SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING123 de copii internati in 80 de paturi la Pediatrie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Un val urias de imbolnaviri de sezon, faptul ca Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu este in plin santier si un intreg corp de cladire este in modernizare au facut ca numarul de paturi din spital sa fie insuficient. Copiii stau si cate doi intr-un pat, in conditiile in care in week-end-ul care a trecut au fost internati 52 de pacienti. in total, in cele 80 de paturi, stau 123 de copii.

La toate acestea se adauga o alta problema - un sistem de sanatate bolnav, in care personalul medical dintr-un spital de copii este platit ca cel dintr-un spital de adulti, un sistem care indeparteaza cadrele medicale, iar acum, din cele 172 de posturi de asistente medicale sunt ocupate 125. "Scoatem posturi la concurs si nu vine nimeni", spune managerul spitalului, Alexandru Mihut.

Sunt nopti in care o asistenta trebuie sa se ocupe singura de 45 de bolnavi.

Pe fondul tuturor acestor probleme, o mama aduce acuzatii foarte grave la adresa unei asistente. Femeia spune, intr-o petitie lansata pe internet, ca o asistenta i-ar fi lovit fetita, iar la internare, medicul i-ar fi spus ca ii va culca copiii pe jos, pentru ca nu mai sunt locuri.

Mihut spune ca se cerceteaza sesizarea privind asistenta, iar daca asa ceva se va dovedi adevarat, vor fi intransigenti cu angajata respectiva.

Asistenta medicala lucreaza la Pediatrie de aproape 20 de ani si este vazuta ca un cadru medical bun. Pe de alta parte, managerul spitalului este de parere ca medicul nu a spus ca va culca copiii pe jos, ca niciodata nu s-a intamplat asa ceva in spital.

Mihut spune ca mama a fost foarte agitata, nervoasa, lucru justificat avand in vedere ca avea ambii copii bolvani, insa a adaugat ca aceasta a avut un comportament necuviincios cu medicii. Şi politia face cercetari in cazul acuzatiei de lovire lansata de mama fetitei. "O femeie a depus o sesizare duminica in care reclama ca unul dintre copiii ei minori a fost lovit la Spitalul de Pediatrie de o asistenta. in acest moment sunt efectuate cercetari de Politia Municipiului Sibiu pentru a stabili cu exactitate starea de fapt ", a declarat Luciana Baltes, purtatorul de cuvant al Politiei Sibiu. Cu privire la acest caz s-au autosesizat si specialistii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sibiu. Asadar, in cursul zilei de ieri, o echipa formata din reprezentantii Serviciului de Interventie in Situatii de Abuz, Neglijenta, Exploatare, Echipa Stradala s-a deplasat la Spitalul de Pediatrie Sibiu, pentru a verifica cele sesizate, "urmand a se lua legatura cu toate autoritatile abilitate in verificarea aspectelor semnalate", dupa cum se arata intr-un comunicat de presa transmis de DGASPC Sibiu.

Spital in lucru

inca de anul trecut, au aparut mai multe nemultumiri ale mamelor legate de faptul ca nu se pot interna alaturi de copiii lor. Spitalul a cumparat zeci de paturi pliante, fotolii si a suplimentat numarul de locuri pentru mame, insa in conditiile in care un intreg etaj este inchis, iar imbolnavirile sunt foarte frecvente, situatia este dificila.

La mansarda a fost amenajat un spatiu de cateva sute de metri patrati cu rezerve pentru mame si copil, cabinete, etc, toate cu dotari foarte bune, insa investitia va fi gata in cateva luni.

Acum, pe rand, fiecare etaj al clinicii de pe strada Pompeiu Onofreiu intra in modernizare. Se inchide cate un etaj, paturile sunt mutate pe restul etajelor, cat este posibil, iar apoi intreg nivelul este modernizat. La finalul lucrarilor spitalul va avea un numar mai mare de rezerve pentru mame si copii si conditii mult superioare.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 12 martie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter