SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING
Joure | Oras infratit cu Medias

Primarii oraşelor Mediaş şi Joure (Olanda) au semnat la data de 18 decembrie 1995, un protocol de înfrăţire, în baza căruia cele două administraţii locale urmau să colaboreze. Astfel s-a convenit asupra cooperării în domenii de interes comun:economie, cultură, mediul înconjurător, învăţământ şi sănătate.

Joure, oras infratit cu municipiul MediasColaborarea economică s-a materializat prin schimburi de experienţă şi organizarea de activităţi comune de către Camerele de comerţ, schimburi de mărfuri, organizarea de târguri şi expoziţii.
În ceea ce priveşte domeniul ecologic, cele două localităţi au acordat o atenţie deosebită programelor comune de salubrizare şi de protecţie a mediului înconjurător.
În domeniul învăţământului, ştiinţei şi culturii au fost sprijinite schimburile de experienţă între elevi, profesori, echipe sportive, grupuri de teatru, muzee, organizaţii, fundaţii şi oameni de cultură.
Legat de ocrotirea sănătăţii şi asistenţa socială au fost prevăzute acţiuni bazate pe reciprocitate în domeniul asistenţei sociale.

Unul dintre proiectele de succes cu oraşul Joure îl reprezintă introducerea, la Mediaş, a conceptului de “front-back-office”, în perioada 2003-2004. Scopul proiectului a fost îmbunătăţirea serviciilor pentru cetăţeni, comunitatea oamenilor de afaceri, ONG-uri şi media.
Un alt concept, de o importanţă deosebită pentru municipiul Mediaş a fost obţinerea, cu sprijin olandez a finanţării proiectului “Colectare selectivă şi transfer a deşeurilor menajere solide în Mediaş”.

Joure - Centrul orasului

Tot din partea municipalităţii olandeze, Serviciul Public de Ecologizare Mediaş a primit o serie de donaţii:două maşini de transport a deşeurilor, containere de colectare a gunoaielor menajere, precum si suma de 35.000 de euro, pentru achiziţionarea unei maşini noi de salubritate.Înfrăţirea cu oraşul Joure a adus şi ajutoare umanitare în Mediaş, ca şi sponsorizări în bani pentru Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (unde urmează să se construiască şi o capelă), respectiv Asociaţia Phoenix Speranţa. În plan economic trebuie menţionate vizitele de lucru efectuate de reprezentanţi ai diverselor firme din Mediaş, în Joure, unde au fost iniţiate colaborări şi parteneriate bilaterale. Reprezentanţii municipalităţilor din cele două localităţi, efectuează anual vizite de lucru.


Med EliteAi ceva de comentat ?Anonymous ( 30.10.2013 04:05 )
c3 a comentat: Didi (#13) si Robintel (#18) know what's up. Aia cu ia uite ce de curbe, sigur pt ca-s factue la km , probabil au auzit de autostrazi doar la radio si au impresia ca in Germania (unde cred ei ca toata lumea merge cu 250km/h) autostrazile sunt trasate cu rigla pe harta.Daca ar folosi net-ul si la altceva decit a emite pareri neavizate ar vedea ca si in Franta, si in Germania si peste tot prin Europa autostrazile sunt pline de curbe. Asta din motivele enuntate mai sus: economice, tehnice si pt ca pe autostrazi drepte riscul de a adormi sau a iti pierde concentrarea. Nu mai zic ca risti sa ai idioti care baga cruise control si incep sa faca cine stie ce (jocuri/sms-uri pe telefon etc) si cind in sfirsit apare o curba sau daca e o problema pe autostrada si aia din fata sunt opriti, respectivul sa intre cu 120km/h fie in parapeti, fie in altii. Si sa zici ca daca e o masina mica, mai e cum mai e, dar un TIR e muuult mai periculos. 0 0
Avatar


  

Poza Zilei Sibiu - FITS 2016

FITS 2016
~ 22 mai 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Orase infratite cu Sibiu
( actualizat in 15 mai 2006 )
Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 21 iunie 2015 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 21 06 2015 03:24 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 18 octombrie 2017 )
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter