SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING
Rennes | Oras infratit cu Sibiu

După o serie de contacte începute încă din 1993, şase ani mai târziu, mai exact la 25 septembrie 1999, a fost parafat între reprezentanţii celor două municipalităţi, acordul de înfrăţire dintre Sibiu şi Rennes.
Situat în nord-vestul Franţei, Rennes, cu o populaţie sensibil egală cu cea a municipiului de pe Cibin, respectiv peste 200.000 de locuitori, este capitala provinciei Bretagne, dar şi sediul unor firme de renume mondial precum Citroen şi Cannon.

Rennes

La încheierea protocolului în speţă au fost decise cinci axe prioritare de cooperare.În sectorul administrativ s-a stabilit organizarea de schimburi de experienţă, respectiv misiuni de expertizare şi stagiu, legate de gestionarea municipală şi cooperarea în domeniul activităţilor de apă-canal, salubritate şi circulaţie.
În domeniul cultural-sportiv s-a hotărât ca muzeele, şcolile de muzică şi bibliotecile să reprezinte vectorii schimburilor prioritare. Pe aceeaşi linie, în domeniul sportului au fost solicitaţi sportivi care au participat la manifestări organizate la Sibiu sau Rennes, ambele oraşe preocupându-se de stagiul personalului de încadrare.În domeniul sănătăţii au existat informări reciproce, tema accesibilităţii persoanelor cu handicap fiind tratată prioritar.În sectorul turistic s-a urmărit realizarea unor oportunităţi de promovare şi punere în valoare a patrimoniului etnografic, prin organizarea de târguri, expoziţii şi saloane.
În fine, în sectorul comunicării s-a acordat o atenţie deosebită modului de comunicare cu cetăţenii, în diversele lor domenii de competenţă.

Gara din Rennes

Segmentele economic, social şi cultural au fost şi ele în atenţia municipalităţilor, inventarierea iniţiativelor bilaterale materializându-se prin crearea, în cadrul Asociaţiei de Prietenie Sibiu-Ille et Villaine a unei comisii Sibiu-Rennes.

S-a decis ca o dată la trei ani, prin rotaţie, la Sibiu şi Rennes să aibă loc întâlniri de bilanţ între reprezentanţii oficiali ai celor două oraşe.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?