SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

Deszapezirea in Sibiu - Ianuarie 2005

Si chiar daca ne laudam orasul suntem cu picioarele pe pamant. Pentru ca uneori lucrurile par sa se miste atat de incet, iar uneori parca nu se misca deloc...
Ce te deranjeaza cel mai tare in Sibiu?
User avatar
Site Admin
Posts: 1701
Joined: 19.01.2004 12:34
Location: Sibiu, Romania
PostPosted: 31.01.2005 12:12
Nu stiu ce parere aveti voi , dar eu sunt putin cam dezamagit despre cum s-a facut dezapezirea in Sibiu :( , in a doua zi de zapada pe la 7:50 pe Str. Alba Iulia in zona Chicago nu cred ca s-a trecut niciodata cu lama , poate in timpul noptii pe la 3 ... dar pana la 8 fara ceva , cand toata lumea mergea la lucru, s-a adunat multa zapada pe carosabil .. era o adevarata nebunie pe drum ( Str. Alba Iulia ) , nu pe o straduta oarecare din SB . Peste aprox 30 de minute, in jurul 8:15 Str. Alba Iulia era curata .. dar mai era mult de lucru ...

Str. Alba Iulia curatata
Image

Str. Lunga ...
Image

Intersectie Garlei cu V. Carlova ...
Image

Str. V. Carlova ...
Image

... nici azi nu au fost curatate strazile mai mici , s-a trecut o singura data dupa prima ninsoare dar a doua zi cand s-a depus un strat considerabil de zapada nimeni nu a mai trecut sa faca ceva :(

aici am gasit un articol unde se specifica care sunt utilajele de dezapezire folosite in sibiu :
27 ianuarie @ Ziarul Obiectiv wrote:...Pentru întregul sezon rece s-au achizitionat 800 de metri cubi de nisip si 240 de tone de sare. Utilajele de deszãpezire din dotare sunt: 5 autospeciale pentru împrãstiat material antiderapant, 6 gredere semipurtate, 2 autogredere, 4 autobasculante, 2 încãrcãtoare....

Citeste tot articolul din 27 ianuarie 2005 : Rãzbunarea albã

primul interviu care l-am vazut cu primarul ,in legatura cu dezapezirea a fost acesta : Deszãpezirea sãracului
29 ianuarie 2005 @ Ziarul obiectiv wrote:Primarul spune cã municipalitatea a ales sã deszãpezeascã la preturi mici, de aceea nu s-a fãcut curãtarea instantanee a strãzilor

Asaltat cu reclamatii privind deszãpezirea din Sibiu, primarul Klaus Johannis spune cã este multumit de modul în care s-a eliberat carosabilul de zãpadã, la banii care au fost cheltuiti. "Eu am mai spus si anul trecut cã deszãpezirea se poate face si cu foarte multi bani, dar si cu putini bani, si eficient. Cred cã am avut o deszãpezire eficientã, iar costurile nu au fost foarte mari. Poate ati citit si dumneavoastrã prin gazete cum într-un sector din Bucuresti stau 40 de masini pregãtite sã intervinã la primul fulg, dar care costã sute de milioane indiferent dacã se face ceva sau ba. Noi nu avem bani de aruncat pe fereastrã si nici nu avem drumuri blocate. O deszãpezire instantanee, cum se doreste, costã mult. Asa cã am avut douã variante între care noi am ales-o pe cea cu costuri reduse" , a declarat Klaus Johannis.
Acesta spune cã nu a luat în calcul nici solutia chimicã aplicatã pe strãzi si preferã încã varianta cu nisip si sare. "Am auzit si noi, în primãvara anului trecut, de solutia chimicã miraculoasã. S-a dus o echipã de specialisti pe Valea Prahovei ca sã vadã efectele si nu este mult mai bunã decât cea pe care o folosim acum" , mai spune Johannis.
Acesta afirmã cã drumurile nu sunt afectate de sare si nisip, ci de tratamentul prost folosit de drumari atunci când realizeazã asfaltãrile.


iar al doi-lea este acesta : Anchetã la deszãpezire

31 ianuarie 2005 @ Ziarul obiectiv wrote: Primarul asteaptã reclamatiile sibienilor privind deszapezirea trotuarelor . Solutiile gãsite de Johannis sunt sanctiuni contraventionale pentru sibieni si mustrãri pentru institutiile publice . Parcãrile stradale intrã tot în sarcina societãtii care face deszãpezirea în Sibiu

În urma mai multor reclamatii înregistrate la OPC privind deszãpezirea unor trotuare din Sibiu, primarul Klaus Johannis a declarat cã este dispus sã facã o anchetã, ca sã vadã care dintre trotuare au fost reclamate si de cine apartin. "Nu stiu sã fie reclamatii la OPC legat de Primãrie, dar dacã o sã fiu înstiintat, o sã fac o cercetare, pentru a vedea cine are în sarcinã curãtarea acelei portiuni de trotuar. Pentru noi, lucrurile sunt simple si avem câteva variante. Dacã este în fata casei unei persoane sau societãti, vom trimite inspectorii si vom da niste amenzi. Dacã este institutie publicã subordonatã Primãriei, voi avea o discutie cu seful acelei institutii, sã-si curete trotuarele" , a declarat Klaus Johannis.
Zeci de sibieni au ajuns în aceste zile la Urgentã, dupã ce au suferit cãzãturi provocate de gheata de pe trotuare sau zãpada bãtãtoritã.
Potrivit hotãrârii Consiliului Local 210/2001, sibienii si institutiile publice au obligatia sã-si curete trotuarele din fata imobilelor, în vreme ce pe drumurile publice unde trotuarul nu se aflã în fata unui imobil, cei care trebuie sã curete trotuarul sunt angajatii de la societatea care are contract cu municipalitatea pentru deszãpezire.
Johannis a lãmurit si problema parcãrilor care nu sunt deszãpezite si spune cã nu va plãti pe nimeni sã le curete, pentru cã Primãria nu are bani. "Noi plãtim deszãpezirea strãzilor, în care este inclusã si a parcãrilor de pe strãzi. Pentru parcãrile care nu se aflã pe carosabil existã un motoscuter cu lamã, care are acces în locurile unde nu merg masinile de deszãpezire" , mai spune Johannis.


voi ce parere aveti ?
Last edited by ovisopa on 31.01.2005 14:38, edited 1 time in total.
User avatar
Site Admin
Posts: 1029
Joined: 19.01.2004 18:01
Location: Sibiu
PostPosted: 31.01.2005 14:32
Chiar si azi 31.01.2005 dupa cateva zile de cand a inceput sa ninga mai bine se poate spune, ca au curatat bine doar strazile principale.
Sunt inca o gramada de strazi care asteapta un utilaj de dezapezire , sunt oameni care nu-si pot scoate masinile de pe strada ca sa nu mai vorbim de aleile dintre blocuri in unele cartiere .
Nu stiu sigur cine ar trebui sa faca acest lucru dar, ma intreb ceva: De maturat nu mai matura nimeni ca vara nu? Poate persoanele care faceau acest lucru pe timpul verii primaverii ar putea fi echipate bine si toate aleile blocurilor sigur ar arata altfel. E drept ca rovigneta e pentru drumurile din afara orasului dar in pretul benzinei platim si o taxa de drum. De ce sa ma chinui 5 minute sa ies din fata blocului???
Dar .... daca ne gandim ca suntem in romania ne calmam si ne spunem ca ......astia suntem noi....si speram ca odata o sa ne schimbam si noi .
Sa speram ca nu o sa fie prea tarziu
Cea mai bună metodă de a-l face pe Dumnezeu să râdă este să-i povesteşti planurile tale de viitor.
User avatar
Posts: 293
Joined: 20.01.2004 01:04
Location: Sibiu
PostPosted: 01.02.2005 09:17
Eu unul a trebuit sa imi pun lanturi doar ca sa pot iesi de pe strada mea, si timp de 3 zile am mers cu taxiul. Aici e vorba si de nesimtirea locatarilor care isi curata trotuarul (ca asa trebuie) si arunca toata zapada in mijlocul drumului iar noi ne-am facut spoilerul masinilor plug de zapada si tot nu am putut sa iesim de pe strada. Azi 1 feb se cutata strada de catre utilaje specializate.
In rest orasul zic ca e OK avand in vedere numarul mare de masini parcate pe carosabil , care ingreuneaza si trecerea (a 2 masini odata) dar si deszapezirea.
User avatar
Posts: 593
Joined: 30.01.2004 10:43
PostPosted: 08.02.2005 10:29
lol .... iarna`i grea, omatu`i mare .... nu ma chishca nu ma doare ... un cantec fredonat de anumite autoritati locale ... ce sa le faci bre!? au masini de servici si la ei se face prima oara dezapezirea. in orice caz, i`am vazut circuland mai bine decat in anii trecuti. totusi .. e un mic pas inainte. poate la anul o sa lucreze mai bine. cine shtie!? precum a spus DAS nu se prea pot face multe deoarece sunt multe masini parcate. Ovi ... te rog sa mergi pe Mihai Viteazu sa faci o poza. dupa Biserica inspre piata... e cam ca partia de pe la Balea sau Busteni ... nu au nici o treaba ... au trecut cu plugurile se vede asta, dar nu pot face mai mult fiindca sunt masii parcate. de fapt pe tot bulevardul e asa. so ... sa le aruncam masinile in aer. de aici denota alta problema a orasului ... locurile de parcare!!!
TOT IO!!!

Return to Asta nu...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

cron