SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

vanzatoare civilizate

Pentru ca fiecare ne dorim ce e mai bine pentru noi si bineinteles ca ne-ar place ca orasul in care ne traim viata de zi cu zi sa se ridice la asteptarile noastre. Ce ti-ai dori pentru orasul tau? Ce crezi ca ii lipseste?
User avatar
Posts: 1488
Joined: 10.12.2006 14:04
Location: prin cartier
PostPosted: 16.01.2007 19:29
Dupa parerea mea, aceiasi stare de spirit(referitor la subiect) este si dincolo de hotarele tarii, cu toate ca in foarte multe privinte este atat de bine incat iti vine sa te dai jos din masina, ori dupa caz, sa te duci la "bastinas" si sa-i spui: "Ia-mi gatul si ingroapa-ma aici!", atat este de spectaculos si de perfect, aparent.
Mintiile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintiile reduse ii discuta pe altii!


G I G E L I T A T E A

Posts: 6
Joined: 16.01.2007 18:07
PostPosted: 16.01.2007 19:35
Pertinent. Voi medita.

Cu stima.
User avatar
Posts: 976
Joined: 17.09.2004 11:18
Location: sibiu
PostPosted: 16.01.2007 20:37
,,Sa incepem cu studentii: de ce nu isi pot gasi un job adevarat, care sa le faca cinste oricand ci prefera sa vanda inghetata pe centru"

Da un exemplu de job adevarat ptr un student fara pic de experienta !
Un barbat fuge dupa o femeie pana cand il prinde ea...
User avatar
Posts: 1488
Joined: 10.12.2006 14:04
Location: prin cartier
PostPosted: 16.01.2007 21:12
Urmareste stirile de pe protv sibiu, si curiozitatea iti va fi satisfacuta atunci cand vei vedea ca in locul prezentatorului va fi o noua......prezentatoare!
Este posibil!

Intrebarea ta este un indemn: sa caut acul in carul cu fan!
Aici nu are loc retorica, pur si simplu nu se potriveste!
Student la ce, cum , cat, de ce, care, unde.......
Iar daca tu crezi ca o sa caut un job pentru un lenes..... este evident ca imi sfidezi inteligenta! Ma rog, dramul acela, sau cat o fi!
Mintiile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintiile reduse ii discuta pe altii!


G I G E L I T A T E A
User avatar
Site Admin
Posts: 1029
Joined: 19.01.2004 18:01
Location: Sibiu
PostPosted: 16.01.2007 22:11
Uiti gigele un mic amanunt: In viata ca sa reusesti , (parerea mea) este ca ai nevoie pe langa eforturile pe care le faci incepand de pe bancile scolii si pana ajungi sa ai primul job, pe langa toata vointa si dorinta de a face ceva si a te realiza in viata, ai nevoie de noroc sau sansa . Si sa stii ca nu toata lumea are parte de asa ceva. Am avut si eu colegi de facultate care dupa ce am terminat au lucrat la metro aranjand produse in rafturi.... ce sa zic sau exersand meserii care nu au avut nimic de-a face cu pregatirea lor, si atunci chiar ma intrebam : ce naiba mai sa faci o facultate si sa lucrezi la metro pe 3 milioane jumate? parca e asa de urat. Dar gigele oamenii aia chiar vroiau sa munceasca si efectiv nu au gasit altceva, fie pentru ca nu au ramas cu foarte multe din scoala si inca nu erau in stare sa "programeze" si aici unii poate o parte din vina o au pentru ca s-au multumit sau s-au limitat la ce se facea la cursuri..... fie ca .... te-ai gandit ca un om poate sa fie un bun elev/student sa invete si sa ia note bune rezultate bune si ... sa nu fie asa descurcaret in viata? Uite eu am un astfel de coleg si crede-ma ca ma simteam prost la 4 ani dupa ce am terminat facultatea cand ma intalneam pe strada cu el si se minuna vazandu-ma in masina cand el abia isi gasise ceva de lucru si pe bani nu foarte multi. Si sincer sa-ti spun nu am simtit si nu simt dispret pentru astfel de oameni (am uitat sa mentionez ca nu am fost un student de nota 10 in schimb colegul de care ziceam invata mult mai mult ca mine) ba din contra cateodata chiar ma gandeam ca nu e corecta viata asta pentru unii. Si sa stii ca nu in toate cazurile sunt ei de vina, poate asta e firea lor si nu sunt asa bagareti... se descurca mai greu ei . Nu cred si sper ca nu o sa ajung sa dispretuiesc oameni care nu au reusit sa se descurce in viata ca mine (consider ca sunt un om norocos si sunt destul de multumit de ce am reusit sa fac pana acum) , pentru ca asta ar insemna sa pierd niste prieteni (si asta e un lux pe care nu mi-l permit).
Ca sa revin putin la tema postului, sunt total de acord cu faptul ca sunt multe "vanzatoare" care nu stiu sa se comporte, si care nu au inteles sau poate nu cunosc prima regula a comertului : "Clientul nostru , stapanul nostru" dar nu cred ca ar trebui generalizata asta doar la vanzatoare. Pana la urma asta tine tot de educatia primita (si aici nu ma refer la tzshpe ani de facultate, cred ca sunt mult mai importanti cei 7 ani de acasa) si de caracterul fiecarui om. Nu e vorba nici de faptul ca sunt platiti slab, pentru ca eu sunt sigur ca si daca ar castiga mai mult tot asa s-ar comporta. Dar am o intrebare. Crezi ca doar ca vanzatoare gasesti asemenea oameni??? Crezi ca in pozitii mai importante nu sunt. Din experienta mea pot sa iti spun ca am intalnit muti oameni in pozitii destul de importante, si sa stii ca lipsa celor 7 ani de acasa se simte parca chiar mai mult decat in cazul vanzatoarelor. Sau sa fie oare datorita faptului ca de acolo de sus toti restu par niste prosti sau niste fraieri. Inca nu am gasit raspuns la intrebarea asta dar sper ca o sa ajung sa vad si eu totul mai de sus si in acelasi timp sa raman cu picioarele pe pamant.
Cea mai bună metodă de a-l face pe Dumnezeu să râdă este să-i povesteşti planurile tale de viitor.
User avatar
Posts: 1442
Joined: 23.11.2005 16:08
Location: Sibiu
PostPosted: 17.01.2007 00:15
Rebelutza ti-o pus o intrebare destul de simpla. Fara sa aiba intentia de a "vinde" acel raspuns unui student lenes care nu stie sa-si gasesca loc de munca si sa profite de arzatoarea ta minte. Si chiar daca... ar trebui sa fii un egoist pana la Dumnezeu sa gandesti asa. Daca tu consideri ca ai cap si inteligenta destula, de ce nu o folosesti in a indruma oamenii sa faca ceva? Si chiar daca ar veni profitori care s-ar folosi de tine si pe urma iti intorc spatele... tu ti-ai facut datoria morala fata de acel om. Si intr-o buna zi se intorc toate, fie ele bune sau rele.

Eu de ori cate ori simt ca cineva are nevoie de ajutor, ajut cu cea mai mare placere. Fie ca e lenes, sau prost, sau destept, sau cum o fi... nu conteaza. E om ca si mine si m-as bucura si eu daca as primi o mana de ajutor. Ma rog... sa nu ma indepartez prea tare de subiect.

Cat despre ceea ce o zis luciano... are dreptate. in viata chiar ai nevoie de tupeu. curaj e prea putin spus.... cunosc si eu multe persoane care in timpul scolii erau de nota 10 si acuma fug printre rafturile de la metro sau real si indura niste sefi si clienti obraznici. pe cand altii ajung cu un pic de noroc la un birou si se bucura de banii care le intra cu "kilu" in conturi.

Am scris undeva mai sus ca-s nemultumit de anumite vanzatoare si ca le-ar lua mult pana sa-si schimbe atitudinea... poate ca asa e. sau poate ca suntem si noi cilentii devina ca asteptam sa ni se faca mofturile pe loc. nu pot sa uit cand am fost de craciun in metro si un nesimtit de tip s-o luat de caserita pentru ca el avea cardul metro expirat. Cu ce era ea devina? Nu ea l-o respins, ci calculatorul, nu ea o dat legea asta, ci conducerea. Dar tot pe ea o ataca verbal (si inca foarte obscen)! Deci ar fi bine sa ne mai tinem si noi gura si sa mai zambim si noi celor care ne servesc intr-un magazin, bar, restaurant s.a.m.d.

P.S: Ti-am spus gigele ca nu-ti mai raspund pe "gafa lui basescu" dar ma simt provocat de tine din nou: am vazut ca ai inrosit "niciun" ca si cand ar fi gresit. Intreaba o profa de romana si o sa-ti spuna ca e corect dupa noua ortografie. cat despre cealalta gresala a mea... am mancat o litera. atat... si da, poate ca am gresit. dar nu am pretins ca sunt perfect. si chiar daca pentru tine nu e epuizata tema aceea, e problema ta. iar eu consider ca ne invartim in cerc pentru ca n-am ajuns sa conving pe nimeni cu ideile mele si nici tu cu ideile tale pe mine. am ramas tot acolo de unde am pornit. (PAREREA MEA....) Punct.
User avatar
Posts: 1488
Joined: 10.12.2006 14:04
Location: prin cartier
PostPosted: 17.01.2007 14:48
rebelutza wrote:Sa incepem cu studentii: de ce nu isi pot gasi un job adevarat?


Pentru asta, precum spunea Einstein parafrazandu-l pe Sheakspeare, este nevoie de 10 la suta inspiratie si 90 la suta transpiratie!
Mintiile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintiile reduse ii discuta pe altii!


G I G E L I T A T E A
User avatar
Posts: 1442
Joined: 23.11.2005 16:08
Location: Sibiu
PostPosted: 17.01.2007 15:05
....totul e relativ... :roll:
User avatar
Posts: 976
Joined: 17.09.2004 11:18
Location: sibiu
PostPosted: 17.01.2007 15:19
nu eu am scris aia, era doar un citat din vorbele tale ! pe mine chiar nu ma roade asa mult de ce nu-si pot gasi studentii un job adevarat , ptr ca stiu deja cauzele reale
Un barbat fuge dupa o femeie pana cand il prinde ea...
User avatar
Posts: 1488
Joined: 10.12.2006 14:04
Location: prin cartier
PostPosted: 17.01.2007 15:28
luciano wrote:Uiti gigele un mic amanunt: In viata ca sa reusesti , (parerea mea) este ca ai nevoie pe langa eforturile pe care le faci incepand de pe bancile scolii si pana ajungi sa ai primul job, pe langa toata vointa si dorinta de a face ceva si a te realiza in viata, ai nevoie de noroc sau sansa .

Sau sa fie oare datorita faptului ca de acolo de sus toti restu par niste prosti sau niste fraieri. Inca nu am gasit raspuns la intrebarea asta dar sper ca o sa ajung sa vad si eu totul mai de sus si in acelasi timp sa raman cu picioarele pe pamant.


Eu nu as spune ca este nevoie de noroc sau sansa. Am spus-o si Rebelutzei si repet: este nevoie de 10 la suta inspiratie si restul transpiratie!

Oricine termina o facultate, sau cate termina, doreste sa puna in practica ceea ce a studiat! Aici este greseala, deoarece un drum nu se incepe de la jumatate ori de sus, ci se porneste de jos. Asta nu inseamna ca trebuie sa vindem ceva, nu-i asa? Da, dar vei spune ca trebuie sa isi castige existenta cumva. Ei bine, depinde de fiecare cum isi asterne si asa va dormi!
Pentru ca triam intr-o societate de consum (sper sa nu devin enervant cu expresia asta) trebuie sa ne dam seama de ce vrem sa facem in viata inca de cand facem primii pasi! Este in zadar sa urmezi o facultate pentru ca astfel te simti tu implinit, ori asa iti spune mamica, dar sa nu poti aplica... Deocamdata nu se poate imbina utilul cu placutul decat arareori. Asadar, trebuie stabilite prioritatile ori altfel vom auzi tot mai des despre cazuri descrise de tine!
Eu inca nu am urmat facultatea pe care mi-as fi dorit sa o urmez dar voi face asta putin mai incolo,pentru ca asta vreau, insa pana atunci nu voi vinde in nu stiu ce butic!



In alta ordine de idei, referitor la etichetarea oamenilor, am doua principii: nu ii spun nimanui ca este prost si nu fac pe nimeni ratat. De altfel nu accept sa imi spuna cineva asta. Pt a ma exprima pot spune altfel, dar nu prost si nu ratat; este ca si cand il condamni la imbecilitate vesnica si ai terminat-o cu el!
Poate vei intelege cum se vede acolo sus lucrurile daca aplici principiile: Seful are dreptate/Seful are intotdeauna dreptate/Atunci cand seful nu are dreptate se aplica principiile unu si doi.
Asta pana cand vei ajunge acolo unde iti doresti.
Mult succes.
Mintiile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintiile reduse ii discuta pe altii!


G I G E L I T A T E A
User avatar
Posts: 1488
Joined: 10.12.2006 14:04
Location: prin cartier
PostPosted: 17.01.2007 15:41
Va invit la lectura, in intarirea celor afirmate:

"[....]sa te trezesti la un moment dat ca nu ai nici un sens in viata autentic si serios[...] Nu trebuie sa crezi ca poti dobandi fericirea printr-un noroc (de altfel fericirea dobandita prin noroc, e falsa)
[...] numai prin munca cinstita si sustinuta poti sa te realizezi ca om, si ca nu intotdeauna munca coincide si cu placerea(cel putin la inceput). Nu visa si nu avea mirajii superficiale si vane, caci chiar daca se intampla sa le realizezi cine stie cum, iti vor iesi pe nas. Atmosfera buna ti-o faci singur. Nu avea idealuri de doi bani. Nu e o minciuna cand iti spun ca orice lucru frumos se dobandeste greu, dar se dobandeste sigur si trainic."(Nichita S.)
Aviz celor care vand in metro si au fost studenti, si nu numai.
Mintiile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintiile reduse ii discuta pe altii!


G I G E L I T A T E A
User avatar
Posts: 1442
Joined: 23.11.2005 16:08
Location: Sibiu
PostPosted: 17.01.2007 20:12
Ei bine, Nichita Stanescu vedea lucrurile un pic mai altfel. De ce sa nu ai idealuri? Fie ele cat de mici sau naive. Orice om incepe cu un ideal munca. Daca n-ai avea vise si idealuri, n-ai avea un target (cum spune americanu). Dar na... pentru unii asa merge viata cum o mers si viata raposatului stanescu ( cu sticluta la gura si cu mult bla bla) in fine... nu doresc sa fac antipropaganda lui stanescu pentru ca o scris destul de multe lucruri interesante si care-mi plac si il respect pentru asta. dar in anumite privinte nu pot sa fiu de acord cu el. (fie ele din viata lui personala, fie din creatia lui)

Si cat despre "noroc"... pe ala singur ti-l faci. Nu cred ca nu te bucuri atunci cand reusesti ceva cu un pic de noroc. Si esti fericit.... e normal. E bine sa nu crezi 100% in ceea ce spun diferiti intelectuali pentru ca ai si tu dreptul la opinia ta... la punctul tau de vedere. ;)
User avatar
Site Admin
Posts: 1029
Joined: 19.01.2004 18:01
Location: Sibiu
PostPosted: 17.01.2007 22:11
Cred ca nu m-am facut inteles bine. O sa incerc sa dau ceva explicatii in plus:
Deci: e clar ca pentru a te realiza in viata trebuie sa muncesti (si aici nu ma refer a merge 8 ore la munca si gata ai muncit). E clar ca trebuie sa-ti pui capu la contributie sa dai tot ce e mai bun in tine si sa reusesti in acelasi timp sa-ti dai seama la ce esti tu cel mai bun, sau ce poti face tu cel mai bine. Cred totusi ca de multe ori nu este de ajuns si unii oameni oricat s-ar stradui nu ar putea sa depaseasca un anumit nivel pentru ca poti sa fi de acord cu mine sau nu si nu vreau sa lungim exagerat postul contrazicandu-ne eu cred ca in viata ai nevoie si de sansa. Ti-as da un exemplu: Acum un an jumatate am avut de o oferta de munca pentru o firma mare , si nu stiam ce sa fac sa spun da sau nu, pentru ca si unde lucram inainte aveam un job bun, stiam ce am de facut, ce mai eram deja de mai bine de trei ani in firma aia si ma simteam in largul meu. Dar ceea ce cred ca m-a facut sa ma decid sa accept noua oferta (pe langa numele firmei si parte a financiara) cred ca a fost o fraza pe care persoana cu care am discutat mi-a spus-o. Suna ceva de genu asta: "Lucian gandeste-te ca in viata sunt trenuri care trec prin fata ta o singura data... gandeste-te bine daca vrei sa te urci sau nu". Au trecut aproape doi ani de atunci si pot spune ca pana la urma banii care ii iau acum poate ii luam si dincolo pana la urma, dar nu regret nici un moment faptul ca am zis da. Si cred ca am avut o sansa si am profitat de ea. Spuneam mai sus ca ma simt un tip norocos. Am muncit si muncesc mult ca sa am tot ce am acum dar consider ca am fost si norocos, sau cum sa o spun sa sune altfel... ca Cineva acolo sus ma iubeste. :)
Daca ceva m-a deranjat la postul tau cred ca a fost asta: citez " Profilul vanzatoarei? Cu studii medii, cel mult, plafonata, o fana a telenovelelor si ascultatoare de manele, barfitoare peste limita de bun simt, un fel de buletin de stiri a zonei, suspicioasa pentru ca are veleitati de cleptoman(a), cu resurse minime de amabilitate de care face uz din interes, departe de tiparul femeii perfectibile.
As putea elabora, dar precum am afirmat la inceput, imi este lehamite!"

Prea ai generalizat si cred ca daca ai fi spus o proasta sau o fraiera s-ar fi simtit mai putin jignita, sa nu mai vorbim de faza cu dispretul referitor la vanzatoare.

Dar e doar parerea mea .... si cum spuneam nu spun ca nu sunt si astfel de vanzatoare, dar ai prea bagat pe toata lumea in oala asta.
Last edited by luciano on 17.01.2007 22:12, edited 1 time in total.
User avatar
Posts: 1488
Joined: 10.12.2006 14:04
Location: prin cartier
PostPosted: 17.01.2007 22:12
Fly_away wrote: pentru unii asa merge viata cum o mers si viata raposatului stanescu ( cu sticluta la gura si cu mult bla bla) in fine...


Asa suntem noi... il contestam pe Stanescu ca a fost cum alcoolist, il ponegrim pe Eminovici ca a fost sifilitic, Cioran a fost un tradator de tara si mi-e lehamite sa continui!

...noi suntem buticarii secolului XXI, contemporanii...




:scratchchin: NO COMENT :scratchchin:
Mintiile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintiile reduse ii discuta pe altii!


G I G E L I T A T E A
User avatar
Posts: 1488
Joined: 10.12.2006 14:04
Location: prin cartier
PostPosted: 17.01.2007 22:14
rebelutza wrote: ptr ca stiu deja cauzele reale


Mai bine le pastrezi pentru tine, facandu-ne un serviciu!


:scratchchin: NO COMENT :scratchchin:
Mintiile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintiile reduse ii discuta pe altii!


G I G E L I T A T E A
PreviousNext

Return to Mi-as dori...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron