SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING




Landshut | Oras infratit cu Sibiu

LandshutCel mai apropiat “frate” al Sibiului este de departe oraşul german medieval Landshut, cu o istorie de aproape opt secole. Cunoscut, în perioada de întemeiere, sub numele de “Cetatea Trausnitz”, oraşul Landshut a fost sediul primei cancelarii de stat din Bavaria.

Biserica St. Martin cu cel mai înalt turn al său de cărămidă din lume (130,6 m) precum şi cea mai lungă stradă cu clădiri gotice din Germania (Die Alstadt) reprezintă simbolurile localităţii. Alături de zilele muzicii medievale (Landshuter Hofmusiktage) o altă manifestare ce a dus faima oraşului este nunta (Landshuter Hochzeit) care se serbează o dată la patru ani, reuneşte 2.000 de participanţi şi este considerat cel mai mare eveniment istoric din Europa.

De la data întemeierii, în 1204, de către principele Ludwig I al Bavariei, şi până în 1255 , oraşul a fost reşedinţa principală a dinastiei familiei Wittelsbach. Devenită reşedinţă guvernamentală sub domnia “Principilor Bogati”, oraşul a cunoscut între anii 1393-1503 cea mai mare dezvoltare economico-financiară. Apropierea dintre Sibiu şi Landshut a început să se producă din toamna anului 2000, având ca punct de plecare proiecte culturale şi economice comune.

Catalizatorul înfrăţirii parafate în aprilie 2002, l-a constituit faptul că foarte mulţi etnici germani din Ardeal şi cu deosebire din Sibiu s-au stabilit în oraşul Landshut. Anterior, în septembrie 2000, primarul oraşului Landshut, Josef Deimer a fost prezent la Sibiu cu ocazia “Zilelor Bavareze”, iar o lună mai târziu, primarul Sibiului i-a întors vizita edilului-şef bavarez, participând la “Zilele oraşului Sibiu”, organizate al Hanovra.

Decernarea titlului de cetăţean de onoare al Sibiului, primarului Josef Deimer, constituirea Cercului de Prietenie “Landshut-Sibiu” şi al Asociaţiei de Prietenie “Sibiu-Landshut” ca şi schimburile dintre instituţii de învăţământ ale celor două oraşe în cadrul proiectului PLATO al Uniunii Europene, au fost doar câteva dintre momentele parteneriatelor bilaterale derulate între cele două localităţi înfrăţite.

http://www.landshut.de


Med Elite



Ai ceva de comentat ?