SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING10 vieti salvate de prelevarea de organe

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Nu mai putin de 10 vieti vor fi salvate, dupa ce familia unui barbat in varsta de 41 de ani, aflat in moarte cerebrala, a semnat acordul de prelevare de organe. Prelevarea de organe a avut loc duminica seara, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Conform procedurilor, acest diagnostic de moarte cerebrala a fost stabilit de catre dr. Mihai Sava, medic sef Anestezie Terapie Intensiva SCJU Sibiu, in calitate de "key donation person ", tot el avand si rolul de mentinere a organelor in conditii optime in vederea prelevarii.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, acordul pentru donare a fost obtinut de dr. Tiberiu Toabes, coordonatorul local de transplant, care dupa obtinerea acordul familiei pacientului a demarat procedurile, luand legatura cu centrele de transplant si echipele de recoltare.

Au fost prelevate ficatul, rinichii, pancreasul, corneea, pielea, oase si tendoane, in urma acestui proces urmand sa fi salvate 10 vieti. La procesul de prelevare a organelor au participat trei echipe de medici: o echipa de la Institutul Clinic Fundeni, condusa de conf. univ. dr. Vladislav Brasoveanu, medic sef Sectie Chirurgie al Institutului, care a prelevat ficatul pacientului; o echipa de la Spitalul Clinic Colentina, condusa de dr. Andrei Nica, aceasta prelevand oase si tendoane; o echipa de la Institutul de Urologie si Transplant Cluj, condusa de dr. Florin Elec, care a prelevat rinichii si pancreasul si o echipa de la Sibiu, compusa din prof. univ. dr. Adriana Stanila, care a prelevat corneea. respectiv dr. Sergiu Axinte, care a prelevat piele.

Dupa prelevarea ficatului, rinichilor si pancreasului, echipele de medici care s-au ocupat de aceste proceduri au plecat luni dimineata, in jurul orei 6.00 catre centrele de transplant din Bucuresti si Cluj.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu este acreditat ca si centru de prelevare de organe, tesuturi si celule prin ordinul MS 1224/23 octombrie 2013. Aceasta prelevare de organe este a doua realizata la SCJU Sibiu de la inceputul anului in curs. "Ne bucuram ca, pentru a doua oara in acest an, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu contribuie la salvarea de vieti omenesti, prin aceasta noua prelevare de organe realizata in cadrul institutiei noastre. Trebuie subliniat in acest sens eforturile medicilor nostri, care coordoneaza la nivel local aceasta activitate si care se perfectioneaza permanent. De asemenea trebuie sa multumim in primul rand familiei pentru gestul facut ", a declarat Dr. Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

Pacientul donator a fost internat la SCJU Sibiu in stare foarte grava, cu traumatism cranio-cerebral, hemoragie subarahnoidiana, edem cerebral masiv, hematom subdural fronto-temporo-parietal drept.
Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 18 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 06 martie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter