SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING1.900 de locuri si 2.500 de cereri pentru cazare la "Lucian Blaga"

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

in acest an, la Universitatea "Lucian Blaga" vor studia aproximativ 25.000 studenti: circa 12.000 vor urma studii de licenta, 6.000 urmeaza cursurile de master, 1.000 sunt doctoranzi, iar 6.000 vor urma studii universitare in regim ID. Pentru ei, sunt disponibile aproximativ 1900 de locuri de cazare. Cifra a mai crescut putin odata cu darea in folosita, anul trecut, a celui mai nou camin ULBS. "Cele mai mari lucrari s-a desfasurat in Caminele nr. 1 si 2, unde s-au executat pavajele interioare, si in Caminul nr. 7, al carui interior a fost zugravit. De asemenea, la Cantina studenteasca a fost modernizata sala de jos, au fost schimbate mobilierul, gresia si faianta", spune Ramona Todericiu, director administrativ adjunct ULBS.

Cazarile se fac in 30 septembrie - 3 octombrie, la sediile caminelor pentru Caminele 4, 5, 7 si Caminul Facultatii de Teologie si la cantina studenteasca pentru Caminele 1, 2, 3.

15 lei in plus la cazare

80 si 640. Acestea sunt cifrele extreme ale tarifelor de cazare pe care Senatul Univeristatii "Lucian Blaga" le-a aprobat pentru acest an. Cei mai norocosi sunt copiii cadrelor didactice si studentii straini bursieri ai statulului romani pentru ca ei au parte de cele mai mici tarife de cazare. De exemplu, pentru un loc in Caminele nr. 5 si 7, acestia trebuie sa scoata din buzunar doar 80 lei/lunar. Ceva mai scumpa este cazarea in Caminul nr. 4, unde tariful este de 110 lei.

Pentru studentii care ocupa un loc bugetat, cuantumul de cazare creste: 135 lei, in Caminele nr. 5 si 7, 165 lei in Caminul nr. 4, sau 150 lei in Caminul nr. 1. Cine este student la cu taxa, trebuie sa-si pregateasca bine portofelul pentru ca tarifele lunare de cazare au valori precum: 210 lei - Caminul nr. 1, 195 lei - Caminele nr. 5 si 7. Fiecare dintre aceste camine au avut parte de imbunatatiri de-a lungul anilor, asa ca de conditii nu se pot plange studentii. Cireasa de pe tort la capitolul confort este insa Caminul nr. 3. Cel mai nou camin al ULBS a fost dat in folosinta anul trecut, iar cine isi permite un loc de cazare aici va locui singur in camera. in consecinta si pretul este pe masura: 490 lei lunar platesc studentii bugetari, 550 lei - studentii cu taxa si doctoranzii, iar studentii necomunitari trebuie sa scoata din buzunar 640 lei/luna. Va intrebati spre ce camin se indreapta preferintele studentilor? "Studentii cer Caminul nr. 3", adauga Ramona Todericiu.

Concluzia? in caminele ULBS, tarifele de cazare au crescut cu 15 lei fata de cele practicate anul trecut.

in ceea ce priveste masa la cantina studenteasca, tariful pentru acest an universitar este de 9,5 lei masa/zi.

Primii studenti s-au cazat deja

Pentru 60 de studenti ai Universitatii "Lucian Blaga", cursurile au inceput inca din luna august. Sunt studenti straini pentru care facultatea a debutat cu studiul limbii romane. "┼×aizeci de studenti straini se afla deja in Universitate. Au inceput cursul intensiv de limba romana. in total, in acest an universitar asteptam 300 de studenti straini care au depus aplicatii pentru a studia la "Lucian Blaga". Unii dintre acestia se cazeaza in camine, altii nu. Sunt studenti sositi prin diferite programe internationale din Europa, Asia si Africa", spune Daniel Preda, director Departamentul de Relatii Internationale, Protocol si Programe Comunitare.

Cazarea la ULBS, fara prea multe comentarii

Recent, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania a dat publicitatii un studiu privind statutul social al studentului din Romania in 2010. Studiul a fost bazat pe cercetari intreprinse in 16 centre universitare, printre care si Sibiul, iar conform rezultatelor, caminele ULBS nu inregistreaza probleme deosebite.

Ce s-a imputat universitatii sibiene? Faptul ca nu exista acces gratuit la internet in toate caminele, ca uneori cazarea este insotita de un abonament la cantina sau ca in cantine se organizeaza si evenimente independente de viata universitara. "inca exista cazuri in care caminele nu sunt dotate cu acces la internet (Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu) situatie in care studentii trebuie sa se aboneze la o companie de furnizare a acestui serviciu contra unei taxe de 25lei/camera/luna, nesubventionata de universitate. Desi spatiile destinate studentilor ar trebui sa fie utilizate doar de catre acestia, se remarca din ce in ce mai multe cazuri in care cantinele sunt folosite in weekend-uri, prin inchiriere pentru evenimente ce nu tin de mediul academic (nunti, botezuri, petreceri private). Exemple concrete in acest sens se intalnesc la: Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea din Petrosani, Universitatea de Nord din Baia Mare, Universitatea " Lucian Blaga " din Sibiu, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca si Universitatea de ┼×tiinte Agricole si Medicina Veterinara", arata studiul ANOSR.

Acelasi document releva faptul ca preturile practicate la cantina ULBS sunt accesibile studentilor, fiind mult mici decat la Universitatea de Medicina si Farmacie " Grigore T. Popa " din Iasi - 12 lei, Universitatea Politehnica din Timisoara - 14-15 lei sau Universitatea ┼×tefan cel Mare Suceava - 15 -16 lei un pranz.
de Maria Spatariu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 30 septembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter