SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING
Columbia | Oras infratit cu Sibiu

Oraş prin excelenţă universitar, cu o populaţie de circa 100.000 de locuitori, dintre care un sfert sunt studenţi la cele trei instituţii de învăţământ superior (Colegiile Stephens, Columbia şi Universitatea Missouri-Columbia), localitatea este situată în regiunea centrală a statului american Missouri.

Înfrăţirea dintre Columbia şi Sibiu încheiată în anul 1994 a pornit tocmai de la relaţiile extrem de strânse dintre universităţile celor două oraşe. Deopotrivă centru medical, cultural şi al asigurărilor sociale, vechi de nici două secole, Columbia, oraş aproape neatins de războiul civil, are un standard foarte ridicat de viaţă şi de civilizaţie, situându-se în mod constant între primele zece oraşe din SUA. 

The Columbia Public Library

Chiar şi relieful dintre cele două oraşe înfrăţite este oarecum asemănător. Columbia este situat într-o regiune deluroasă în care predomină pădurile de stejar şi de arţar, având o faună specifică:veveriţe, coioţi, iepuri, rozătoare, păsări. Columbia, cu o arhitectonică aparte a clădirilor, reprezintă şi un important centru cultural şi sportiv.
Un muzeu de artă şi arheologie, o filarmonică, teatre, cinematografe precum şi o arenă cu capacitatea de 70.000 de locuri care găzduieşte evenimente fotbalistice şi muzicale reprezintă doar câteva dintre obiectivele de mare interes local.
Oraşul este condus de un primar, împreună cu numai şase consilieri, aceştia din urmă neretribuiţi şi aleşi pentru o perioadă de trei ani. Cu toate că, în SUA, tradiţia “frăţiei” dintre localităţi datează din 1956, respectiv de pe vremea preşedintelui Dwight Eisenhower, până în prezent Columbia nu s-a înfrăţit decât cu 5 oraşe: Kutaisi (Georgia), Matto (Japonia), Suncheon (Coreea de Sud), Laoshan (China) şi evident Sibiu (România).

Columbia, Missouri : Oras infratit cu Sibiu


Med EliteAi ceva de comentat ?