SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING
Deventer | Oras infratit cu Sibiu

Administraţia sibiană a derulat unul dintre cele mai “vii” parteneriate cu localitatea olandeză Deventer. Deşi parafarea protocolului de înfrăţire, este unul de dată foarte recentă, relaţiile bilaterale cu localitatea din “Ţara Lalelelor” debutase cu un deceniu şi jumătate înainte. În tot acest răstimp, schimburile s-au derulat, efectiv, de la sine, între asociaţii, şcoli şi instituţii publice, în domeniul social, al educaţiei, sănatăţii, protecţiei mediului, culturii, sportului şi turismului .
Prima vizită oficială a unei delegaţii olandeze din Deventer, condusă de primarul James van Lidth de Jeude, a avut loc în primăvara anului 2002. Ceremonia de semnare a acordului de înfrăţire dintre Sibiu şi Deventer (oraş olandez situat în provincial Overijssel) a avut loc în data de 22 mai 2007.

În cadrul relaţiilor de colaborare dintre cele două oraşe au fost derulate proiecte comune între Căminul de Bătrâni nr.1 din Sibiu şi cetăţeanul olandez din Deventer, Huize Corel, între studioul ASTRA Film şi Folmhouse De Keizer, între Liceul de Artă din Sibiu şi Centrul de Muzică şi Dans din Deventer, între Biblioteca ASTRA şi Stads en Athenaeumbibliotheek. De asemenea, au fost făcute donaţii către Spitalul Clinic Judeţean, Spitalul TBC şi Serviciul de Ambulanţă Sibiu.
Relaţiile dintre cele două localităţi înfrăţite s-au derulat şi între municipalităţi, dezvoltându-se, în cadrul schimburilor de experienţă efectuate, o serie de programe de perfecţionare la nivelul managementului în administraţia locală. Unul dintre acestea s-a concretizat în 2007, anul în care Sibiul a deţinut statutul de Capitală Culturală a Europei, şi s-a numit “Tânăr în Sibiu:Sibiu (România) întâlneşte Deventer (Olanda). El a reprezentat un amplu program socio-cultural alcătuit din tinerii celor două oraşe în domeniul muzicii, teatrului, filmului, fotografiei şi artei digitale. Practic, au fost puse în scenă spectacole de muzică, pian, dans, teatru. O parte din respectivele activităţi au avut şi o latură socială, ele desfăşurându-se în cartiere sau în faţa persoanelor cu handicap, în vederea încurajării conceptului de coeziune socială şi de integrare în societate.

Deventerul este unul dintre cele mai vechi oraşe medievale hanseatice din Ţările de Jos, cu o populaţie de aproape 100.000 de locuitori. În fapt există un Deventer urban şi unul rural, acesta din urmă alcătuit din cele cinci sate aparţinătoare. De Waag este cea mai monumentală clădire din oraş, care include pe lângă Muzeul de Istorie şi un centru de informaţii pentru turişti. Râul Ijssel, care străbate oraşul, reprezintă unul din punctele principale de atracţie din Denver. De-a lungul său poate fi admirată vechea Primărie, Biserica Lebuinus, sau pur şi simplu morile de vânt autentice. 

Med EliteAi ceva de comentat ?Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 decembrie 2022 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Orase infratite cu Sibiu
( actualizat in 15 mai 2006 )
Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter