SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

Receptie HD-TV 4 Sateliti cu Antena Parabolica Mica-IMAGINI

Calculatorul, muzica, filmele, mountainbikeing-ul, arta culinara, sky, snowboarding....fiecare avem un hobby care ne umple timpul liber.
Aici o sa vedem ce hobby-uri au sibienii nostrii.

Posts: 2048
Joined: 24.10.2006 14:53
PostPosted: 21.07.2010 02:35
1.

(Nota IMAGINEA de ansamblu a instalatiei cu ANTENA PARABOLICA si anexele si cu explicatii este aici in anexa antepenultima imagine..iar in ultima repetata, mare, in WinRAR..Textul se refera LA ACEASTA IMAGINE).

Este posibil..
Cu antena parabolica offset Gibertini 75/80 XP, acum insa cu Gibertini 85/90 XP..

GIBERTINI (luati tabelul si verificati..va descurcati cumva!)
http://www.gibertini.it/product/product_serieX.html


Se vedea si se vede perfect HD pe toti 4 satelitii.

Astra 19,2°E.
Hotbird 13° E.
Eurobird 9° E.
Thor 0,8°W.


Insa...materiale bune, (CU massiv) si relativ ieftine.
Toate cablurile au crimp-steckere montate acasa.

LNBs ..

1. cele mai bune sunt INVERTO BLACK ULTRA (twin sunt mai bune, insa eu am instalat economic SINGLE (10,80 EUR/bucata), factor-zgomot 0,2-07 dB, amplificare minimal 60 dB, maximal pana la 72 dB (asta maximala n-am avut cum s-o masor)
http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=57

2. Din motive de spatiu inghesuit 13°E-9°E am fost nevoit sa introduc si unul din rezerva mea de 4 Inverto MultiConnect, ingust si alb...
http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=59&cat=5

Legaturile LNBs-Diseqc-Schalter sunt o problema in sine.
Cablul trebuie sa fie cu atenuare mica..izolatia este atunci un fel de plastic-spuma.
Dar aceasta izolatie la temperaturi diferite si indoiri cedeaza, sectiunea nu mai ramane rotunda perfect, ci devine ovala, se modifica distanta intre cablul-miez si ecranare, deci se modifica implicit si impedanta si apar atenuari grave...chiar pe un cm lungime...

O solutie...il tii lung..dar ai pierderi..Il faci scurt..apar bucle stranse...
Si am gasit un cablu ciudat, NU FACUT IN CHINA, care are inafara de izolatia spumanta si ecranarea dubla, mai are peste izolatie, doua tuburi de CARBON, care mentin rotunjimea izolatiei, deci firul-Kern (miez) in centru)..deci si la indoiri se pastreaza impedanta si nu apar pierderi grave...

Este cablul numit
SOMMER CABLE SC-ASTRAL-LLX 120 dB (atenuare 100m/25°C/2150 MHz=27 dB), aveti sus pe mana stanga stegulete ptr mai multe limbi sa cititi clar:
http://www.sommercable.com/2__produkte/2__030_meterware/2__600_0960llx.html

Din acest SOMMERCABLE confectionat 4 cabluri de cate 30 cm intre LNBs si Diseqc-Schalter.

Cablul intre Diseqc-Schalter si receiver-ul HDClarke-Tech 5100 +
are alte calitati...CU plin si curat in KERN/miez, 1,13mm si mai ales ECRANAREA, inafara de cele 2 folii ALU (mizeria necesara!) mai are 2 RETELE de CU BLANK...
Aici vreau sa remarc ceva...
Toata lumea insista NUMAI PE ECRANARE desi MIEZUL ACTIV e cel mai important...
Si imi vin baietii cu ecranari de 120 dB (cablu DIGITAL cum fac reclama proasta analfabetii de vanzatori), unde ecranarea este folie de ALU cu retea de ALU...sa dai cu ea de pamant...
Dar toti uita ca sistemul acesta MIEZ-ECRAN este un CIRCUIT cu 4 poli..unde circula atat curent alternativ de mare frecventa, cat si curent de joasa frecventa si curent continuu...PE TOT CIRCUITUL, deci SI PRIN ECRANARE (+egalizare de potential, pamantare..etc).
Si de aceea si la ECRANARE am nevoie de CU BLANK cat se poate mai deasa reteaua...
Si atunci prefer cablul cu ECRANAREA AVAND si DOUA RETELE de CU BLANK:

AES SA4-132CU-130 dB(atenuare: 100m/2050 MHz/25°C=27 dB)..
Image


Mda receiver-ul HD este un

Clarke Tech HD 5100 C + cu BLINDSCAN pe mana dreapta sus la DOWNLOADS aveti Manualul ptr User cu fotos si descriere +caracteristici tehnice si FIRMWARE...
Ultima FIRMWARE pana acum, 25.iulie 2010 este
CTECH5100C_128.zip

[url]http://clarke-tech.com/produkte?template=detail&entryid=33〈=en[/url]

Cine vrea, poate sa dea si 290 EUR pe el, cat cer UNELE FIRME
(parca in lei costa nu stiu de ce, scump, 1328 RON la http://www.satmultimedia.ro dar: 1200 RON la Firma Online din Cluj http://www.tomsat.ro
verificati: http://tomsat.ro/clarke-tech-hd-5100-c-96 )
eu l-am gasit mult mai ieftin, cu 229 EUR nou, a trebuit numai sa-i actualizez FIRMWARE de aici de pe pagina luata..cu USB-Stick transferata..simplu..

Are BLINDSCAN, din pacate numai in pasi de 4 MHz..dar functioneaza..gaseste 30% mai multe statii emitatoare tv si deci mai multi transponderi..
Clarke Tech HD 5100 + Combo cu BLINDSCAN
sarmele acelea aiurea duc la o IPOTETICA, desi OBLIGATORIE pamantare multipla cu scocul si acoperisul de tabla..si sunt si egalizare-de-potential..solutia inca nu e definitivata..pamantarea scocului se pare ca este iluzorie..dar oarece disipare de curent se produce totusi..balustrada terasei este SIGUR NEPAMANTATA..la caldura mare te curenteaza al naibii electricitatea statica adunata in ea...si nu gasesc OBLIGATORIA LINIE DE PAMANTARE A CASEI SI ACOPERISULUI DE TABLA CU SCOCURI (care se continua in pamant cu tuburi de plastic!!!)...

Cateva amanunte neluate in seama in genere.
Sistemul trebuie sa fie OPTIMAL pana la si inclusiv TV...(caz concret aparent absurd: cand imaginea joaca, sau apar linii dansatoare...verificati-va in primul rand bateriile din Telecomanda!)
Rezistenta in curent continuu la masa intre Receiver, in punctul filetul F- al cablului de antena, trecand prin ecranarea coaxialului, cutia Diseqc-Schalter pana la filetul fiecarui LNB, totodata insa nu numai egalare-de-potential, ci si pamantare, deci rezistenta la acest sistem are, masurat, cam 1-1,5 OHM, ceea ce pare acceptabil.

1. Multi ignora cablul SCART sau cablul HDMI.
2. Altii se iau dupa RECLAMA cu steckere AURITE...care de fapt sunt in sine o tampenie..dar altfel n-am gasit...trebuie sa iau ce gasesc.
In special AU lucios e semn ca in prealabil au fost nichelate..conductibilitate MIZERABILA..verificat...
ARGINTATE ar fi avut rost..dar spoiala de AG se duce naibii prin frecare..si oxideaza..CEL MAI BINE AR FI FOST CU Blank..dar nu exista..
3. FARA FERITE pe cablu!
4.Cablurile trebuiesc bine ECRANATE (cel putin 3 ecranari) si individual fir-de-fir, si manunchiul gros..
5. cablurile trebuie sa fie cat mai SCURTE...

Solutii de compromis folosite de mine:

1.SCART Clicktronic 0,75m (10 EUR nou-nout din intamplare si cautare..si ma felicit, cu cel vechi negru, 1,5m era DEZASTRU, apareau numai liniute dansatoare pe ecranul de cca 80-90cm latime).
hc19x12.Scart-Kabel Clicktronic.jpg
Scart Kabel Clicktronic 3x ecranat, 0,75m lungime.
(25.96 KiB) Downloaded 41 times


2. HDMI Cablu Black Connect HDMI 1.4 High Speed with Ethernet 1 m CU Blank, 3x ecranat.. gandit si ptr viitor.. la Blue-ray este mai mult decat necesar,este singurul potrivit ptr 3D bun si da perfect rezolutia 1920x1080p (nu jumatatea ei: 1920x1080i!). este varianta cica economica de la Golden Cable (nerusinat de scump si total nejustificat)..Eu am gasit acest Black Connect de cate 1m lungime (mai scurt n-am gasit,ca luam) 2 bucati a cate 10,90 EUR/bucata.
Chestia fistichie cu AURIREA o las balta..CU Blank nu gasesc...

Black Connect HDMI 1.4 High Speed with Ethernet
Image


in ce priveste HDMI 1.4 cititi aici..cine nu intelege sa priveasca doar TABELUL COMPARATIV, acolo intelegeti tot.
.ja= da (exista) si
nein=nu (nu exista).
Calitatea suplimentara ETHERNET este inclusa, nu este examinata SEPARAT aici..dar sper ca intelegeti si singuri.

HDMI 1.4 in Comparatie cu sistemele anterioare
http://www.hifi-regler.de/hdmi/HDMI-14-im-vergleich.php
Clar ca UN SATELIT cum ar fi Astra il prinzi si cu un castron de 25 cm...dar nu ai intreruperi si imbinari multiple de cablu.
Aici insa numai DISEQC-Schalter-ul potrivit firmei producatoare SPAUN are o atenuare-de-trecere de 2 dB.
Altii au masurat real pe acelasi SPAUN atenuare-de-trecere 0,3 dB...depinde cum ai noroc...SPAUN garanteaza insa ca atenuarea este SUB acesti 2 dB.(Spaun este SINGURA firma absolut de incredere.Schalter-ele ei nu te lasa in pana nici dupa 20 ani, spre deosebire de TOATE celelalte, in special cele ce dau atenuare-de-trecere la 4/1 cu SUB 1 dB!).
In orice caz, cu F-Crimp-Steckere, Diseqc-Schalter, lungimi de cablu...am sigur PESTE 3 dB atenuare, deci pierdere de semnal...

3 dB pierdere inseamna 1/2 semnal pierdut.La cei cativa mv/m receptionati cumulativ de antena e multa pierdere..

de aceea..cabluri scurte, materiale calitate traznet..lucru ingrijit..si IEFTIN..totusi...

Cine are distante mai mari, trebuie sa foloseasca fie antene mai mari...fie (mai precis SI) cablu lung gros, Kern/Miez 1,63 mm, diametru exterior 10,3 mm..insa NU RGB 11...aici denumirea e derutanta, ci, de mine verificat,LCM14 (fara halogen) care costa cam 1,59 EUR/m la metru..la rola de 100 m vine vine mult mai ieftin.

Cablu Coaxial Gros 1,63/10,3 KATHREIN LCM14 in Tabel Comparativ
http://www.kathrein.de/en/sat/products/download/lcdxxx_lcm1x.pdf

ptr. acest cablu folosesc numai Crimp-Stecker EMK 11..FARA Stiftul propriu acestui Stecker, fiindca apar pierderi asa!..miezul cablului trece direct mai departe..insa ptr. a nu largi bucsele F- de la receiver, un ADAPTOR separat..strange mai bine, are suprafata mai mare de contact..si poate fi controlat si eventual inlocuit, fara a taia cablul).

Kathrein Crimp-Stecker EMK 11
http://www.kathrein.de/de/sat/produkte/download/99811211_086.pdf


Aici trebuie sa foloseasca, ptr a nu-si largi bucsele F- la receiver, un F-adaptor in forma de L mama-tata...exista in mod curent..

F-Winkel-Adapter
Image

dar la LNB trebuie sa foloseasca un adaptor drept..care nu se prea gaseste(vide imaginea 2 la anexa-imagini)..
ACESTI ADAPTORI aduc ATENUARE...dar la un cablu peste 10 m....MERITA...mai bine ar fi sa faci legatura miez-cablu direct cu bucsele respective, chiar daca se largesc..daca sunt puse sa stea acolo si GATA...

Etansarea:
1. Nu uitati, la legaturile exterioare, in piulita F-Stecker-ului (eu NU FOLOSESC F-STECKERE de astea, insurubate, ci numai CRIMP-STECKER, dar n-am gasit alta imagine in net) NEAPARAT o

Garnitura Inelara de Cauciuc
Image


2. Izolarea exterioara la imbinari cel mai bine cu WATERLOCK(cautati imagini google) cu gel..rezista la mine de 7 ani si nu lasa strop de umiditate..(merge numai la imbinari de cablu cu diametrul exterior pana la 7-8,2 mm, la cablu cu diametrul exterior 10,3 mm/ex. LCM14 si steckerul mare al acestuia..nu merge)

Waterlock Reutilizabil Cu Gel
Image

Daca nu e posibil...cum aici la aceasta instalatie..atunci banda elastica adeziva (nu-mi place..dar functioneaza.).

ANEXA:

Satelitii pe Lyngsat
http://www.lyngsat.com

pentru a nu lucra orbeste, aveti nevoie de unitati de masura, fie si numai pentru aproximare, cel mai important este sa aveti un

1. TABEL CU DECIBELI AMANUNTIT.
http://homepage.ntlworld.com/g.knott/elect498.htm2. dar, ptr. elevatia pe orizont a fiecarui satelit fata de precis coordonatele localitatii unde va aflati (la Multifeed LNBs capata inaltimi diferite!), ca si azimut in functie tot de aceleasi coordinate de receptie exact LOCALIZATA distantele precise intre LNBs aici aveti un LINK cu sublink-uri imens de multe posibilitati de masurare..

Online Satellite Calculations
http://www.satellite-calculations.com

atentie: la azimut, distanta dintre LNBs NU este fixa, ci este variabila in functie de unghiul dintre coordonatele grupelor de cate doi sateliti si punctul de receptie..la care calcul intra in formula o constanta specifica PE ANTENA ..DISTANTA DINTRE LNB si BAZA ANTENEI, deci practic Lungimea de Feed-Arm masurata intre LNB si Baza Antenei (pana la suprafata antenei, NU toata lungimea de Feed-Arm)...uneori aceasta constanta intr-un anumit punct geografic este sa zicem la Astra Hotbird..0,12, bratul la Gibertini 75/80 XP are 50 cm intre LNB (suprafata de receptie!) si baza antenei exact in punctul in care bratul, feed-arm atinge suprafata antenei . Inmultim 0,12x 50 cm si rezulta 6 cm distanta intre LNBs Astra-Hotbird, masurati cu SUBLERUL cu varfuri intre centrele exacte ale suprafetelor celor doua LNBs... am verificat figura..si pusca...dar constanta se schimba la aceeasi sateliti in functie de coordonatele receptorului, iar la alti sateliti poate fi fundamental diferita in sine..deci pe orbita..
Se poate aproxima..dar rezolvarea e practica.. mana pe antena si sus pe scara...


Cel mai interesant sublink acolo este de masurare teoretica a receptiei in functie de date cunoscute...deci SATURATIA LNB:

http://www.satellite-calculations.com/Satellite/lnbsaturation.htm

Trebuie sa
1. fixati satelitul,( am introdus 0,74 Thor, nr transponder din burta 11 apoi sa
2. introduceti de mana (dupa http://www.lyngsat.com ) transponder EIRP (am introdus real 48 ) si
3. Satellite Total EIRP (am introdus real 48 ), apoi
4.LOCALIZAREA Antenei de receptie (punctul cel mai apropiat)
5. marimea antenei (eu am introdus 0,7, ptr Gibertini 75/80 XP)
6. eficienta antenei (eu am introdus 60% tot ptr. Gibertini)
7. LNB Gain (la mine minimal peste 60 dB, in rest cam 52-57 dB)

si mie mi-a reiesit ca as avea teoretic:
LNB Outpout Power= -20,973 dBm

DAR de aici mai scad pierderi in Diseqc-Schalter = -2 dB.
si pe 4 Crimp-Stecker unul-dupa altul...cca -2 dB
si pe cabluri AES= 4m/atenuare 27,3 dB/100m/2050MHZ/25°C
deci 4x0,27= -1,08 dB
deci pierderi total aproximate= -5,08 dB la care adaug si fiecare 30 cm cablu ASTRAL intre LNBs si Diseqc ceea ce inseamna ca pierd de fapt pe fiecare LNB total cam 5,5 dB. ceea ce e foarte mult..inseamna ca pierd 3/4 semnal..

Dar castigul LNB care este in minus de fapt, il adun cu pierderea pe sistem
si am -20,973dBm +(-5,5 db)= castig efectiv cca - 26dBm
daca receiver-ul vechi avut total insensibil si de nelucrat cu el, Skymaster DCI 15 avea teoretic sensibilitatea -65dB/-25dB
rezulta in valori absolute, daca introduc chiar la inceput aproximand (subrotunjind) Power=-26 dBm
potrivit sublink-ului

Power Conversion Calculator
http://www.satellite-calculations.com/Satellite/PowerConversion.htm
deci introducand la inceput puterea intrata in receiver

Power=-26 dBm rezulta automat:
Power=0,003mW
Impedance= 75 Ohm
Volts=83,75061 dB uV
Volts=15400.351 uV.


ca si cu acesta se putea prinde perfect cel mai greu si pacatos satelit din sistem..ceea ce si era cazul, repet, cu mizeria de receiver Skymaster DCI 15
____________________________________________________________Minciuna cu CONTACTE AURITE si CABLURI SCUMPE CONFECTIONATE


Este datorata COMERTULUI.VOIT. Dar este si involuntara, NEGUSTORII HABAR NU AU.
Ca si cei cu CABLU DIGITAL..care nu exista..exista cablu BUN sau RAU. Cel bun CONDUCE bine curentul, deci MIEZUL are o atenuare minimala..masurata de obicei la coaxial la dif. frecvente..ETALON: 2150 MHz/100m/20°C.

Sommercable, de unde iau eu cablul ptr. legaturi scurte...inafara de CABLU BUN..trebuie s-o recunosc, are si PRAPASTII DE STA MATZA-N COADA.
de exemplu recomanda cablurile coaxiale confectionate la ei cu F-Stecker...diferite lungimi, dar fff scumpe si PROASTE...

F-Stecker-ul lor recomandat este un produs HICON als unei filiale a lor..aurit si cu teflon si frumos.

DAR CABLUL ESTE LIPIT PE STIFTUL-ul acestui F-STECKER...Cu Cositor.
Urmariti atent ce tabel va dau mai in jos.. si dati-va cu parerea...si in privinta CONTACTELOR AURITE LUCIOASE (cele MATE NU), care in prealabil trebuiesc NICHELATE...
Tabelul de mai jos da conductibilitatea specifica in functie de CONSTANTA SPECIFICA. IN ORDINE DESCRESCATOARE...la o anumita temperatura: +25°C si +20°C aici..
Cel mai bun conductor NORMAL este argintul..AG.. Urmat de cupru Cu..Aurul este pe locul 3!

dar poate fi mai rau: stifturile de la F-Stecker sunt facute din bronz sau alama..ALIAJELE au cea mai rea conductibilitate...

Sau pot fi lipite...Cu cositor, fara plumb si cu 5% Ag.. Tot dracu-ala-i...Niciodata lipitura nu va fi ca un CONTACT DIRECT cupru pe cupru...

Iar despre Al aluminium? La ecranare..vedeti si singuri..dar in plus de asta la montaj toata reteaua de fire de Al ti se prafuieste in mana...


CONSTANTA CONDUCTIBILITATE

Ag argint K=62,5.....+25°C
Cu cupru K=56,2
Au aur K=43,5
Al aluminium K=36
Zn zink K=16,5.....+20°C
alama K=15,9.....+20°C
nickel K=14,5.....+20°C
platina K=10,2....+25°C
stanium/cositor K=8,3......+20°C

Clar ca depinde de puritatea metalului (aliajele sunt catastrofa) si
este direct proportionala cu suprafata sectiunii conductorului (cu cat e mai gros, cu atat conduce mai bine, deci pierderi mai mici, atenuare mai mica)
si invers proportional cu lungimea conductorului (cu cat e mai lung, cu ata mai mult atenueaza, pierde)
Sper ca v-ati lamurit...25.07.2010:
PPS.AVERTISMENT:
la cablul AES cu ecranare dubla retea Cu si la mai multe piese apare logo ewerk.gmbh.de
Firma este un monstru intins prin toate ebay-urile europene..cu subfirme ca multimedia 24...
Vinde(a) marfa relativ de calitate, relativ mai ieftin (nu toate) si ERA prompta.
Si are (avea) OFERTA IMENSA...

DAR
lucrurile s-au schimbat deocamdata.
Astept niste Crimp-Steckere 7,2 mm(16 bucati) si 8,2 mm (8 bucati) de 3 saptamani..sunt tot PE VINE.
Nu m-am lamurit ce-i cu ei..Pana am dat un google la Cablul AES de mai sus..si au aparut in ULTIMILE 4 luni sute de plangeri pe ebay.de, ebay.at, ebay.it, ebay.uk, ca atat firma-filiala multimedia24, cat si centrala ewerk.gmbh.de

1. nu raspund la email..
2. Trimit cu intarzieri neacceptabile marfa platita.
3. Nu trimit deloc marfa platita..etc....
Toate aceste fiindca firma(ele) sunt in INSOLVENTA DECLARATA si haosul acolo e perfect.
Deci va rog sa NU luati pozele cu LOGO de fie orice firma drept RECLAMA si RECOMANDARE pentru firmele respective.
Pozele sunt in sine si pentru sine strict ILUSTRATIVE si EXPLICATIVE..e mai usor sa le lasi pe serverul lor cand vrei sa ilustrezi in text..
Calitatea materialului AICI nu are nimic de-a face cu FIRMELE VANZATOARE, si nici cu reclama lor de pe acolo...
___________________________________am verificat personal chestiile, iar unde nu am putut, am verificat mai multe surse, fie FORUM-uri de DX-amatori, fie datele fizice care-ti dau o privire, fie practic, in masura in care-mi era posibil, avand in vedere ca inca nu am receiver cu SCALA de dB (cum ar fi cu 3 benzi(Balken) indicatoare pe tot ecranul! si cifre in dB de la

receiver-ele EXACTE chino-rusesti OPENBOX cu BLINDSCAN in pasi pornind de la 1 MHz! (engl. e numai o trimitere la amanuntele in rusa:)

http://www.openbox.ua/en/

insa baza-de-date e aici, nu va incurcati in rusa, luati imaginile de la test..receivere-le au si engleza pe ele..si germana..

http://www.openbox.ua


insa numai seriile
OPENBOX 810(mai vechi, Firmware foarte noua nu se mai gaseste, dar se poate lucra TRAZNET),sau, mai ales, VERSIUNEA MAI NOUA, cu FIRMWARE recenta pe pagina principala:

OPENBOX F-540, tot cu trei benzi-scale (Balken):

Power=dB;
BER=dB;
Calitate=%


Image

Image

aici puteti folosi linistit, pornind de la ACESTE date in dB:

Power Conversion Calculator
http://www.satellite-calculations.com/Satellite/PowerConversion.htm

Toate acestea le gasiti VIZUAL la pagina de tests ilustrativa a OPENBOX X810, la fel fiunctioneaza si la versiunea mai noua Openbox F-540.
(acestea nu sunt HD, altele de la ei sunt HD)

http://www.openbox.ua/receivers/X810/tests.php

si cu indicatie precisa verificata comparabil cu aparatele de masura ultrasofisticate si scumpe..si perfecta....are inca FIRMWARE actuala...

E clar ca este fara HD si ieftin (89 EUR)..dar a trebuit sa fie luat PENTRU CONSUM HD Clarke-Tech 5100 HD..mult mai scump (229 EUR, dar in Romania..si mai si: 1320 RON..de ce?!) ..dar PENTRU CONSUM si nu ptr masuratori exacte...insa nu ma las pana nu-l iau, vreau sa stiu precis ce se intampla in antena.

NU PREA SUNT PROPAGATE in Occident..Germania..rar..dar DX-ler mor dupa ele..iar in Franta aproape deloc, in Italia deloc, insa in Olanda sunt cunoscute, in Anglia sunt cautate ca painea calda,am stiri ca si americanii le cauta destul, iar in Rusia si Ucraina sunt prima marfa..si aia stiu carte in ce priveste electronica...nu inghit totul la pachet..

Acest receiver OPENBOX F-540 trebuie sa mi-l iau CA APARAT DE MASURA...relativ ieftin (89 EUR, trebuie actualizata FIRMWARE..(fata de cat costa un aparat de masura (HAMA=prost! 160 EUR!) cateva sute de EUR!-..sau mii..depinde).

Cel mai mult imi place imaginea-dinamica de la cele trei indicatoare in decibeli si % la OPENBOX X-540 (ca si OpenboxF-540), daca aveti putina rabdare vedeti cum se misca indicatoarele, insa nu e numai joaca, aparatul-de-masura este exact :

ImagePS de mine, dar nu la mine (interzis: monument istoric) si nu pentru mine conceputa si realizata...

Georg Schoenpflug von Gambsenberg
Attachments
IMG_2235.gross.Ausschnitt.2.rar
aici inca o data tot sistemul cu antena... mare, cca 3100px.. in WinRAR impachetat..sa puteti vedea mai bine pentru analiza si comentarii.
(1.87 MiB) Downloaded 382 times
Last edited by Retras la cerere on 30.05.2011 14:57, edited 3 times in total.

Posts: 2048
Joined: 24.10.2006 14:53
PostPosted: 13.08.2010 16:45
2.Aici vedeti satelitii (nu sunt toti, lipseste Eurobird 9°E de ex.) cum ai privi catre sud (deci sudul ar fi sus, invers decat pe harti).


http://serhatelektronik.de/Satelliten.gif

Cand ai un singur LNB e simplu..alegi satelitul si cu rabdare orientezi LNB CENTRAL DIRECT catre el.
Cand ai mai multe LNBs.. Multifeed apare fenomenul de reflexie si DIFRACTIE in oglinda..ca atunci cand introducand un bat in apa, imaginea lui apare pe suprafata-oglinda INVERS-FRÂNTA.
La sistemul multifeed ..acelasi lucru..oglinda este antena parabolica.
Deci daca satelitii reali au est-vest orientarea :

Astra 19°E ... Hotbird 16°E... Eurobird9 9°E ... Thor 3/5 0,8°W

la privirea dinspre parabola catre sateliti respectiv suprafetele -receptoare de LNBs (partea din fata a lor) LNBs trebuiesc pozitionate INVERS deci
1.satelit dreapta=LNB stanga..axa de simetrie-in-oglinda fiind feed-arm cu LNB central. deci satelitul bate din dreapta,
2. insa reflectia lui de pe oglinda parabolica bate catre LNB-ul din stanga, in acelasi unghi.

Thor3/5 0,8° W... Eurobird9 9°E ... Hotbird 16°E ... Astra 19°E

in comparatie cu imaginea de mai sus urmariti unde sunt plasate fata de axa centrala VÂRFURILE sagetilor indicatoare:

Image

aici vedeti mai clar Einfallwinkel=unghiul de intrare (radiatia directa) si Ausfallwinkel=unghiul de iesire (radiatia reflectata) este tipicul fenomen de difractie.

Image

deci concret ordinea LNBs cum priviti catre satelit dinspre parabola:

Image
Georg Schoenpflug von Gambsenberg
Attachments

Return to Hobby

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron