SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING
Wirral | Oras infratit cu Sibiu

Wirral / Marea Britanie
Localitatea cu care s-a înfrăţit Sibiul în anul 1994 este în fapt un burg metropolitan, situat în regiunea North West England, în apropiere de Liverpool (Anglia). Wirral, care reuneşte cinci aşezări, plasate între râurile Dee şi Mersey, reprezintă o oază de linişte şi de relaxare. Deopotrivă interesantă pentru cei care iubesc marea dar şi viaţa la ţară, cu peisajele sale rustice şi plimbările la liziera pădurii, locaţia dispune de o grădină botanică (Ness Botanic Gardens) ce se întinde pe o suprafaţă de 60 de acri, cu colecţii impresionante de flori, arbori şi arbuşti.

De un deosebit interes este şi “parcul poporului” (Birkenhead Park), deschis în 1847, acesta fiind primul parc din lume finanţat din fonduri private. În 1995, restaurarea sa a costat 11 milioane de lire sterline.

Muzeul Satului în aer liber (Port Sunlight), similar, oarecum, celui din Sibiu, este un model de sat cu 800 de clădiri şi grădini, ce oferă o imagine de ansamblu a stilului de viaţă englezesc de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea. El oferă şi un mediu de testare a aptitudinilor artistice ale vizitatorilor, indiferent de vârstă.

Fondată de călugării benedictini în anul 1150, mănăstirea, cu turnul Sf. Maria (St. Mary’s Tower) înconjurată de şantierul naval reprezintă alt punct de atracţie pentru turişti.
 

Wirral, oras infratit cu Sibiu

Pentru cei dornici de adrenalină sau pur şi simplu pentru cei interesaţi de sporturile nautice, locaţia este una ideală pentru croaziere sau surfing. Firile artistice se pot delecta la spectacolele oferite de cele două teatre (Floral Pavilion şi Pacific Road) sau participând la centrul de conferinţe.

Muzeul Wirral, în stil victorian, inaugurat în 1887 şi apoi redeschis publicului, după restaurare în 2001, reprezintă zona de interes a centrului oraşului. Aşa după cum susţine primarul Sibiului, Klaus Werner Johannis, Wirral (alături de alte cinci oraşe, mai exact Bauru, Columbia, Malines, Thorigne-Fouillard şi Valencia) face parte din categoria localităţilor înfrăţite doar “pe hârtie”, rămase adică la stadiul iniţial de acord formal. Aceasta, în principal din cauza schimbării administraţiilor locale în speţă.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?