Siebenbürgische Küche- Bucatarie Transilvana in limba germana...
Rezepte=Retzete
este un link pe pagina siebenbürgen.de, datorat seniorilor Kolassovits...fosti profesori prin Brukenthal....
Sunt retete mai adaptate la viata moderna, (cu margarina de exemplu nu sunt de acord intr-o reteta traditionala...pana la Napoleon nu se cunostea...si acum se gaseste unt...de fapt cele mai bune aluaturi de foietaj se fac cu untura...sau si mai bine, cu osanza)....dar exista....si functioneaza...(eu de fapt compar mai multe, cu cartile mele..apoi aleg sau combin variante)....
dau link-ul direct...
sus pe mana stanga aveti frame cu care se deschide totul:
incepe cu:
Vorwort T&T= Prefata. Indicatii si smecherii (abilitati, secrete)
Vorspeisen=Entrée-uri=Aperitive..
Suppen= Supe
Fleischloses= Mancaruri fara Carne
Fleischgerichte= Preparate cu Carne
Saueres=Acritura (Mancare Acra, dar si Muraturi)
Hefegebäck= Dospitura (Aluaturi cu Drojdie)
Kuchen= Prajituri
Torten= Tórturi (nu tortúri)
Gästebuch= Carte de Oaspeti (impresii si note ale vizitatorilor paginii NET).
Link-ul:
http://www.kolassovits.de/rezepte/index.htm
Georg Schoenpflug von Gambsenberg, Ulm/Söflingen, Deutschland
Siebenbuergische Kueche-Bucatarie Transilvana (germ.)
12 posts
• Page 1 of 1
..si cu asta Herr Georg, va declar Zeul Inetrnetului. Multe plecaciuni!
We will always be so much more human than we wish to be...
|
|
Dl Georg, am si eu o nelamurire: de ce a-ti pus topicul asta aici?(SSDD)..... nu era mai potrivit la Sibiul Vechi .... sau la Hobby ?
|
|
1.argumentatia negativa (prin excludere), doara ce nu iaschte: a.La Sibiul Vechi nu era cazul...nu este vorba de crasma cu acelasi nume, ci de istorie, ori eu nu-mi prajesc ceapa in biblioteca... b.La Hobby n-ar fi cinstit...este una dintre preocuparile mele cotidiene si cinstite, practice, chiar daca fac parte din istoria culturii si etnografie in sens larg...Hobby-urile mele au ceva cu lucrurile nerezolvate inca sau nerezolvabile, de care te poti apropia numai prin aproximatie si statistica...Si aici am pretentia de a fi pus cativa bolovani la temelia apropierii de....e de fapt cam ca teoria luminii care e atat de oabla ca devine o curva (pardon curba, ca nu-i jermanicale... si nici Hurie de-a lui Allah)...Cotidianul nu e hobby... 2.argumentatia pozitiva (prin includere si circumscriere) doara ce iaschte: a. prolegomaena (cuvantulu 'nainte-statatoriu de lamurire si dreapta tocmeala): Aceasta treaba cu gatitul face parte din cotidianul cel mai banal... b.termenul mediu, sau de-lamurire-mijlocitoriu: SSDD inseamna in limba cea angliceasca, a Albionului cum ii zac pre nume de carte-latina-stiutorii-si-iscoditorii, deci inseamna Same Shit Different Day ceea ce pre limba-cea-de-la Ram-izvodita inseamna: Alta Zi Acelasi Cacat (deci zi obisnuita,cotidiana, s-o blestemi si injuri paganeste intre rugaciunea-de-dimineata-crestina si rugaciunea-de-sara-tot-crestina)... c.Concluziunea -cea-bine-cumpanita aliter jermanicale Schluss-Folgerung (Urmarita- Incheiere): Aici intra cotidianul pregatit al merindelor si bucatelor cu mare zdroaba si tocmeala, vreme de vreo 4-5 ceasuri numarate pe clopotul de la Biserica Evanghelica....ca sa le faci hulpaita sama in vreo zwei fartaie de ceas (pe acelasi clopot numarate si batute), deci SSDD( vezi traducerea). Conclusio vulgariter, adeca poporale: Daca-i vorba de ghiveci, baga-l la ghiveci... Q.E.D. ce era de cumpanit si socotit si cum am ajuns p'acilea... Georg Schoenpflug von Gambsenberg, Ulm/Söflingen, Deutschland PS (stilisticale, cum zicea Buffon ca-i tot omul:)...si va mai intrebati cum de imi place de papá Francois Villon? |
|
Bine, bine, am priceput .... e un punct de vedere......
Insa Gastronomia poate fi considerata drept stiinta sau chiar arta. De asemenea, putem considera ca este o particica din traditie..... din caracteristicile unei natii( la fel ca si imbracamintea, arhitectura.....etc ).. si uite ca se poate invata istorie si in bucatarie Numai bine! |
|
UF... sa va puna subsemnata in fata o Siebenbürgische Gulaschsuppe de pe saitul cela si vedeti voi cum lasati threadul de-o parte si vorba ceia "Frati sa fim!" Mancarica buna e buna, oriun de ar fi .
We will always be so much more human than we wish to be...
|
|
daca e vba de mancare...........sa fie multaaaaaaaaaaaaaaa
Mintiile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintiile reduse ii discuta pe altii!
G I G E L I T A T E A |
|
Poze...receptie de Anul Nou in Parlamentul Bavarez, la München...Menü-ul e problema Sasilor din Transilvania...Il vedeti pana si pe Peter Maffay cel din Kronstadt/Brasov pe acilea...mancand...nu gatind...
Se pare ca n-a mai ramas nimic pe mese la sfarsit...nici-o faramita.... @gigel spunea:...numa' sa hie multa.. .. .no ase.... Pofta buna...primele din cos sunt Grävenhiebes sau (Grieven-)Pogatschen, sau Grammerl-Pogatschen cum se numesc pogacile cu jumeri pe acilea (produse exotice si misterioase...toata lumea le lauda, dar nu prea stie ce sunt)... http://www.siebenbuerger.de/medien/fotos/neujahrsempfang-2008/01.html De fapt, tot un fel de ghicitoare...recunoasteti TOATE produsele HA..............limentare? Numai asa...sa nu uitati cand va indopati cu carne artificiala la McDonald...si beti toata chimia ca la Copsa Mica... Pofta Mare...la privit...dupa mancare...vin persoanele care se felicita reciproc ce bine au mancat si cat de bine s-au conservat personal...Dar poate dati de cunoscuti din BRUK sau lumea larga....au si nume sub poza, sa nu-i confundati...Pozele, scrie pe acolo, se pot face mari de tot...insistati...La mijlocul seriei de persoane apar gogosile...parca acolo nu mai scriu nume...mai departe iar tot felul de lume (satula?)... Georg Schoenpflug von Gambsenberg, Ulm/Söflingen, Deutschland Last edited by Retras la cerere on 07.02.2008 13:56, edited 3 times in total.
|
|
Daca tot au scris numele preparatelor, puteau sa scrie acolo si lista de produse modificate genetic pe care le contin. Sunt curios cate din ele se mai mancau atunci
|
|
Evangelischer Speck.... hihi...
We will always be so much more human than we wish to be...
|
|
Touché.... Propaganda conteaza.... |
|
(ptr.altii:Speck=slanina.....traducerea completa ar fi: Slanina Evanghelica).... Pai da...e sfintit(a) prin pastrarea ei in Turnul-de-Slanina de la Cetatea-Biserica-Evanghelica....ma intreb numai unde...ca aici nu prea sunt... Si cum o fi slanina catolica la Roma sau...pardon...ceilalti tin post negru si pazesc toate caile pozitive...Imi aduc aminte nu stiu de ce de faza cu slanina din Walter Scott: Ivanhoe... Dar adevarul este ca arata bine...asta-i ce se cere de catre consumatori si cumparatori...ambalajul sa luceasca.... Pe masa nu vad ceapa....ar fi fost un hai...la receptia simandicoasa... |
|
12 posts
• Page 1 of 1
Return to SSDD (same shit different day)
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests