SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING
Joure | Oras infratit cu Medias

Primarii oraşelor Mediaş şi Joure (Olanda) au semnat la data de 18 decembrie 1995, un protocol de înfrăţire, în baza căruia cele două administraţii locale urmau să colaboreze. Astfel s-a convenit asupra cooperării în domenii de interes comun:economie, cultură, mediul înconjurător, învăţământ şi sănătate.

Joure, oras infratit cu municipiul MediasColaborarea economică s-a materializat prin schimburi de experienţă şi organizarea de activităţi comune de către Camerele de comerţ, schimburi de mărfuri, organizarea de târguri şi expoziţii.
În ceea ce priveşte domeniul ecologic, cele două localităţi au acordat o atenţie deosebită programelor comune de salubrizare şi de protecţie a mediului înconjurător.
În domeniul învăţământului, ştiinţei şi culturii au fost sprijinite schimburile de experienţă între elevi, profesori, echipe sportive, grupuri de teatru, muzee, organizaţii, fundaţii şi oameni de cultură.
Legat de ocrotirea sănătăţii şi asistenţa socială au fost prevăzute acţiuni bazate pe reciprocitate în domeniul asistenţei sociale.

Unul dintre proiectele de succes cu oraşul Joure îl reprezintă introducerea, la Mediaş, a conceptului de “front-back-office”, în perioada 2003-2004. Scopul proiectului a fost îmbunătăţirea serviciilor pentru cetăţeni, comunitatea oamenilor de afaceri, ONG-uri şi media.
Un alt concept, de o importanţă deosebită pentru municipiul Mediaş a fost obţinerea, cu sprijin olandez a finanţării proiectului “Colectare selectivă şi transfer a deşeurilor menajere solide în Mediaş”.

Joure - Centrul orasului

Tot din partea municipalităţii olandeze, Serviciul Public de Ecologizare Mediaş a primit o serie de donaţii:două maşini de transport a deşeurilor, containere de colectare a gunoaielor menajere, precum si suma de 35.000 de euro, pentru achiziţionarea unei maşini noi de salubritate.Înfrăţirea cu oraşul Joure a adus şi ajutoare umanitare în Mediaş, ca şi sponsorizări în bani pentru Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (unde urmează să se construiască şi o capelă), respectiv Asociaţia Phoenix Speranţa. În plan economic trebuie menţionate vizitele de lucru efectuate de reprezentanţi ai diverselor firme din Mediaş, în Joure, unde au fost iniţiate colaborări şi parteneriate bilaterale. Reprezentanţii municipalităţilor din cele două localităţi, efectuează anual vizite de lucru.


Med EliteAi ceva de comentat ?