) si 5(cinci)k/sec..in cea mai mare perioada a timpului

CTR: dau si ei cat pot si cam trag la oricine , numai ca sa prinda clienti TARIF: 10eur/luna; 10k/sec parca

Asconet: nu am detalii

ROMTELECOM: varianta de ADSL: 35eur/luna 120k/sec...merge bestial. Chiar daca nu ai telefon...sunt ferm convins ca la stalpul din fatza casei tale e romtelecom.

cam atat..sper sa nu ma injure nimeni de ce am scris..e o parere personala

PostPosted: 31.10.2006 11:21
by avaxboy
prin wi-fi cum sta reteaua Atlas Telecom cu acoperirea?

PostPosted: 02.01.2008 14:45
by Costi_B
In Piata Cluj sunt montate celule dar nu stiu daca au si cardul ptr internet sau doar telefon. Ramane de testat cu laptop-ul in scurt timp ... ;)

intre timp m-am abonat

PostPosted: 04.01.2008 08:48
by avaxboy
intre timp am devenit clientul lor
e si telefon si internet in zona P-ta Cluj doar ca placile de internet nu sunt monate in toate celulele ci doar sporadic. semnalul e satisfacator ca mobilitate. au fost ceva intreruperi. zona e deservita de microcentrala de pe str.Infratirii. in rest numai de bine.

Re: intre timp m-am abonat

PostPosted: 10.01.2008 09:46
by Kwisatz
Vis-a-vis de locuinta mea s-a montat o celula wireless, Atlas Telecom parca. O descopar cu laptopul, binenteles. securizata :)

Momentan nu am motive sa trec la ei, mai ales ca trebuie sa fac un alt upgrade de echipament (acces point wireless, placi de retea wireless). Merge bine asa cum e, acum, 180 kB/s download.

PostPosted: 12.01.2009 19:07
by roiuly
salut. stie cineva vreo posib de conectare la net (wireless, retea de cartier, etc) in strand (zona alconsib) pentru 2-3 luni???!?! rds-ul pik...idurata mare de instalare; etc. wireless este semnal..dar cam slabut cel free

PostPosted: 01.11.2010 11:27
by GAS
stiti cumva careva care este durata maxima care trebuie sa treaca de la intocmirea unei sesizari si pana la interventia propriuzisa a echipei tehnice? nu de alta dar la mine au trecut deja 7 zile si vad ca nu ma baga nimeni in seama

PostPosted: 01.11.2010 12:15
by ovisopa
nu ai contractul la indemana sa vezi daca scrie care este perioada maxima pt sesizari ?

Am dat un search rapid pe net si in primul rezultat era si textul asta :

...un operator mi-a comunicat ca sesizarea are termen de rezolvare cel mai putin 30 zile,maxim neprecizat... ..dar era vorba de telefonie, nu de net.

PostPosted: 03.11.2010 09:22
by GAS
Bun , nu mai merge treaba cu astia de la rds sunt de o nesimtire fara limite. Stau de mai bine de o saptamana fara internet pt ca nu sunt capabili sa trimita o echipa sa lege 2 fire in 5 minute. Imi spune tantza de la deranjamente ca interventile contra cost nu sunt prioritare :)) sa mori tu? si care sunt prioritare ?

Am pornit in noi cautari de provideri. Locuiesc in zona de blocuri din vasile aaron si au acces cam toti providerii posibili aici . Nu stiu ce sa aleg insa... inainte am fost la asconet si am fost dezamagit de ei pt ca pica netu intr-o veselie , iar viteza era criminala, poate s-au mai schimbat de atunci , de aceea va cer voua parerea: injoy sau romtelecom(clicknet) ?

PostPosted: 03.11.2010 14:46
by ovisopa
Injoy/NextGen:
acum cateva luni am tot avut probleme destul de des seara, se misca netul mai nasol, acum se intampla mai rar dar se intampla. De vreo luna au inceput alt fel de probleme cu DNS-urile, mi-am setat primary dns 8.8.8.8 in loc de DNS-urile lor (alocate automat). Dar nu tot timpul se rezolva problema asa. Cand am probleme si ei zic ca nu e de la ei, cei de la suportu tehnic trimit un "ticket" echipei de pe teren, tot timpul ma suna cineva inainte sa vina echipa, sa vada daca s-a rezolvat, dar asta in cateva ore, sau cel mult a doua zi.
Viteza este foarte buna, atat Download cat si uplod (upload mai bun ca la RDS .. dar saptamanile care vine o sa testez mai bine ambele conexiuni sa pot face comparatii)

Clicknet:
am avut in urma cu multi ani, abonament de 2Mb, apoi cel de 4Mb care pica destul de des si nu exista rezolvare la aceasta problema in zona mea.
Viteza de upload este mult mai slaba decat la oricare alt provider, si nu ai metropolitan :(

La RDS inafara de faptul ca un te baga in seama la defectiuni, sunt alte problem? pica netu des ? Ai zile cu viteza scazuta ?