SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING1 Decembrie la Sibiu - prima parada militara "adevarata"

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Ziua Nationala a Romaniei va fi sarbatorita anul acesta cu mai mult fast decat in anii precedenti, iar Sibiul va avea o parada militara adevarata, au anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean, si Ovidiu ioan Sitterli, prefectul judetului Sibiu.

"Speram ca sibienii vor aprecia si vor lua parte in numar mare sambata, 1 Decembrie, la evenimentele pe care le-am pregatit pentru sarbatorirea zilei noastre nationale. Vrem sa retrezim constiinta nationala si mandria de a fi romani. ii invit pe sibieni sa vina cu mic, cu mare sa vada parada militara, sa intre in Sala Transilvania sa cante imnul national si sa vizioneze spectacolul folcloric <>, iar seara sa se delecteze cu muzica simfonica la Sala Thalia ", a spus Cindrea.

in dimineata zilei de 1 Decembrie, de la ora 8.30, prefectul judetului Sibiu, presedintele si vicepresedintii Consiliului Judetean, consilierii judeteni si directorii institutiilor din subordinea Consiliului Judetean vor lua parte la o sedinta solemna de 30 de minute, in cadrul careia se va rosti rugaciunea Tatal Nostru, se va intona imnul national, iar Alexiu Tatu, directorul Directiei Judetene a Arhivelor Nationale Sibiu, va prezenta o scurta comunicare intitulata "Sibiul si Marea Unire ".

intre orele 9.15 - 10.15, oficialitatile sibiene se vor afla in fata fostului Consiliu Dirigent, de pe strada Nicolae Balcescu (actuala Agentie CFR), unde se va desfasura ceremonia de depuneri de coroane. Consiliul Dirigent a fost guvernul Transilvaniei, organism desemnat pe 2 decembrie 1918, de Marele Sfat National, ales la randul sau de Adunarea de la Alba Iulia. Atat Consiliul Dirigent, al carui presedinte a fost Iuliu Maniu, cat si Marele Sfat (adunarea legislativa a Transilvaniei), au avut sediul la Sibiu.

Doua ore de defilare

Pe platoul din fata Salii Transilvania, de la ora 10.30 va incepe festivitatea de acordare a gradelor militare celor 206 de absolventi ai Academiei Fortelor Terestre Nicolae Balcescu Sibiu, promotia 2012 "Neagoie Basarab - 500 ", eveniment urmat la ora 11.30 de o parada militara fara tehnica, organizata pentru prima data in Sibiu. Peste 500 de militari apartinand unitatilor Ministerului Apararii Nationale, precum si subunitatilor Ministerului Administratiei si Internelor (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru " Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Sibiu, Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea " Sibiu) vor defila de la intersectia Calea Dumbravii-Mihai Viteazul spre Hotel Parc. Pe acest tronson, circulatia autovehiculelor va fi inchisa intre orele 10-12.

Spectacol si steaguri pentru toata lumea

La ora 12, in Sala Transilvania va avea loc spectacolul "Noi suntem romani ", organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale "Cindrelul-Junii " Sibiu, cu concursul Şcolii Populare de Arte si Meserii "Ilie Micu " Sibiu. Sibienii care vor intra in sala polivalenta vor fi intampinati de Junii Sibiului care le vor inmana cate un stegulet tricolor, astfel incat, atunci cand Nicolae Furdui Iancu va deschide spectacolul cu Imnul National, toti cei prezenti sa aiba un stegulet in mana si sa cante si ei Imnul Romaniei. Spectacolul va fi prezentat de Alina Pinca si va include piese vocale si instrumentale, precum si jocuri din diferite zone folclorice, oferite de dansatorii Ansamblului Folcloric Profesionist "Cindrelul-Junii ", Ansamblului Folcloric "Ceata Junilor " si de solistii Alina Bica, Viorica Telcean, Alina Pinca, Robert Tarnaveanu, Nelu Albu, Daniel Rosalim, iar invitatii Veta Biris, Mariana Anghel si Nicolae Furdui-Iancu vor interpreta cantece patriotice.

Cei care nu vor mai gasi loc in Sala Transilvania sau care sunt doar in trecere prin zona, la Piata Transilvania, vor putea urmari spectacolul pe un ecran mare montat in parcare. Postul de televiziune Etno TV va transmite in direct spectacolul de la Sibiu.

Evenimente literare si concert simfonic

De la ora 13.45, la Cercul Militar vor avea loc o serie de manifestari organizate de Garnizoana Sibiu: lansarea numarului 100 al Revistei Rapsodia, lansarea volumului "Piramida Sufletului ", precum si cateva expozitii fotodocumentare. 

Manifestarile de 1 Decembrie se vor incheia cu un concert simfonic extraordinar dedicat Zilei Nationale a Romaniei, care va incepe la ora 19, intrarea fiind libera. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, la pupitrul careia se va afla dirijorul Cristian Lupes, a pregatit un program special cu lucrari apartinand compozitorilor romani precum Tiberiu Olah - Suita simfonica "Mihai Viteazul ", Paul Constantinescu - Concert pentru pian si orchestra, solist Horia Maxim, si George Enescu - Rapsodia romana in La major op.11 nr.1.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 28 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 17 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter