SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING
Malines | Oras infratit cu Sibiu

Malines / Belgia

Malines, oras din Belgia infratit cu SibiuSituat în provincia Antwerpen (Anvers) din nordul Belgiei, în regiunea Flandra, orasul Mechelen (Malines) este înfrătit cu municipiul Sibiu, în baza unui protocol de înfrătire, încă din 1996. Asezarea, mult mai mică decât străvechiul Hermannstadt si cu o populatie de numai 78.000 de locuitori este un vechi si important centru al industriei textile (dantele, covoare, tapiserii), dar si al celor constructoare de masini de transport si material rulant, chimică, metalurgică, de prelucrare a lemnului (mobilă) a tutunului si a pielăriei, fiind totodată si una de referintă în domeniul productiei de ceasuri.
Cu toate că Malines a suferit din greu în timpul celui de-al doilea război mondial, 25.000 de localnici ajungând în lagărul de exterminare de la Auschwitz, multe dintre clădirile medievale au rezistat destul de bine în urma respectivei conflagratii. Simbolul orasului îl reprezintă Catedrala Saint-Rombaut cu impozantul său turn înalt de 97,28 m. Acesta ar fi trebuit să aibă înăltimea finală de 167 de m. dar din cauza dificultătilor financiare ale orasului, constructia monumentului a fost sistată în secolul al XVI-lea. Având în vedere că, pe lângă catedrala mentionată există si alte opt biserici la fel de remarcabile, continând picturi de Van Dyck si Rubens, Malines a rămas centrul religios al Belgiei, fiind resedinta arhiepiscopului acestei tari.

De mentionat că orasul este port pe Dyle, dar si un important nod de cale ferată si centru turistic. Palatul Marguerite d’Autriche, unde pot fi vizitate grădinile Renasterii, Muzeul Municipal cu o sectiune dedicată folclorului (mascota orasului fiind o păpusă numită Opsinjoorke), cel al Rezistentei si Deportării, sau marele parc zoologic Planckendael sunt doar câteva dintre obiectivele turistice importante ale orasului. Printre personalitătile care au avut legături cu această asezare belgiană se numără muzicianul Ludwig van Beethoven si astronomul Georges Lemaître. 

Malines, Belgia

De mentionat că singurele schimburi dintre cele două administratii locale înfrătite (Sibiu si Malines) au fost până acum doar pe tărâm cultural, turistii români si belgieni dând curs mai multor reciprocităti de vizitare a obiectivelor celor două orase.


Med EliteAi ceva de comentat ?