SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING1001 povesti din campanie

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Au batut judetul in lung si lat.

S-au proclamat salvatori ai viitorului si ocrotitori ai traiului indestulat pentru alegatori. In urma lor, dupa aproape un an de mandat, a ramas un singur rezultat, zero.

Cornel Ştirbet, deputat, Colegiul 1. Politica din campanie a democrat-liberalului a fost aceea de a le spune oamenilor ca va face legi, pentru a le schimba viata. "Prioritatea mea este aceea de a adopta o lege organica pentru distributia banilor de la bugetul de stat la cel pe judete in proportie cu contributia fiecarui judet. Prin modificarea acestei legi vom avea in Sibiu strazi si parcari si locuri de joaca", spunea Ştirbet. Obiectivele legislative propuse de Ştirbet in campania electorala: modificarea legii achizitiilor publice prin care sa se evite coruptia si furtul din banul public, modificarea exproprierii in interes public, astfel incat o constructie precum centura ocolitoare sa se desfasoare in termenul prevazut, precum si modificarea actualei impartiri administrativ-teritoriale a Romaniei, si posibilitatea ca Sibiul sa devina capitala regionala. Pentru justitie, Ştirbet si-a propus inlaturarea ingradirilor prin care procurorii si judecatorii nu sunt lasati sa-si faca treaba. In domeniul invatamantului, a sustinut ca va propune ca parlamentarii, ministrii sau inaltii functionari publici sa nu mai aiba dreptul de a fi si profesori si sa se reacrediteze universitatile.

Raluca Turcan, deputat, Colegiul 2. Deputatul PD-L a promis in campania electorala ca va milita pentru introducerea Parlamentului unicameral si pentru combaterea taxei auto. Demnitate pentru pensionari, a cerut Raluca Turcan. Pentru asta a proimis ca va realiza, impreuna cu colegii sai din PD-L, legislatia necesara pentru introducerea pensiei sociale minime in Romania, la nivelul de 350 lei lunar. A propus Pactul pentru centura ocolitoare a Sibiului, in care sa angreneze reprezentantii administratiei municipale, judetene si nationale, indiferent de culoare politica. A sustinut ideea ca Sibiul merita un nou spital judetean, bani pentru dotarea din spitale, bani pentru personalul din sanatate si a promis ca va milita pentru infiintarea Oficiului pentru Protectia Drepturilor Pacientilor. Prin programul Biserica din cartierul tau, Raluca Turcan a promis ca va Parteneriatul Stat – Biserica. „Voi sustine realizarea picturilor pentru bisericile din strada Constitutiei, Calea Gusteritei si din cartierul Vasile Aron, precum si finalizarea bisericilor aflate in constructie pe strada Rusciorului, pe strada Oncesti, precum si in cartierul Ţiglari ", a promis Raluca Turcan. Totodata, a promis ca va obtine sprijinul viitorului guvern PD-L pentru construirea a cel putin o cresa si o gradinita in cartierele: Terezian-Ţiglari, Lupeni-Resita, Lazaret, Vasile Aron si Trei Stejari. „De asemenea, ma voi lupta pentru alocarea de bani destinati modernizarii tuturor scolilor din Sibiu, pe parcursul urmatorilor 4 ani de zile ", a mai spus Turcan.

Gheorghe Roman, deputat, Colegiul 3. La cateva zile dupa ce a ajuns deputat, Gheorghe Roman a realizat ca una din promisiunile sale din campanie, inchiderea accesuzlui auto in centrul Mediasului, nu o poate realiza. Motivul: nu are parghiile necesare. Ar fi trebuit sa candidedze la locale, pentru postul de primar. O alta prioritate, Centura ocolitoare a Mediasului s-a dovedit un alt esec. „Centura Mediasului este o prioritate pentru mandatul meu de parlamentar, motiv pentru care am avut o serie de intalniri cu reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in urma carora am primit asigurari ca lucrarile la centura Mediasului vor demara anul viitor", a spus Roman. Intre timp, lucrarile nu au inceput. Roman apromis ca se vor repara drumurile din Medias si imprejurimi, ca va fi curatenie in cartiere si va aduce linistea publica. Atributii ce nu au nicio legatura cu statutul de parlamentar.

Ioan Cindrea, deputat Colegiul 4. Pensionarii, somerii si agricultorii au fost tintele lui Cindrea din campania electorala. Salarii mai bune pentru cei cu un venit sub medie, salariul minim corelat dupa cosul de consum, introducerea celei de-a XIII-e pensie, marirea numarului de bilete pentru tratament, marirea subventiilor din agricultura, drumuri rapide Sibiu Dumbraveni si Sibiu - Medias, finalizarea in doi ani a centurii Sibiului au fost promisiunile candidatului Cindrea din campania electorala. Marea majoritate nu au fost duse la indeplinire. Scuza: criza economica si partenerul de la guvernare. Mircea Silvestru Lup, deputat, colegiul 5. Salarii mai bune, dublarea biletelor de tratament, subventii mai mari in agricultura, sprijin pentru scoli, biserici si spitale si locuinte ANL pentru tineri au fost parte din promisiunile electorale ale deputatului PSD, Mircea Silvestru Lup. In plus, a promis ca se va implica in problema legata de intabularea terenurilor. "Ştiu ca multi dintre alegatori sunt neincrezatori si s-au saturat de politicieni. Nu stiu daca voi castiga, dar cu siguranta voi aduce voturi multe pentru partid". A castigat. Niciun rezultat.

Mircea Cazan, deputat Colegiul 6. A declarat ca nu va fi un "nevorbitor ". Şi deoacamdata nu are nicio declaratie politica si o singura interpelare. A promis locuri de munca acasa – „Cred ca tinerii nostri pot ramane acasa daca le oferim locuri de munca decente ". Agricultura rentabila – „Vom scrie impreuna proiecte europene, astfel incat sa avem o agricultura rentabila. Voi avea grija ca subventiile sa fie date la timp ". Terenurile revin proprietarilor- „Pamanturile vor fi din nou ale dumneavoastra. Cadastrul unitar se poate face pe cheltuiala statului ". Pastrarea traditiilor – „Traditiile noastre trebuie pastrate. Ele pot dezvolta Sibiul si ne pot asigura o viata mai buna ". Educatie buna – „Copiii nostri au dreptul la cea mai buna educatie. Ei se pot dezvolta cel mai bine acasa ". Sanatate la indemana – „Voi milita pentru infiintarea si reabilitarea dispensarelor ". Batranii nostri trebuie sa beneficieze de ingrijire. E datoria noastra sa-i ajutam ". Drumuri moderne – „Vom scrie proiecte europene si pentru drumuri mai bune. E important sa ajungeti repede acasa ". Fara comentarii.

Ion Ariton, senator PD-L, Colegiul 1. A declarat in campania electorala ca a gasit cheia crizei financiare pentru cei care nu vor mai putea sa plateasca ratele la creditele ipotecare. Sustinea crearea unui fond la o banca, eventual CEC, care sa preia creditul pe o perioada mai lunga, astfel incat rata sa poata fi suportata. Nicio vorba despre acest subiect dupa ce a ajuns senator.

Viorel Arcas, senator PSD, Colegiul 2. Şi-a inceput mandatul cu o declaratie soc: „imi cer scuze ca unele promisiuni din timpul campaniei electorale nu pot fi puse in practica ". Pentru o astfel de declaratie nici nu merita sa ne amintim de ce a promis in timpul campaniei electorale.

Minerva Boitan, senator PNL, Colegiul 3. A prezentat in timpul campaniei electorale „legile Boitan ". Acestea erau grupate pe 5 zone de interes, asistenta medicala in zonele rurale - "mic-urban", economie-ecologie, educatie, administratie si social. A promis ca va urmari asigurarea fiecarei localitati cu cel putin un asistent medical, crearea unor centre medicale la Miercurea Sibiului, Saliste, Avrig sau Ocna Sibiului si facilitati locale pentru medicii din mediul rural. Totodata, va sustine scutirea de impozitul de profit pentru investitiile realizate in vederea producerii si valorificarii produselor ecologice si incurajarea primei investitii facuta de persoane care nu au depasit 35 de ani, prin acordarea unor facilitati fiscale si financiare pe o durata cuprinsa intre 3 si 5 ani, in functie de amploarea investitiei. Doreste o descentralizare reala, in sensul trecerii la consiliile locale a prerogativelor directiilor agricole, sanitar-veterinare, cadastru, agentia domeniilor statului. Nimeni nu a mai auzit de atunci de legile Boitan.
 
de Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 24 august 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter