SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING13 septembrie, Ziua Pompierilor din Romania

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Aniversarea " Zilei Pompierilor din Romania ", in 13 septembrie ofera tuturor deosebitul prilej de a ne readuce aminte faptele eroice ale bravilor ostasi pompieri care, in anul 1848, au intrat pentru totdeauna in " cartea de aur a eroilor neamului " si au inscris astfel, cu propriul sange, o memorabila pagina de eroism si glorie militara. in vremurile care au urmat, pompierii au dat din nou dovada de eroism si spirit de sacrificiu, participand activ, ca aparatori ai vietii cetatenilor in lupta impotriva incendiilor, dar si ca aparatori ai patriei, cu arma in mana, la toate momentele cruciale care au jalonat faurirea si dezvoltarea Romaniei moderne. "Monumentul Eroilor Pompieri " din Capitala, simbolul eternei recunostinte a cetatenilor fata de aparatorii sai, care s-au jertfit acum 164 de ani in batalia de pe Dealul Spirii, imbratisand pentru totdeauna pamantul patriei, sta de straja locului innobilat de eroicele fapte.

in spiritul acelorasi glorioase traditii, pompierii militari, ca si colegii lor civili, si-au onorat uneori cu pretul sacrificiului suprem misiunea umanitara de aparare a vietii si bunurilor impotriva efectelor distrugatoare ale incendiilor, catastrofelor, calamitatilor si a altor situatii de risc.

Aderarea si aparenta tarii noastre la diferite organisme ale ONU, UE si NATO, au impus revitalizarea conceptiei de organizare si management a institutiei pompierilor militari si alinierea la prevederile actelor normative cu aplicabilitate pe plan international.

Reforma Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, consfintita prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 21/2004, a creat cadrul legal si mecanismele menite sa asigure in mod unitar si integrat prevenirea si gestionarea situatiilor de urgenta. Pompierii - militari si civili - prin munca de zi cu zi, prin disciplina, pasiune si competenta, isi merita pretuirea, stima si respectul concetatenilor.

in prezent, pompierii sunt integrati impreuna cu efectivele de protectie civila in noua structura creata, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, participanta activ la realizarea misiunilor complexe incredintate Ministerului Administratiei si Internelor. Este demn de remarcat inaltul profesionalism al cadrelor si fortelor de interventie, care alaturi de jandarmi, politisti de frontiera actioneaza pentru limitarea si inlaturarea pagubelor generate de dezastre, produse, din pacate, cu o frecventa destul de mare in toate zonele tarii.

ISU Sibiu isi cinsteste eroii

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta " Cpt. Dumitru Croitoru " al judetului Sibiu ii invita pe sibieni sa participe joi, 13 septembrie, incepand cu ora 10, in Piata Mare, la o serie de manifestari prilejuite de sarbatorirea celor 164 de ani de la batalia din Dealul Spirii.

La ora 8.30, reprezentantii ISU Sibiu vor fi la sediu, la o ceremonie de depunere a coroanelor si jerbelor de flori la Troita ISU Sibiu. Coroane de flori vor fi depuse si in localitatea Fiscalia, judetul Valcea, pentru cinstirea memoriei eroului pompier Cpt. Dumitru Croitoru, in data de 14 septembrie, de la ora 10.

Joi, in Piata Mare a Sibiului, incepand cu ora 10, sibienii pot participa la manifestarile ocazionate de Ziua Pompierilor. Vor fi citite mesaje de felicitare, va avea loc o festivitate de avansare in grad, o festivitate de premiere a Concursurilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta si SVSU. De asemenea, efectivele de pompieri vor defila prin Piata. Va fi amenajat un punct de informare si vor fi prezentate tehnica si echipamentele din dotare;

Marti, 18 septembrie intre orele 10 si 13, se va organiza " Ziua Portilor Deschise " la sediul ISU Sibiu si in subunitatile din Medias, Agnita si Miercurea Sibiului. De aceasta data vor fi prezentate tehnicile din dotare si vor fi demonstratii practice ale echipajul ui SMURD si al atelierului de stingere la tava cu stingatoare.

in perioada 17 - 21 septembrie pompierii sibieni vor merge in scoli pentru a-i invata pe cei mici cum sa previna situatiile care pot provoca dezastre. De asemenea, salvatorii vor popoulariza in unitatile de invatamant semnificatia zilei de 13 septembrie "Ziua Pompierilor din Romania ". Vor fi prezentate tehnicile din dotare cateva exercitii demonstrative de interventie si vor fi desfasurate exercitii de evacuare cu elevii si profesorii, pentru exersarea comportamentului corect, in cazul aparitei unor situatii de urgenta.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 12 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter