SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

Internet metropolitan WI-FI in Sibiu. Atlas Telecom Network.

Ce parere aveti despre oferta de internet din Sibiu. Vom avea o retea metropolitana serioasa?
User avatar
Posts: 22
Joined: 22.01.2007 15:57
PostPosted: 05.03.2007 12:49
<b>to: Costi_B</b>
Vezi daca indeplinesti toate conditiile cerute de Atlas.
USB 2.0 in cazul in care folosesti adaptor pe usb.
WPA TKIP si Win XP cu sp1 sau 2
Uita-te la poza avatarului meu. Eu folosesc o placa wifi pe pci.
Am avut aceeasi problema ca sitine si am schimbat adaptorul ca era mai ieftin decat sa schimb placa de baza astfel incat sa fie compatibila cu usb 2.0

Posts: 3
Joined: 16.02.2007 23:31
PostPosted: 06.03.2007 12:20
Merci avaxboy, un raspuns complet!
User avatar
Posts: 368
Joined: 24.10.2006 20:39
Location: sibiu
PostPosted: 10.03.2007 20:55
Costi_B wrote:Cine mai are problema asta !!!
Stau pe net si dintr-o data se deconecteaza...nu mai vede reteaua si cand dau in Device Manager imi scrie la adaptor "The device cannot start(Code 10)"... incepe sa fie iritanta problema...Ma gandesc sa incerc cu o placa de retea wireless cu mino tehnology. dar nu stiu daca am semnal cu aia .. Ma poate ajuta cineva ???

si eu am aceeasi problema de vreo 2 saptamani incoace. pana atunci nu am avut probleme dar acum devine stresant rau. dupa ce se deconecteaza f. greu mai vede "link quality-ul" desi antena o vede. deci de conectat nici vorba, poate doar dupa ce reintroduc "stickul" de cateva ori sau dau restart la calculator. am patit-o cateva zile la rand sa se deconecteze tot la 1 minut. desi se reconecta rapid nu puteam lucra deloc pe net.
User avatar
Site Admin
Posts: 1701
Joined: 19.01.2004 12:34
Location: Sibiu, Romania
PostPosted: 13.03.2007 08:04
Am vorbit cu un prieten care cauta un router sau AP cu care sa putem folosii netul de la ATLAS in retea, si se pare ca a gasit aparatle astea doua care au client de AP, crede ca astea ar merge dar inca nu e sigur :

Zyxel All in one G570S : Documentatie

Surecom Access Point EP-9600gp : Documentatie

Adelin, avaxboy, credeti ca astea merg cu ATLAS'u ?
User avatar
Posts: 6
Joined: 11.01.2005 11:29
Location: Sibiu
PostPosted: 13.03.2007 09:36
welll se vorbeste mult p'eci.. am mai scris mai demult ceva.. si m-am hotarat sa mai zic ...

E interesant Atlasu asta.. mai ales daca nu te'curci cu adaptoare pe USB. Am avut un necaz la instalat la un unchi cu adaptorul lor, si numai placa de baza n-am schimbat-o ca sa dau de cap .. facea niste figuri ciudate. Eu am cum zicea cineva mai sus.. un adaptor pe PCI de la MSI merge super. Recomand la oricine.
Vis-a--vis de sistemele de operare, Atlas recomanda XP cu Sp 2. Mie mi-o trebuit cam o saptamana .. sa zic asa.. sa sap.. pe google, sa-mi dau seama de una alta.. si sa compilez driveru la placa sub linux si sa mai compilez alta aplicatie WPA_SUPPLICANT si cu asta suporta si pe toate linuxurile.. indiferent de distributie. Deci cine cauta WPA_SUPPLICANT
http://hostap.epitest.fi/wpa_supplicant/
este un '3'th party' software, ca sa zic asa.. e o treaba faina. Sa stiti ca WPA_SUPPLICANT este compilat cu cygwin (copilator de al C-ului din linux sub win) si merge configurat si pe winXp cu SP1 si sigur si pe win2k. Vreau sa testez pe winMe (inca nu am avut timp ...). De emntionat WPA_SUPPLICANT merge impreuna cu wincap ... cand e pentru windows. sa termin acum cu sistemele de operare.
Acum sa trec la ce ma doare :D .. hehe. VREAU un ROUTER care de fapt e un Access Point ce poate din software sa se lege la un alt AccessPoint (la cel de la Atlas de pe stalp) ca si client si sa-mi repete eventual sau sa-mi scot pe UTP in partea de LAN. Am cautat ceva.. de genu. si iata ce-am gasit.

http://www.sigmanet.ro/Retele/Wireless/?c=14&s=58&p=4

sunt tot felu de access-pointuri dar nu multe au capacitati serioase incluse in softul lor... si astea de pe pagina aia.. sunt unele super profi... ceva de genu ale celor de la Atlas de la firma APHELION. Astea sunt pentru Outdoor Usage; cred ca e destul de clar ce'nseamna.. si pretu lor inseamna ceva.
De astea m-am linistit urgent.. ca nu am asa o galeata mare de bani; dar am dat o privire la softul de la un alt device: ZYXEL G570S
-maual pt. el este aici:
http://www.zyxel.com/DownloadLibary_Sho ... v1_ed2.pdf
eu m-am uitat dar am impresia ca dupa manual .. si imaginile ce le arata din softul lui.. nu are support pt. PEAP-TKIP autentification in client mode.

...mai aruncati si voi cu ochiu...

Adelin, am vazut ca ai scris mai devreme ceva de niste routere, ala de la D-link face treaba asta? Ai idee de ceva router din'trasta?

v-am lasat... si astept ceva raspuns pt. router Wifi cu support de Wifi client cu autentificare cum o cere Atlas.

multani.

bibicus.
User avatar
Posts: 149
Joined: 31.10.2006 11:17
Location: Sibiu
PostPosted: 14.03.2007 08:04
ovisopa wrote:Am vorbit cu un prieten care cauta un router sau AP cu care sa putem folosii netul de la ATLAS in retea, si se pare ca a gasit aparatle astea doua care au client de AP, crede ca astea ar merge dar inca nu e sigur :

Zyxel All in one G570S : Documentatie

Surecom Access Point EP-9600gp : Documentatie

Adelin, avaxboy, credeti ca astea merg cu ATLAS'u ?


eu votez: DA, ar trebui sa mearga.
in documentatii apar standardele la zi ca sa zic asa, criptare, securitate si tot tacamul...
asteptam confirmarea si de la Adelin.

Posts: 33
Joined: 20.01.2004 09:59
Location: Sibiu
PostPosted: 15.03.2007 11:44
avaxboy wrote:
ovisopa wrote:Am vorbit cu un prieten care cauta un router sau AP cu care sa putem folosii netul de la ATLAS in retea, si se pare ca a gasit aparatle astea doua care au client de AP, crede ca astea ar merge dar inca nu e sigur :

Zyxel All in one G570S : Documentatie

Surecom Access Point EP-9600gp : Documentatie

Adelin, avaxboy, credeti ca astea merg cu ATLAS'u ?


eu votez: DA, ar trebui sa mearga.
in documentatii apar standardele la zi ca sa zic asa, criptare, securitate si tot tacamul...
asteptam confirmarea si de la Adelin.


Amandoua routerele (Surecom EP-9600 si Zyxel G-570S) suporta modul "Client AP" si autentificare prin WPA/802.11x, deci se pot conecta pe wireless la reteaua noastra. Ceea ce le lipseste este suportul pentru PPPoE. Singura solutie de partajare a conexiunii (fara a folosi un calculator cu "Internet Connection Sharing") ar fi utilizarea de doua routere: un "Client AP" si un router conventional (Cable/DSL router) cu suport pentru PPPoE. Ele se conecteaza astfel: routerul client AP se conecteaza pe WAN la reteaua AtlasTelecom, routerul conventional se conecteaza pe WAN la iesirea de LAN a primului router, face sesiunea de PPPoE, iar calculatoarele se conecteaza ca clienti pe LAN in routerul conventional.
Nu cred ca ar dori cineva atata bataie de cap. Plus problemele care ar aparea cand nu merge conexiunea: e din primul router, din al doilea, sau din calculator? Pana vor aparea routere cu client AP si PPPoE, eu cred ca cea mai viabila solutie este cu "Internet Connection Sharing".
User avatar
Posts: 6
Joined: 11.01.2005 11:29
Location: Sibiu
PostPosted: 15.03.2007 12:38
adelin wrote:Nu cred ca ar dori cineva atata bataie de cap. Plus problemele care ar aparea cand nu merge conexiunea: e din primul router, din al doilea, sau din calculator? Pana vor aparea routere cu client AP si PPPoE, eu cred ca cea mai viabila solutie este cu "Internet Connection Sharing".


Cam asta este concluzia la care am ajuns si eu ... mai ales cand o aplici pentru altcineva afara de tine insuti. Pt. mine... am avut ambitia .. sa zic asa.. ca sa-mi fac in Linux (PCLos) sa mearga treaba asta.. si-mi porneste conexiunea cu totul la bootare, face 'mascarada' pe alte 2 placi LAN si e ok.... chiar si sa dedici un PentiumI pt. smecheria asta... nu situ cat de rentabil se iasa....
Altfel ... la 4 euro... serviciu de la Atlas sa traiasca :) ca e Ok

numai bine.
User avatar
Posts: 22
Joined: 22.01.2007 15:57
PostPosted: 20.03.2007 17:49
Profesorul: Sa se calculeze x = 0
Isoscel: Atata scofala pentru nimic !

Nu inteleg de ce trebuie romanul sa se complice. Din simplu ce e sa faca mai complex si mai complicat.

Personal nu vad rostul la routere.
Internet connexion sharing suna foarte bine.

Sau de ce nu creati doua conexiuni wifi:
1. Cu prima va conectati la AtlasTelecom
2. Cu a doua va conectati la Pc-urile sateliti din camera sau apartament si realizati un bridge connexion intre cele doua conexiuni.:)

Inca nu am testat. E doar o parere. Daca merge varianta cu bridge connexion sa ma anuntati si pe mine :D

Sa ne traiasca Atlasu si sa faca cat mai multe lucruri bune in folosul clientilor sai!!! :wave:

:duck: PS: Nu uitati de un hub pentru Atlasisti .... !!!

Posts: 3
Joined: 16.02.2007 23:31
PostPosted: 06.04.2007 08:28
Am un laptop cu o placa wireless Brodcom cu suport IEEE 802.11g am citit pe alt forum ca o conectie Atlas necesita IEEE 802.11i. Imi va functiona cu placa mea?
IP-ul este unic sau dinamic? Imi trebuie pentru un server CVS!
Poate posta cineva un speedtest? plz
User avatar
Posts: 368
Joined: 24.10.2006 20:39
Location: sibiu
PostPosted: 06.04.2007 12:18
in orice caz, din cate vad pe aici, trebuie sa fi as in calculatoare ca sa poti sa ai atlas. eu am luat stick cand mi-am facut abonament ca asa mi-au recomandat cei de acolo. desigur, ei nu aveau nimic (nici un stick, nimic) si a trebuit sa mi-l cumpar din alta parte, de unde au zis ei... ca sa aflu acum ca nu sunt bune, ca mai bine cu ce-stiu-eu-ce si si aia numai daca nu-stiu-ce si inca-ce, etc etc. nu am mai dat telefon de mult nici la "deranjamente" la sibiu ca niciodata nu au stiut sa-mi zica nimic si ori m-au pus sa sun la tg.mures (sau unde o fi sediul central) ori au spus ca ma suna ei si....nimic. am mari sperante in atlas dar... nu oricine poate sa-l foloseasca nici acum si cred ca nici in viitor!
User avatar
Site Admin
Posts: 1029
Joined: 19.01.2004 18:01
Location: Sibiu
PostPosted: 06.04.2007 19:51
hai ca nu e chiar asa..... nu vad de ce zici ca trebuie sa fii as in calculatoare sa folosesti atlasu. Si eu mi-am facut abonament ... scula mi-au dat-o ei.... or avea ei ceva probleme de stabilitate (dar de astea mai au toti) dar mi mi s-a parut mare imbarligatura ...
Cea mai bună metodă de a-l face pe Dumnezeu să râdă este să-i povesteşti planurile tale de viitor.
User avatar
Posts: 368
Joined: 24.10.2006 20:39
Location: sibiu
PostPosted: 06.04.2007 21:26
ce "scula" ai primit de la ei? eu nu am primit nimic (cand mi-am facut abonamentul nu aveau nimic). cum iti merge?

Posts: 5
Joined: 16.02.2007 19:10
PostPosted: 07.04.2007 14:17
poate cineva sa-mi spuna daca sa putut conecta cu un routr-client sau asa ceva ,eu am un laptop cu placa wireles si nu vreau sa fiu conditionat de acel usb client ce il furnizeaza aAtlas
as dorii sa stiu daca exista un router wireles-client care sa poata routa si inplicit marii raza de acoperire caci cea de la celula-Atlas e destul de slaba
mentionez ca m-am conectat direct cu laptopul la celula dar semnalul este f-slab am si setarile pt. asta.,detin un laptop ACER ASPIRE1640Z CU WIN-XP MERGE SE CONECTEZA NUMAI CA SEMNALUL SLAB BATA-L VINA
RROG DACA CINEVA MA POTE AJUTA SAU ARE O SOLUTIE SALVATOARE ; SUNT USER-ATLAS DIN ARAD
MULTUMESC ANTICIPAT

Posts: 2048
Joined: 24.10.2006 14:53
PostPosted: 18.04.2007 12:37
1. Ori pe Windows, ori pe Linux. Sistemele se bat cap in cap si apar tulburari.
2.Modem-ul (Router)trebuie sa fie produs de aceeasi firma cu Stickul.
(La mine: Arcor DSL- WLAN Modem 200 (ZyXEL), Stick: ZyXEL G-260 (120MB compatibil).
3.Antena Modemului si Stickul trebuie sa fie in linie de vizibilitate directa. La mine prelungire cu un USB-cablu Repeater! de 5 m. USB ar trebui normal sa fie USB2 (pe placa de baza montat).N-am facut-o, si mai am pierderi.
4.Ori montarea automata a Stick-ului, ori manuala. Amindoua deodata se incurca reciproc.La Windows XP computerul cauta sa-l instaleze automat, asa ca nu instalati Stick-ul complet, numai driver-ii, cind cere Hardware.
5.De multe ori Firewall nu se initiaza complet deci nici serviciile.
Pentru toate: aduceti Services prin link pe desktop si initializati serviciile.
6.Important este registrarea de domeniu propriu, daca exista, sa fie pe o ruta scurta de tot, mai putin de 65 semne, preferabil direct pe placa principala.
Toata problema este ca registratura nu-si gaseste calea...
7. Un Artificiu in plus, dar util, este intalarea programului BONJOUR care ajuta la deschiderea automata a NET-ului, dar atunci si BONJOUR trebuie sa porneasca automat.
8.Cu toate acestea tot mai exista pierderi. Nu introduceti preferinte de program (deci IEX, sau Firefox) lasati-le libere, eu lucrez in special pe Firefox, dar de IEX am nevoie la download Windows.
9.Orice DX, Real-Player, IPODs, Windows Media Player automatic download etc. blocheaza portul.In special Automatic Update (Avira imi face figuri) blocheaza de toata frumusetea. Anulati-le si mergeti numai pe Browser normal. Un singur Firewall si un singur program Antivir! Altfel isi pun bete-n roate automat.Controlati prin sistemul LAVALYS 2 ce fel de sisteme pornesc automat. Orice apartine de Media automat trebuie decuplat.
Succes
Georg Schoenpflug von Gambsenberg
PreviousNext

Return to Internet in SIBIU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron