SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING13 crescatori de animale - amendati cu 9.280 lei

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

in prezent, in judetul Sibiu sunt autorizate numai sapte targuri in localitatile Sibiu, Avrig, Agnita, Ludus, Orlat, Miercurea Sibiului si Saliste, unde se pot comercializa speciile de animale domestice. Aceste locatii sunt insuficiente pentru crescatorii de animale, din judetul Sibiu si judetele limitrofe. "Este necesara implicarea autoritatilor responsabile din localitatile unde in anii precedenti erau organizate targuri de traditie, (Dumbraveni, Tarnava, Ocna Sibiului, Arpasul de Jos, Nocrich, Şeica Mare, Marpod, Talmaciu) pentru reamenajarea acestor obiective la nivelul cerintelor legale, targuri atat de utile pentru crescatorii de animale de a-si valorifica excedentul de animale din propria gospodarie, in mod civilizat si legal", afirma dr. Ioan Pentea, purtatorul de cuvant al DSVSA Sibiu.

in perioada 26 iunie - 5 iulie, inspectorii D.S.V.S.A. Sibiu au efectuat controale in 4 targuri de animale, 3 abatoare, doua centre de colectare animale (bovine, ovine), si doua controale in trafic pe trasee cu drumuri nationale. Cu acest prilej, s-a constatat ca unii proprietari de animale incalca normele in vigoare, respectiv: transporta animale cu mijloace de transport neamenajate corespunzator, nu detin asupra lor documente sanitar - veterinare complete pentru identificarea animalelor (document de miscare, pasaport pentru cabaline si bovine, certificat de sanatate) ori comercializeaza animale in locuri neautorizate, fara documente sanitar-veterinare care sa ateste avizul miscarii si starea de sanatate a acestora.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 13 amenzi cotraventionale in valoare de 9.280 lei, la sase proprietari de cabaline, cinci proprietari de bovine, un proprietar de porcine si un transportator de animale vii, identificat in trafic.

Documente obligatorii

Pentru ca activitatea de comert cu animale vii sa se efectueze in conditii legale, conducerea DSVSA Sibiu atentioneaza, din nou, proprietarii sibieni de animale ca au obligatia: sa achizitioneze si/sau sa instraineze animale numai identificate cu documente sanitar-veterinare, iar in cazul bovinelor si cabalinelor cu pasaportul acestora; sa transporte animalele in vehicule autorizate sanitar-veterinar in acest scop si care sa asigure normele de bunastare a animalelor pe parcursul calatoriei. Pentru vanzarea bovinelor, ovinelor, porcinelor in localitate, in targuri sau la abatoare, detinatorii acestora trebuie sa aiba asupra lor: pasaportul (in cazul speciei bovine si cabaline); cartea de exploatatie; formularul de miscare; cartea de sanatate a animalului si certificatul sanitar veterinar pentru abatorizare. Nedetinerea acestor documente atrage dupa sine sanctiuni contraventionale, respectiv amenzi intre 600 si 3.000 lei, sau confiscarea animalelor, dupa caz.
de Ioan Vidrighin


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 10 iulie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter