SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

Windows 7, o surpriza placuta.

Hai sa nu-i zicem dependenta dar... luati o foaie de hartie in fata si enumerati cateva activitati care le faceti fara calculator. Sunt cam putine nu?
Atunci hai sa vorbim despre calculatoare.
User avatar
Posts: 1741
Joined: 15.04.2007 18:31
Location: Sibiu
PostPosted: 13.11.2011 17:53
Am auzit diferite zvonuri despre Windows 8 care in opinia mea din ceea ce am vazut pana acuma arata destul de hidos si copiaza destul de mult gnomeul de la linux, efecte si alte prosti. Va fi un fel de sistem de operare pentru dispozitive cu touch screen dar la care folosesc mouseul, destul de aiurea, asta pentru ca microsoft si-a propus sa copieze si apple integrand acelasi sistem de operare pe toate dispozitivele asupra carora are un anumit monopol pentru a facilita transferul datelor intre dispozitive. De curand am participat la un curs de prezentare a celor de la microsoft si m-am amuzat copios sa vad ca tanti ne prezinta "clouds" o noutate pentru microsoft si o obisnuinta pentru ubuntu de la versiunea 9.04 (daca nu ma insel) pana in prezent (ubuntu 11.10). Un singur lucru pot sa sustin in ceea ce priveste windowsul: daca esti gamer ramai un geamgiu :D

@dl georg: comform reprezentantilor microsoft versiunea oem se comercializeaza doar preinstalata cu softwareul achizitionar (dar se gaseste si la unitel din ce mi-a soptit mie o pasarica). De asemenea am vazut ca cei de la e-mag au niste preturi frumoase la Windows spre deosebire de preturile ce ne-au fost prezentate noua in cadrul cursului sustinut acuma aprox 1 saptamana.

1. http://www.emag.ro/sisteme_operare2/mic ... p_boxpromo
2. http://www.emag.ro/sisteme_operare2/mic ... p_boxpromo (versiunea de OEM)

Posts: 2048
Joined: 24.10.2006 14:53
PostPosted: 13.11.2011 19:20
17.

@GAS:
Preturile de la emag: 800 si ceva de RON fac cca 200 EUR insa numai pentru Windows7 Ultimate x32...clar cu SP1. dar SP1. il iei mereu pe gratis de la MICROSOFT..deci NU E NECESAR SA INCARCE LA PRET...
insa cam cu 240 EUR..uneori si mai ieftin..il iei in DUBLU DVD, deci x32 (mai precis x86) + x64..+ GARANTAT ACTIVABIL PENTRU VESNICIE..
SI ca toti negustorii perversi si perfizi si ticalosi emag NU SCRIE CLAR ce fel de versiune este (OEM,Retail, Upgrade, System Builder, Box/FPP) dar undeva acolo razbate printre randuri ca trebuie sa ai oarece licenta deja sau sa fie oarece DEPENDENT de firma comerciala..
La Windows7 Home Premium SP1. OEM 400 si ceva EUR= cca 100 EUR..e nesimtit de scump. depasit poate numai de cele de la Pro-´Markt Ulm sau Media-Markt Neu-Ulm..le gasesti peste tot si in ebay cu cca 52 EUR..dar CE FACI CU EL? si cu licenta rahata OEM?...

Windows 8:
Este un inceput...deocamdata o jucarie pentru BOOTING/REBOOTING ultrarapid..
DAR dupa cum am tot citit, e o noua (poate nou-furata, dupa cum scrie @GAS) procedura, care EXTINSA LA TOT SISTEMUL accelereaza mult..mai ales ca acum se misca mult si la Hardware..deja se trece la alte tehnologii decat FLASH SSD..au redescoperit ca de exemplu RAM lucreaza mult mai repede..si mai introduc FIBRELE OPTICE INTERN (fibre-de-sticla) care sunt pe alte tehnologii bazate, decat firul de CU...

Ca Windows7 amestecat cu Windows8 sunt CARPELI deocamdata, e clar..mai ales ca au mereu nevoie sa reintroduca arhitectura clara de XP (de fapt: Windows 2000)..lucru care EXISTA in Windows7 Ultimate...dar CERE 1 GB RAM in plus, + 20GB Virtual pe placa..ceea ce la x32, unde INDIFERENT de TEHNOLOGIE sunt recunoscuti de SISTEM MAXIMAL 3,5 GB RAM...deci trebuie sa treci pe Windows7 x64 unde sunt recognoscibili teoretic (limitarea practica vine de la Mainboards) pana la 125 GB RAM...

Esti pe Windows7 x32:
Ai o Videocard cu 2048 MB Cache/memorie..cere OGLINDA in RAM tot atat..deci din cei 3500 MB/3,5 GB ramai cu 1,5 GB/1500 MB, din care XP-Modus iti mananca 1 GB/1000MB si ramai pentru toate celelalte, inclusiv Windows 7, cu 500 MB...clar ca SE-MPIEDICA TOTUL.

Sper ca intelegeti, daca Windows7 atunci Ultimate si neaparat x64, sa poti pune RAM cat duce Mainboard.


Georg Schoenpflug von Gambsenberg
User avatar
Posts: 1741
Joined: 15.04.2007 18:31
Location: Sibiu
PostPosted: 13.11.2011 19:54
Daca stiam ca va doriti un windows va procuram un windows 7 profesional de acela dublu (pe 32/64b) la un pret mult sub pretul pietei pentru ca s-au facut niste lichidari de stoc unde lucrez eu.

OEM ii ok atat timp cat nu ti se strica ceva la calculator sau cat timp nu te hotarasti sa faci un upgrade.

Windows 8. Reboot ultra-rapid pt ca au eliminat din servicile ce le lanseaza la pornire :)) nu ca ar fi imbunatatit ceva. Windows 8 este reincarnarea lui windows xp in hainele lui 7 si cu o caciulitza furata de la linux :)

Si apropo de microsoft, in viziunea microsoft, sau ma rog a d-soarei ce ne-a tinut cursul de curand cea mai importanta componenta a unui calculator este motherboard :D

Posts: 2048
Joined: 24.10.2006 14:53
PostPosted: 13.11.2011 21:38
19.


1.
GAS wrote:Daca stiam ca va doriti un windows va procuram un windows 7 profesional de acela dublu (pe 32/64b) la un pret mult sub pretul pietei pentru ca s-au facut niste lichidari de stoc unde lucrez eu.

2.OEM ii ok atat timp cat nu ti se strica ceva la calculator sau cat timp nu te hotarasti sa faci un upgrade.

3.Windows 8. Reboot ultra-rapid pt ca au eliminat din servicile ce le lanseaza la pornire :)) nu ca ar fi imbunatatit ceva. Windows 8 este reincarnarea lui windows xp in hainele lui 7 si cu o caciulitza furata de la linux :)

4.Si apropo de microsoft, in viziunea microsoft, sau ma rog a d-soarei ce ne-a tinut cursul de curand cea mai importanta componenta a unui calculator este motherboard :D


1. cred ca asa cu timpul imi iau un ULTIMATE dublu DVD..sa am x64 pentru a pune RAM cat duce Mainboard (la Gigabyte a mea 16 GB, dar cred ca ma linistesc si cu 8 GB) si rezerva pentru x32 .

Am timp sa mai adun bani...pot sa mai prelungesc activarea actualului rahat de Windows7 Upgrade (de pe Vista, pe care, ma, ce bine-i asa, nici n-am mirosit-o nici-o data) cam 3 luni..

2.OEM iti procura numai necazuri, mai ales ca Windows7 inca nu-i suficient de matur si tot trebuie sa formatezi si sa instalezi din nou..deci dand KEY...

3. Chestiunea aceasta am rezolvat-o de mult prin alta solutie...atunci aveam pe XP Ashampoo WinOptimizer 6 (Mobile Utilitie, deci NEINSTALAT), apoi si instalat cu licenta primita de la ei pe gratis(era in expirare, acum nu-l mai dau)..
a. curata placa la fix.
b. are mai multe tools de optimizare printre care unul cu REDUCEREA PROCESELOR ACTIVATE
in care era o chestie cu: Recomandat de Sistem (feriti-va..aici Microsoft isi face de cap)
si Recomandat de Ashampoo....fantastic ce lucreaza si taie din tot felul de rahaturi...
Si aveam o viteza de neinchipuit pentru respectivaHardware (Pentium III 1 GHz, Windows XP Prof SP3./apoi un Pentium 4 2800/apoi MaxData E8600). Totdeauna devenea mult mai LENES daca lasam sa se instaleze din prostie FRAMEWORK cu toate variantele de limbi..si..cand instalam Office 2007 (mult prea mare si greoi pentru sistemele mai vechi).

ACUM insa acest Ashampoo 6 NU lucreaza cu Windows7 si a aparut Ashampoo WinOptimizer 7 care face treaba.. insa tot instalez periodic VERSIUNEA de TEST, fiindca altfel trebuie platita licenta..nu e mult..dar vreau sa cumpar Windows7 ULTIMATE...
Toate verificarile de BOOT si REBOOT le-am facut cu cronometrul mecanic in mana.. si stiu ce vorbesc..

4, aici are dreptate perfecta proafa..si daca cumparati mainboard nou sa duca FSB fara overclocking pana la 2200,. sa aiba DDR3/poate apare DDR5 la RAM/ sa aiba in special aplicabil S-ATA3 (6GB) USB3, racire passiva cat mai massiv (CU), sa fie MARE= ATX si nu micutele uATX sa aiba PCI-Express 16 versiunea 2 (Videocard) (pentru Jocuri= DUBLU PCI-Express 2> CrossfFire) si sa aiba cateva micute PCI-Express2 (pentru tot felul de ADAPTERI cu viteza) si sa accepte RAM oarece mai mult chiar decat 16 GB....
Si sa fie ieftina.

Dar acum se cam schimba totul intr-un an deja apar minuni..asa ca Mainboard poate fi depasita deja..
DESI in ultima vreme toti, fie Software, fie Hardware..se grabesc ca naiba si scot tot felul de lucruri asa-zis NOI dar numai cu numele, sau intr-adevar noi, dar NU MATURE..si noi COBAII experimentam pentru ei pe scule proaste cumparate scump..numai pentru ca sunt NOI..(Firefox= Nightly 10 /beta sau poate deja 11? Opera fuge cum n-a facut-o nici-o data din versiune in versiune 11,50= 9,80, IE 9, DirectX 11.1, Windows 8 gluma de acum...

Si, fiindca au monopolul absolut, preturile urca-n pod...XP Prof. era cam 150 DM/75 EUR pe versiune x32..ULTIMATE, OEM,deci numai pe versiunea x32 ajunge si la 224 EUR/448 DM (pentru cine-i prost sa cumpere la ACESTI nesimtiti de negustori si nu cauta variante mai umane)...mai bine Retail amandoua DVD cca 220 EUR (absurd..dar asa-i mai bun, mai ieftin)


Georg Schoenpflug von Gambsenberg
Last edited by Retras la cerere on 02.01.2012 21:21, edited 1 time in total.
User avatar
Posts: 1741
Joined: 15.04.2007 18:31
Location: Sibiu
PostPosted: 13.11.2011 22:12
legat de 4. treburile difera se poate discuta din diferite unghiuri pentru ca fiecare percepe un obiect in stilul propriu... iar ca si producator de hardware si software imi suna cam aiurea sa faci o astfel de afirmatie in fata unei sali... da este importanta placa de baza dar nu este neaparat nr.1

Posts: 2048
Joined: 24.10.2006 14:53
PostPosted: 26.12.2011 21:31
21.

Windows 7 Editions

dau LINK, sper ca intelegeti...altfel in alte limbi...sper ca nu alegeti chineza..sau portugheza..e al naibii sa gasesti info asa cum vrei, insa trebuie citit atent si eventual copiat tabelele, mai ales cele cu Sub-Editions, altfel va treziti cu surprize..fie fara browser IE (Internet Explorer, in editia E (deci la inceput ar trebui sa va descarcati pe un USB-Stick IE versiunea x32 sau x64 (Windows 7 ..clar, eu le-am luat amandoua versiunile si le tin ca rezerva), APOI sa instalati Windows...sau in Windows 7 Ultimate Retail editia N fara DVD-Brenner si fara nici-o chestie de Multi-Media (Player & Coduri)...si apoi sa instalati linistit Internet Explorer (de la Versiunea 9 in sus! pentru Windows 7).
Altfel lucrati fara cap...cum sa instalezi BROWSER online, daca nu ai nici-un browser cu care sa intri online?

Aici am gasit singura chestie care te lamureste oarecum, mai completa si oarecum mai cu cap...in rest, poti sa uiti, vanzatorii de multe ori nu vor sa dea infos complet, sau habar nu au...
Clar ca singura editie care intra in discutie (daca este Genuine/Original Microsoft) drept completa (desi cu amendamente: E sau N?) si fara probleme, cu sprijin de la Microsoft ar fi Retail, respective Windows 7 Ultimate Retail...celelalte creeaza probleme pe parcurs..si banii sunt dati degeaba. Zici sa cumperi oficial din magazin, nu online? mda, pentru cine isi permite pretul...
Insa sa cumperi un Windows 7 Professional OEM la Media-Markt sau la Pro-Markt cu cca 300 Euro...e cel putin tâmpit...si ei sunt nerusinati...
Sper sa va serveasca orientarea de pe aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions

aici dau Tabelul de Baza Comparativ, 2xKLICK:







Georg Schoenpflug von Gambsenberg
Last edited by Retras la cerere on 26.12.2011 21:37, edited 1 time in total.

Posts: 2048
Joined: 24.10.2006 14:53
PostPosted: 31.12.2011 23:54
22.

Sunt acum pe celalat calculator, pe Pentium3 cel credincios.
Si asta pentru ca pe calculatorul cel nou montat de mine se instaleaza acum (An Nou, 23:50 Uhr la mine) Windows7 Ultimate Retail, (64b) acum cateva ore primit. Am deschis pachetul cu teama..daca nu e original? dar este 100% original..asa ca da-i inainte in Anul Nou...
La Multi Ani, fug la celalalt calculator.


Georg Schoenpflug von Gambsenberg

Posts: 2048
Joined: 24.10.2006 14:53
PostPosted: 02.01.2012 20:21
23.

scriu astea, poate cineva se poticneste ca mine..si sa stie unde-i hiba...

Toata noaptea de Anul Nou si si ziua de 1 Jan. m-am chinuit sa instalez Windows 7 Ultimate Retail 64b...

Windows_7_Ultimate_Boxshot.jpg
Windows_7_Ultimate_Boxshot.jpg (18.46 KiB) Viewed 4396 times


Din propria tampenie, nu era de vina software, toate erau in regula, incarca tot, instala, cand cobora sa porneasca iarasi...nu mai urca plin..tot clipeau led-urile la placa-fixa si grafica uneori urca, alteori nu, dar nu puteai sa intri sa faci ceva..sa finalizeze.
Insa ieri dupa-masa mi s-a aprins beculetul.

Aveam cablu DVI intre computer si desktop si nu putea sa functioneze in Protect-Mode tocmai semnalul de baza VGA...
Am luat un cablu VGA, am scos DVI, si a inceput sa functioneze zbarnait, in cateva minute era perfect instalat.
Acum insa are tendinta sa fuga...CPU E8600 tot sarea de la 3333 MHz la 3500 MHz...L-am linistit din BIOS si apoi am instalat toate celelalte.

Credeam ca am nevoie si de x32/=32b, fiindca nu toate programele merg pe 64b...

Aiurea...si-a instalat AUTOMAT in programe o grupa speciala x86 (=32b)...si functioneaza toate... Everestul meu mobil pe 32b analizeaza tot..si cele cu 64b...dar la Benchmark ONLINE pentru 64b ar trebui noua varianta Everest, care acum se (re)numeste AIDA (vechiul nume Everest) si anume Aida64 (nu mai este pe gratis...salue).

Acum urmeaza cumpararea de RAM, pentru ca la x64 plus o video-card cu cache 1GB, nu-ti mai ajung nici pe departe 2x2 GB Kingston DDR3-1333 1,5V cat am eu acum...Trebuie sa cumpar 4x4 GB Kingston DDR3 1600 (perfect compatibil, de fapt Gigabyte a mea suporta pana la DDR3 2200 (asta cu Overclocking, dar pe bank la frecventele peste DDR3-1600, deci DDR3-1866/DDR3-2000, numai cate 1-2 GB, ori asta mi-ar reduce cei virtual 16 GB posibili in DDR3-1600 si DDR3-1333 (numai la acestea accepta pe bank 4 GB x4 banks=16 GB, maximul acceptat de Mainboard a mea)...
INSA... trebuie sa stii sa te joci cu tensiunea in BIOS, acolo cere obligatoriu 1,5 V, la Mainboard a mea Gigabyte GA-EP45T-UD3LR nu prea e fluctuanta...la alte Mainboards poti sa te joci intre 1,55-1,75V..si aici poti,dar nu prea e recomandabil...

Nu trebuie neaparat modul XP sa fie instalat... cere in plus 3 GB RAM...si de fapt incarca cu inca un sistem sandramaua..e destul ca avem concomitent 64b si 32b...e mai bine sa-l accepti asa cum este ca structura...chestia de obisnuinta..

As vrea insa sa existe pentru toate programele varianta de x64/64bit, fiindca am impresia ca amestecatura aceasta x32/x64 franeaza..nu mi se pare grozav de rapid in sine la pornit si coborat..dar la filme sau orice grafica..este mult mai rapid..acolo se joaca numai in x64, fara compromisuri...clar ca IE il am in amandoua variantele x32/x64, Firefox (m-am intors la varianta 5.01 ptr ca accepta multe add-ons necesare) este numai in x32, dar la video si filme online merg pe Firefox varianta beta Nightly 11.0a1 care exista si in x64/=64b...

Inca nu-l cunosc tot..mai am timp..

Acum scriu pe el..
aici n-am gasit la repezeala in NET decat imaginea uneia din cele doua DVD, si anume cel care nu ma prea intereseaza deci varianta x86/=32bit





An Nou Fericit.

Georg Schoenpflug von Gambsenberg
Previous

Return to Calculatoare

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron