SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

Internet metropolitan WI-FI in Sibiu. Atlas Telecom Network.

Ce parere aveti despre oferta de internet din Sibiu. Vom avea o retea metropolitana serioasa?
User avatar
Posts: 14
Joined: 05.09.2008 16:51
PostPosted: 09.09.2008 12:01
ok, atunci cine ma poate lamuri. Conform
http://www.viruslist.com/en/viruslist.html?id=59159
Helkern infecteaza serverele care au Ms SQL Server 2000. Nu am asa ceva instalat.
Aici un alt articol legat de virus
http://www.kaspersky.com/news?id=970183
User avatar
Site Admin
Posts: 1701
Joined: 19.01.2004 12:34
Location: Sibiu, Romania
PostPosted: 09.09.2008 13:45
Despre problema asta daca vrei sa mai discutam incepe alt topic ca discutia asta nu are rost sa continue aici .


To accomplish the "buffer overrun" exploit the worm sends a special request to a target computer. When the request is processed the system automatically executes the worm's code contained in this request. In this way a malefactor can run malicious code without a user's knowledge.

Next, "Helkern" initiates its spreading routine. This process features the extremely rapid sending of the worm's copies to other Internet users: "Helkern" starts an endless spawning loop that many times increases network traffic.


Am subliniat o parte din textul scris in articolul dat de tine, antivirusul tau probabil blocheaza requestul facut de virusu' respectiv .. te verifica daca esti vulnerabil ..

Si inca un citiat tot din articolul respectiv :

"To home users of any Windows version without the installion of Microsoft SQL Server the worm poses no threat."
Cauta rapid pe site:
telefon brukenthal pt. a gasi rapid nr. de tel. al unei institutii, firme, sau obiective turistice
adresa brukenthal exact ca pt telefon doar ca o sa gasiti adresa
cod postal balcescu pentru a gasi codul postal al unei strazi din sibiu sau medias. Folositi doar numele (sau o parte) fara Str, aleea .. etc
User avatar
Posts: 22
Joined: 22.01.2007 15:57
PostPosted: 09.09.2008 19:34
Atlas e bun...
Pentru mine ca home user sunt multumit.
Cat despre latimea de banda... aceasta nu mi-a fost garantata pentru contractul incheiat.

Asta e internetul... Uneori merge mai bine alteori mai rau....

Daca cineva are linie dedicata sa faca teste de ping si speed....

De exemplu cu [url]www.speedtest.net[/url] am facut teste de ping si viteza cu diferite locatii pe glob sau chiar in aceeasi locatie in zile diferite sau ore diferite...

Am constatat ca nu e la fel nu stiu daca mi s-a intamplat sa fie acelasi ping sau aceeasi viteza...

Pe o linie dedicata s-ar putea sa fie mai stabil internetul... pingul si latimea de banda... in schimb pe un ip dinamic cum am eu si contract cu latime de banda de 1.5 viteza fluctueaza...

Cum spunea insa si Beni reteaua Atlas pe wifi e mai sigura sau asa ar trebui. Foloseste tehnologie de ultima generatie si un sistem de criptare pe WPA care este mai greu de spart ca si WEP...

PS. Stie cineva daca a aparut de vanzare telefonul mobil de la Atlas?
User avatar
Posts: 14
Joined: 05.09.2008 16:51
PostPosted: 09.09.2008 20:12
Nu ma plang de conexiune, doar ca nu imi explic cum am putut fi atacat de acest virus la 30 de minute dupa o instalare de windows pe un PC nou care nu avea altceva instalat decat windows + kaspersky + firefox, mai ales ca pe Atlas avem IP dinamic. Atat doar ca nu ma simt prea bine cand vad acele atacuri si eram curios daca mai pateste cineva chestia asta. In fine poate ca ataca toate adresele intre anumite limite
User avatar
Posts: 1741
Joined: 15.04.2007 18:31
Location: Sibiu
PostPosted: 09.09.2008 22:22
si dak ai ip dinamic esti scutit de virusi ? :D nui greu de acrosat un virus ii nevoie doar sa accesezi un site cu trojeni :)
User avatar
Posts: 22
Joined: 22.01.2007 15:57
PostPosted: 11.09.2008 18:09
russell wrote:ok, atunci cine ma poate lamuri. Conform
http://www.viruslist.com/en/viruslist.html?id=59159
Helkern infecteaza serverele care au Ms SQL Server 2000. Nu am asa ceva instalat.
Aici un alt articol legat de virus
http://www.kaspersky.com/news?id=970183


Da russell eu am primit mesajul cu injectarea dar nu mi-am facut probleme...
Inca nu am sql server instalat dar pana acum de fiecare data karspersky si-a facut datoria si a blocat ip-ul...

Nu am depistat semnalmente ale virusului. Nu am aobservat sa imi strice ceva prin PC. De fapt nici nu stiu daca are ocazia.
Inati sa treaca de firewall si apoi mai vorbim ...
Daca am sa depistez ceva va anunt... :banana:
User avatar
Posts: 149
Joined: 31.10.2006 11:17
Location: Sibiu
PostPosted: 13.09.2008 17:29
pustiuus2000 wrote:Atlas e bun...
PS. Stie cineva daca a aparut de vanzare telefonul mobil de la Atlas?


se pare ca inca nu. din pacate. si cred ca nici nu o sa mai apara. DigiMobil-ul de la RDS va sparge piata de profil. Cred ca actionarii de la Atlas Telecom o sa-si vanda cat de curand reteaua.
User avatar
Posts: 149
Joined: 31.10.2006 11:17
Location: Sibiu
PostPosted: 26.09.2008 07:40
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sustine ca nivelurile de emisii produse de dispozitivele wireless nu prezinta riscuri ridicate pentru sanatate.
Potrivit unui studiu efectuat recent de OMS, care a vizat trei directii, mai precis cancerul, cresterea temperaturii corpului si o stare de hipersensibilitate electromagnetica, nu au fost gasite dovezi care sa ateste probleme reale pentru sanatate din pricina dispozitivelor wireless, informeaza Newsin.
Specialistii spun ca undele emise de Wi-Fi (wireless) sunt asemanatoare celor radio si TV, care nu au avut efecte nocive asupra sanatatii in ultimii 50 de ani. Totodata, semnalele Wi-Fi se incadreaza in limite mai mici decat nivelurile maxime de expunere la radiatii non-ionizante, admise de Uniunea Europeana si de autoritatile internationale.
Prin comparatie, telefoanele mobile, care opereaza pe o frecventa diferita, emit semnale mult mai puternice. Astfel, efectul pentru sanatate al semnalelor emise in timpul unei convorbiri de 20 de minute la un telefon mobil clasic este, teoretic, echivalent cu cel al folosirii unui dispozitiv wireless timp de un an, fara intrerupere, precizeaza Agentia pentru Protectia Sanatatii din Marea Britanie.

Sursa: Ziare.com
User avatar
Posts: 149
Joined: 31.10.2006 11:17
Location: Sibiu
PostPosted: 28.09.2008 07:16
stie cineva un client de PPPoE pentru Windows Mobile 6 pentru a putea utiliza netul de la Atlas pe un PDA?

eu unul pana acum nu am gasit asa ceva si din pacate nici Microsoft nu vad ca are de gand sa bage suport de PPPoE in WM

pe de alta parte nu-i inteleg nici pe cei de la Atlas care nu s-au gandit sa ofere suport pentru clientii lor utilizatori de WinMobile. :curses:
User avatar
Posts: 22
Joined: 22.01.2007 15:57
PostPosted: 22.10.2008 16:10
avaxboy wrote:stie cineva un client de PPPoE pentru Windows Mobile 6 pentru a putea utiliza netul de la Atlas pe un PDA?

Inca nu am gasit asa ceva. Mai caut si daca gasesc va anunt.

In schimb am gasit altceva... O solutie pentru cei care au semnal prost pentru conexiunea wifi de la Atlas si nu numai....

Eu am avut aceasta problema si am rezolvat-o in felul urmatoar...

1. Am placa wifi pe pci ca cea din avatar. Antena are maxim 2 db ca putere...
Detalii tehnice legat de placa pci le gasiti aici http://global.msi.eu/index.php?func=proddesc&maincat_no=131&prod_no=1063

2. Am fost la un magazin din sibiu si am cumparat cablu wifi pentru a-l extinde pe cel al antenei existente.... Dtalii legat de antena le gasiti aici http://thewifishop.net/aerial-cables-adaptors/rp-sma-wifi-aerial-extension-cable-2m/prod_32.html Mentionez ca acel cablu pe care l-am cumparat are 5 metri si 2 m ca la adresa de sus.

3. Am mutat antena deja prelungita cu cablul cumparat pana intr-o alta camera unde stiam ca am semnal...

Daca tot mai aveti probleme cu semnalul mai exista doua solutii:

1. Folositi tot un astfel de cablu de prelungire despre care deja am scris doar ca la capatul lui conectati o antena de putere mai mare: 5 db ca in linkul urmator http://thewifishop.net/wi-fi-aerials/high-gain-omni-directional-wifi-aerial-with-magnetic-base/prod_39.html sau 9db cum am gasit de vanzare la magazinul de unde am cumparat cablul.

2. Scoateti antena de putere mai mare sau mai mica pe pervazul ferestrei astfel incat sa nu existe nici un fel de obstacol: ziduri din beton in special sau ziduri de caramida...

Pentru detalii legat de magazin sau alte nelamuri astept sa imi scrieti mesaj privat sau chiar si public aici si cand am timp si am o solutie sau raspuns am sa va raspund...

Multumesc pentru intelegere si sper ca va este de folos ce am scris.
User avatar
Site Admin
Posts: 1701
Joined: 19.01.2004 12:34
Location: Sibiu, Romania
PostPosted: 22.10.2008 18:01
Cei care au un card (cu care se pot face si plati pe internet) pot incerca si variatna cu eBay daca vor sa nu plateasca foarte mult.
Eu mi-am mai luat cateva "maruntisuri" pt camera foto si la posta, vamesul nu mi-a luat nici o taxa. Probabil , daca cumperi mai multe bucati .. sau chestii mai mari, sau electronice se calculeaza si vama dar la maruntisuri nu am platit niciodata decat o taxa la posta de vreo 2 lei.

De ex. un acumulator pt aparatul meu in Romania costa 60 de lei , de pe eBay l-am luat cu 9 USD si transport gratuit, practic eu am platit 9USD + 2 lei la posta, si nu a fost teapa, merge ca ala original sau ceva mai bine decat.

Legat de cablu pt antena WiFi, uite un pret bun :)

1USD cablul + 3,10USD transport = 4,10USD

BTW .. pustiuus2000, cat costa un cablu de 6m pe la noi ?
Cauta rapid pe site:
telefon brukenthal pt. a gasi rapid nr. de tel. al unei institutii, firme, sau obiective turistice
adresa brukenthal exact ca pt telefon doar ca o sa gasiti adresa
cod postal balcescu pentru a gasi codul postal al unei strazi din sibiu sau medias. Folositi doar numele (sau o parte) fara Str, aleea .. etc
User avatar
Posts: 308
Joined: 31.10.2006 00:49
PostPosted: 23.10.2008 13:11
@pustiuus2000
Poti improviza foarte usor un reflector parabolic care sa-ti concentreze semnalul si sa-ti mareasca puterea in antena.
Multi au avut aceeasi problema ca si tine, si e plin internetul de solutii mesterite din te miri ce: o sita de bucatarie, fructiera, plasa de sarma, cosulet metalic, folie aluminiu pe carton, etc.
Ai aici cateva exemple:

http://www.freeantennas.com/projects/template/

http://www.instructables.com/id/Uni-Directional-WIFI-Range-Extender/

http://www.usbwifi.orconhosting.net.nz/
User avatar
Posts: 22
Joined: 22.01.2007 15:57
PostPosted: 23.10.2008 16:51
Cablu prelungire antena Wireless Lan 5 metri costa 47.50 pret de magazin din data de 22.10.2008

Ps. am gasit si la metru liniar caci cel mentionat este gata sertizat.

Pentru cablu la metru liniar si mufe verificati adresa http://www.wifimarket.ro/detalii-produs-39-RF240_coaxial_cable.html

Posts: 2048
Joined: 24.10.2006 14:53
PostPosted: 26.10.2008 15:43
NU VA SPERIATI..NU E GREU..CAND LE AVETI IN MANA VA DATI SEAMA CE TREBUIE FACUT...Daca nu aveti cutit bine ascutit sau mai bine.. de ala de taiat mocheta...luati o forfecuta la mana si clema de unghii...unghera..


1.Nu luati decat absolut la nevoie cablu gata confectionat gata din comert...si atunci ALB si cat mai gros...si cat mai scurt..numai cat va trebuie..

2.Nu va lasati dusi de nas cu mufe aurite si nici macar cele argintate...
a) mufele aurite sau argintate au numai cativa microni acoperire...la folosinta se sterge..si functioneaza mai rau decat fara...
b.Mufele aurite lucioase sunt mai rele decat cele aurite mate si chiar fata de cele simplu argintate..fiindca trebuiesc in prealabil NICHELATE..nichelul este mai rau conductibil decat Au Ag Cu sau chiar Fe simplu...TOATE aliajele sunt mai rele conductoare electrice...
Cupru simplu ar fi ideal...dar luati-le simple asa cum sunt in comert...deci totusi nichelate..dar fara o mie de alte briz-briz-uri---De fapt numai EXTERIORUL este nichelat..in ele se intalneste Cu pe Cu...
Si placinta..ca sa-si pastreze luciul..fabricantii le acopera uneori cu un strat de lac frumos transparent...si perfect IZOLANT...daca-l juliti..se duce naibii frumusete de Au....
Deci in concluzie faceti asa...
Cumparati Cablu coaxial SAT deci ptr satelit, ALB, grosimea exterioara cam 10,10mm, deci un CM si ceva.....cu firul-miez Cu curat (nu aluminiu cuprat sau fier cuprat) diametru 1,15 mm Cu...
In jurul acestui miez ..deci conductorul propriu-zis este un manson din plastic poros..spongios..burete..NU PLIN....
Peste acesta vine ECRANAREA dubla..din retea-de-fire impletite ca o panza in jurul izolatiei buretoase-de-plastic...si o folie de Aluminium SUDATA de-a lungul tubului pe care-l alcatuieste...
Peste aceasta vine tubul de plastic exterior ALB...

Aceasta cam este de fapt descrierea unui cablu de SAT...care trebuie sa aiba IN CATALOG ATENUAREA la 100 m si 2020 MHz..pana la 27 dB...deci nu pe metru atenuarea data..ACEASTA ESTE EVIDENT iNSELATORIE..ci pe 100 m si la 2020MHz.....deci CONSULTATI CATALOGUL din Magazin..daca nu-l au sau nu-l dau.....NU CUMPARATI...
Atenuarea/Izolarea/Ecranarea fata de Exterior trebuie sa aiba factorul 100...
Apoi cumparati pentru aceasta..MUFE si Steckere F- pentru Satelit...diametrul ptr cablu 7,5 mm ..mai mari NU gasiti ..dar ACESTEA merg perfect aici ...
Montati F-Stecker asa cum sta in plansele pe care vi le dau..in special fetele(doamnele) o fac mai curat si corect decat baietii...
Miezul, firul de Cu..trebuie sa treaca IMPREUNA cu PUTINA IZOLATIE..2,5 mm lungime prin INELUL Interior al F-Stecker...--Firul central trebuie sa fie lasat la inceput mai lung..apoi dupa insurubarea F-Stecker pe Plasa-de-Ecranare (contact perfect FARA Aluminium) se taie incat sa ramana cam 1 mm inafara Inelului Exterior al F-Stecker...

NU CUMVA sa faceti scurt-circuit intre Miez si Stecker..Miez si Mufa..Miez si Ecranare...

Daca trebuie la capatul celalalt F-Mufa (deci mama)...montati si acolo F-Stecker si intoduceti prin insurubare F-Mufa dubla din plansa..e cel mai simplu...
Si daca lucrati corect..va garantez...aveti mai putine pierderi decat in cablurile preconfectionate si cu mufe turnate in plastic...care sunt de tot rahatul...
Pe acestea SA NU CUMVA SA PUNETI INELE DE FERITA..cica de protectie..lasati-le asa..altfel va bubuie tot semnalul...


va costa mai putin decat 0,15 EUR pe m...cred...cablul..mufele sunt si ele ieftine...nu uitati poate gasiti 7,5 mm...cablul insa diametrul exterior 10,10 mm...

Luati-va putin mai mult cablu..sa puteti experimenta...

Georg Schoenpflug von Gambsenberg, Ulm/Söflingen, Deutschland
Attachments
F-stecker-Montage.gif
cam aceasta e figura la montaj...
F-stecker-Montage.gif (1022 Bytes) Viewed 12352 times
imagesWinkel F-Stecker-F-Buchse.jpg
o varianta..cand aveti unghiuri sa nu fortati cablul prea tare la indoire...
imagesWinkel F-Stecker-F-Buchse.jpg (3.34 KiB) Viewed 12363 times
sat-16.F-Buchse.jpg
SAT F-Mufa..(mama)
sat-16.F-Buchse.jpg (21.58 KiB) Viewed 12363 times
00043028abb.Kabel Prekonfektioniert mit F-Stecker.jpg
asta este preconfectionat NU CUMPARATI..si daca..numai alb..si CAT MAI GROS...si cat mai scurt..numai cat va trebuie...
Dar este de tot rahatul...
00043028abb.Kabel Prekonfektioniert mit F-Stecker.jpg (11.07 KiB) Viewed 12363 times
User avatar
Posts: 3
Joined: 16.11.2008 14:59
Location: Oradea
PostPosted: 16.11.2008 15:19
are memorie, mesagerie, agenda telefonica, calendar, practic functiile de baza de la un mobil obisnuit.In plus, tonuri de apel, profile, tine minte apelurile primite, efectuate, missed call, etc.Autonomie aprox 2 zile la o utilizare medie.


Image

am telefonul asta deja de aproape un an pana acuma nu am avut nici o problema cu el dar de cateva zile face figuri ca de ex : nu vede reteaua cand il pornesc (trece si 2-3 minute pana o recunoaste desi sunt langa stalpul cu emitator) vorbesc la el si dupa cca 2 - 3 minute se inchide conversatia ... sau sun si desi eu il aud f bine pe cel de la capatul liniei el nu ma aude deloc . :curses: .As vrea sa ii intreb pe cei care mai au acest aparat daca au intampinat asemenea probleme sau daca Adelin ma poate lamuri ce sa fac cu el. :banghead: ms
PreviousNext

Return to Internet in SIBIU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest