SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING  Muzeul Civilizatiei Traditionale ASTRA

Padurea Dumbrava

Oraşul Sibiu deschide spre vizitare, unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din România şi din sud-estul Europei, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA. Acesta este situat in Pădurea Dumbrava, la 4 km de oraşul Sibiu. Spaţiul impresionant din Dumbrava prezintă, în zone armonios marcate ca spaţiu si tematică, lumea minunată a satului românesc. Muzeul în aer liber a fost infiinţat în anul 1963, de către o echipă condusă de Cornel Irimie, sub denumirea de Muzeul Tehnicii Populare. Abia, din anul 1990 muzeul se va numi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale. Dar ideea de a deschide un muzeu etnografic este însa, mai veche, actualul muzeul fiind o continuare a primului Muzeu Etnografic-Istoric al Românilor din Transilvania ( fondat la Sibiu în 1905 şi inchis în 1950 ).
Moara de vant din Muzeul Civilizatiei Traditionale ASTRA din Dumbrava SibiuluiO moara hidraulică cu aducţiune inferioară a fost primul monument adus in Dumbrava Sibiului si il regasim si astazi in sigla muzeului. Cu timpul colecţia a fost dezvoltata, iar muzeul a putut fi deschis publicului in anul 1967. Caţiva ani mai tarziu s-a început adaugarea de case ţărăneşti, alături de atelierele meşteşugareşti, urmând ca în anul 1989 să fie adăugate monumentele ca: biserica, şcoala, cârciuma, popicaria etc. Suprafaţa alocată Muzeului ASTRA din Sibiu, muzeu al civilizaţiei populare tradiţionale este de 96 de hectare, mult mai mare decât a Muzeului Satului din Bucureşti.

Strabătut de 10 kilometri de alei de-a lungul cărora se găsesc peste 300 de clădiri, spaţiul muzeului este un loc placut pentru a petrece timpul la sfarşit de saptamână, daca nu in fiecare zi. Ilustrând monumente originale reprezentative pentru sistemul de valori al satului românesc muzeul din Pădurea Dumbrava reuşeşte să aducă in faţa turiştilor patrimoniul etnogtafic si monumental, ca parţi vi ale civilizaţiei populare. Organizarea muzeului în aer liber este făcută în funcţie de tematică, astlel sunt descrise cinci mari sectoare. Alături de gospodarii muzeul ne prezintă ateliere pentru prelucrarea lemnului, prelucrarea pietrei sau prelucrarea metalelor, dar şi ateliere pentru realizarea de imbracaminte şi obiecte de uz gospodaresc, ateliere pentru prelucrarea pieilor şi a blanurilor etc. Deasemenea sunt prezentate toate domeniile precum: agricultura, creşterea animalelor, apicultura, pescuitul şi vanatul prin gospodarii specifice precum stâne, crame, cherhanale etc.
Pe lângă acestea, muzeul se poate lauda cu expoziţia de scluptură modernă în lemn, oferită de mari artişti români şi strâini ale caror opere sunt inspirate din universul satului tradiţional. Orice iubitor de frumos trebuie sa vada aceste monumente, nu poate uita tradiţia, sau nu poate rata cunoaşterea unor noi obieceiuri, mai mult acest spaţiu ofera o lume a satului, a inocentei pierdute, dar şi o liniste greu de gasit în zilele noastre.

Targul Creatorilor Populari din Romania - Sibiu 2006

Ceea ce atrage foarte mulţi turişti în muzeul din dumbrava Sibiului sunt şi festivalurile meşteşugăreşti şi diferitele manifestări cu specific etnografic desfăşurate aici. Muzeul gazduieste anul, etapa nationala a Olimpiadei Mesteşuguri artistice trdiţionale, în cadrul unui program de recuperare şi revitalizare de către tineri, în contextul vietii conteporane, a creaţiilor artistice populare tradiţionale, prin dezvoltarea talentului si aptitudinilor acestora în sensul producerii de valori autentice de arta populară tradiţională. Deasemenea în fiecare an, în luna august, spaţiul muzeal reuneşte la Tîrgul creatorilor populari din România, pe cei mai valoroşi creatori ai centrelor de veche tradiţie meşteşugareasca, reprezentand toate genurile artei populare: tesut, brodat, olărit, prelucrarea lemnului, osului, metalelor, confecţionarea instrumentelor populare muzicale, a maştilor, pictura pe lemn şi sticla, incondeierea oualelor etc. În fiecare an numarul turiştilor creşte din ce în ce mai mult.

 

Muzeul Civilizatiei Traditionale ASTRA noaptea

Agrementul oferit publicului vizitator este extrem de variat, de la plimbările cu lotcile pe lac, la cele cu trasurile si saniile trase de cai, pe aleile muzeului, de la vizitarea cu minicarurile, la oferta culinara tradiţionala la carciumioara si hanul din muzeu si cazarea in spaţiile din incintă (53 locuri). Deasemenea nu trebuie uitată popicăria, situata în apropierea Carciumii din Batrani, care dispune de un pavilion rustic pentru jucători şi de o tabla, pe care jucătorii işi pot trece scorurile realizate în timpul jocului. Atât bilele cât şi popicele sunt confecţionate din lemn. Toate acestea fac din muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului cea mai generoasa si ospitaliera ofertă turistică sibiană. Porţile Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale sunt deschise în tot timpul anului, zi si noapte. De asemenea, pentru cei iteresaţi se pot organiza nunţi si diverse alte activitaţi festive tematice. Muzeul asigură ghidaje de specialitate, pliante, ghiduri, CD-uri, filme etc.


Orar de vizitare: 
Marţi - Duminica, orele 10,00-18,00
Luni - intrarea liberă (fără vizitarea interioarelor)

Muzeul în aer liber începe noul sezon în data de 19 aprilie. Programul muzeului va fi prelungit, acesta funcționând între orele 10,00 și 18,00. Accesul se va putea face și pe Aleea Elevilor, pe Poarta de la Cacova.. Interioarele monumentelor vor fi redeschise însă după 15 mai. 

 

muzeul satului muzeul astra Muzeul Civilizatiei Traditionale ASTRA

Med Elite
Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestui obiectiv turistic ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 28.04.2008 12:08 )
Bataie de joc! 15 lei intrarea, mi se pare un tarif exagerat pentru un adult. O familie ar trebui sa plateasca cel putin 34 lei ca sa intre in muzeu??!!


  

Astra ( 13.03.2009 11:43 )
Este bilet de familie care costa tot 15 lei (parinti si copii). Abonamentul anual pentru familii este 40 de lei (parinti si copii). Elevii din județul Sibiu (cu excepția municipiului Sibiu)au gratuitate. Persoanele cu venituri mici la fel. Lista de tarife este pe situl www.muzeulastra.com


  

Anonymous ( 10.04.2009 06:00 )
pretul de intrare 15 lei este f exagerat
cu 30 lei - 2 persoane - mai bine mergi in alta parte...
pacat...la cat este de frumos muzeul!!!


  

Cristina Patrascu ( 28.07.2009 03:49 )
Nu doar pretul deranjeaza, ci si lipsa de informatii si de utilitati. Daca ai nevoie de apa sau o toaleta...alergi pana spre intrare. Europa trebuie sa ne impuna si aici reguli, caci singuri nu ne duce capul.In plus, desi aveti piese de exceptie, un peisaj de vis, lipseste VIATA din acel muzeu. Nimeni nu iti spune trei vorbe, iti iau banii si te lasa sa umbli fara cel mai mic ghidaj sau indicatie. Credeti ca acele cateva randuri scrise pe panouri sunt suficiente? Pentru majoritatea, NU. Si sunt destule plangeri si in cartea de oaspeti, dar preferati sa le ignorati. Nu aveti muzeu, domnilor, ci expozitie. Atat.In Romania muzeele sunt simple expozitii, unde vii cu temele facute de acasa, altfel dai banii degeaba. Nu vedeti ca cine vine o data nu va mai calca pragul? Nu va pasa de asta? Nu e pacat de comorile detinute ca nu le puneti in voloare? Ce act de cultura faceti expunand sec niste obiecte si doua vorbe langa ele? La ce preturi aveti, ar trebui sa aveti pe fiecare zona macar, daca nu la fiecare obiectiv, om plantat acolo, cu zambet larg si desaga de informatii, dar sa nu le tina doar pentru el. Sa va fie oaspete de onoare fiecare om ce intra pe poarta!Veti vedea cum vor veni iar si iar oamenii la muzeu, de drag, cu drag. Luati doar taxe (parcare, intrare, aparate foto, plimbare cu barcuta) dar nu dati nici pe sfert din cat luati. A, si sa nu uit. Am asistat la scena cand un revoltat vizitator, ce venise la orele 17 a fost taxat la pret intreg, a gasit doar usi inchise si "s-a terminat programul, eu plec, nu puteti intra".Omul si-a cerut banii inapoi. Justificat. La care, prin telefon i s-a indicat muzeografului, ce fusese si el chemat de paznic, sa il dea afara. Noi tocmai completam impresiile amare in cartea de oaspeti. Sperand ca le va citi cineva si le va baga in seama. Vazand scena, mi-a parut rau de timpul pierdut. Nu-i pasa nimanui, suntem doar platitori, nu contam decat pentru salariile unora. Frumos si decent ar fi sa luati tarif si in functie de ora la care se intra. Stiti ca Astra nu se vede in 2 ore. Sunt atatea de vazut. Si vrem sa vedem, sa aflam, ca de aceea ajungem la un muzeu. Lacul si cladirile vazute din exterior, multumesc, le vad si pe internet, nu dau banii nici la intrare si nici pe drum. E lung comentariul, stiu, nu va fi citit, dar macar mi-am varsat amarul, si poate-poate se va schimba ceva. Peste 15-20 ani. Mai devreme, nu cred.Daca nici unde e lacas de cultura nu gasesti respect si cultura, ce sperante sa mai ai in Romania?


  

Florica ( 15.08.2009 04:25 )
Muzeul e frumos si isi merita banii.Nu poti fi intampinat peste tot cu paine si sare dar supraveghetorii sunt intotdeauna dornici sa te lamureasca daca intrebi.Am fost in cateva mari muzee din Londra si in afara de explicatiile in limba engleza nimeni nu te intampina mai ceremonios. Da, muzeul este o mare expozitie si la el trebuie sa vi pregatit de acasa, l-am vizitat de multe ori si de fiecare data am fost multumita.


  

deutza ( 18.03.2010 03:32 )
asa este ai mare dreptate poate poate se va schimba cv dar nu vad sa fie prea curand


  

radu ( 04.08.2011 09:25 )
Daca se doreste ca tinerii casatoriti sa faca poze in muzeu ,iar deplasarea pe jos a mirilor se face mai greu se poate intra cu masina numai pentru poze???


      

ovisopa ( 05.08.2011 12:35 )
@radu da, se poate intra cu masina pana la biserica, sau pana la carciuma din batrani, de acolo deplasarea se face pe jos


  

ion ( 10.08.2011 11:24 )
Cat mai este intrarea la muzeu? Strandul pana pe ce data este deschis ? Nu am m-ai fost in SIbiu de 20 de ani si vreau sa vin pe 30 august pentru cateva zile .


      

mihai ( 30.11.2011 04:51 )
astazi, orele de vizita sunt tot pana la 18 ?


      

Sydney ( 19.11.2013 05:40 )
Some genuinely interesting information, well written and loosely user pleasant.


      

Gabriella ( 19.11.2013 06:51 )
Enjoyed every bit on your article blog post.Really looking forward to reading more. Really Cool.


      

Alexis ( 20.11.2013 11:51 )
Enjoyed every bit of your post. Want more.


      

Ellie ( 21.11.2013 12:04 )
Hey, I just hopped over to your website using StumbleUpon. Not somthing I would generally read, but I liked your views none the less. Thank you for making some thing worthy of reading.


      

Ella ( 21.11.2013 11:30 )
I've learned newer and more effective things by your blog. One other thing I would really like to say is the fact newer personal computer os's usually allow more memory to get used, but they additionally demand more memory space simply to work. If your computer can't handle more memory and also the newest software package requires that storage increase, it could be the time to buy a new PC. Thanks


      

Grace ( 22.11.2013 12:11 )
You made some nice points there. I looked on the internet for the issue and found most guys will go along with with your site.


      

Allison ( 22.11.2013 10:30 )
Hello my family member! I want to say that this post is awesome, nice written and include approximately all vital infos. I¡¦d like to peer extra posts like this .


      

Zoe ( 24.11.2013 07:15 )
Zahlreichen auf Grund fr alle Infos horizonte internetauftritt wir ankommen abermals


      

Zoe ( 28.11.2013 06:41 )
Keep up the great work, I read few blog posts on this internet site and I conceive that your site is really interesting and holds sets of excellent info.


      

Kennedy ( 29.11.2013 03:11 )
We maintain directed the work shortly before the occupational physician rather than for.


      

Violet ( 29.11.2013 07:57 )
We stumbled over here coming from a different web address and thought I might as well check things out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to going over your web page for a second time.


      

Melanie ( 01.12.2013 05:28 )
As usual you did an great job evaluating the question and coming up with the right answer. I will keep watching for more releases on your site.


      Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Muzee
( actualizat in 09 04 2009 12:38 )
Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter