SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING1 Decembrie - O adevarata Zi Nationala la Sibiu

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Evenimentele au debutat la unul din fostele sedii ale Consiliului Dirigent al Transilvaniei de la 1918 si fost sediu al Comenduirii Garnizoanei Sibiu, actuala Agentie de Voiaj CFR, unde au fost depuse coroane de flori. A urmat evenimentul-etalon al Zilei Nationale sibiene: ceremonialul de avansare in grad a studentilor militari si defilarea efectivelor MApN si MAI urmate de spectacolul folcloric organizat cu acest prilej, la care au participat cateva mii sibieni de toate varstele, printre care si foarte multi copii.

Ceremonialul militar de 1 Decembrie desf[`urat in fata Salii Transilvania unde a avut loc festivitatea de avansare in grad a studentilor militari din Promotia "Neagoe Basarab - 500 " a Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu " din Sibiu, debutand cu intonarea Imnului National si trecerea in revista a efectivelor de catre rectorul/comandantul Academiei, gl. bg. dr. Ghita Barsan (care a rostit si cuvantul de deschidere) si reprezentantul Ministerului Apararii, gl. bg. dr. Mihai Ciungu, seful Instructiei si Doctrinei din Statul Major al Fortelor Terestre. A urmat citirea, de catre col. Robert Stanciulescu, loctiitorul pe probleme de Stat Major al comandantului AFT, a Ordinului Ministrului Apararii Nationale privind avansarea in grad a absolventilor promotiei 2012 ai Academiei. Tot cu acest prilej au fost felicitati si premiati si studentii cu rezultate excelente in pregatire, seful promotiei "Neagoe Basarab - 500 " fiind slt. Mircea Petru Stanic. Acestia au fost felicitati de gl. Mihai Ciungu, diplomele, distinctiile sau premiile fiindu-le oferite de fostii comandanti ai Academiei Fortelor Terestre: Benoni Sfarlog, Alexandru Babos si Neculai Stoina.

Serviciul divin a fost oficiat de PS Andrei Fagarasanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, impreuna cu un sobor de preoti. Despre semnificatia zilei de 1 decembrie au vorbit gl. bg. dr. Ghita Barsan, comandantul AFT, gl. bg. dr. Mihai Ciungu, din partea SMFT, prefectul Ovidiu Sitterli, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu si PS Andrei Fagarasanul.

O alta activitate care a incantat auditoriul a fost demonstratia de "drill team " (instructie de front) efectuata de un grup de studenti militari din cadrul AFT, dupa care a urmat defilarea militara, cea mai mare, ca efective, din istoria recenta a Sibiului.

Au strabatut, astfel, in pas de defilare, in frunte cu drapelele de lupta, efectivele Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu ", ale Şcolii de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta "General Eremia Grigorescu ", ale Centrului de Instruire pentru Comunicatii si Informatica "Decebal ", ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean "General Mihail Rasty " Sibiu, (in frunte cu cea mai tanara "jandarmerita ", Iulia Maria Dan, de 6 ani) ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru " si ale Centrului Chinologic "Dr. Aurel Greblea ". Ceremonialul militar a luat sfarsit cu traditionalul onor al muzicii militare.

De remarcat a fost o prezenta, aproape fara precedent, a sibienilor, in special a tinerei generatii, care a gustat din plin spectacolul la care a participat, iar drapelele tricolore au oferit o adevarata atmosfera de romanism si sarbatoare Sibiului. Ceea ce, sincer, ii cam lipsea de o vreme. Alaturi de sibieni au mai fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale, ai mediului universitar, oameni politici.
de Dumitru Chiselita


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 03 decembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter