SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING17 sibieni in topul miliardarilor Forbes

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Criza a lovit si oamenii bogati. Chiar si asa, Sibiul se claseaza, in Topul Forbes, pe locul 4 printre judetele cu cei mai multi miliardari, dupa Bucuresti (198 de miliardari), Cluj (35 de miliardari), Constanta (27 de miliardari). Avem 17 oameni de afaceri, a caror avere insumata se ridica la maximum 800 de milioane de euro, cam cat are Ion Ţiriac, miliardarul roman aflat pe locul 6 in Topul Forbes. Averea miliardarilor a scazut cu aproximativ 200 de milioane de euro, comparativ cu 2009. Anul acesta am pierdut si un loc in top. Familia Mateescu nu a mai prins Topul, dupa ce anul trecut intra in forta direct pe locul 263, cu o avere de 22 de milioane de euro.

Ilie Carabulea pastreaza locul intai

Omul de afaceri Ilie Carabulea este primul in topul celor mai bogati sibieni. isi imparte locul 22 in Top 500 Forbes Romania cu mult mai mediatizatii Gigi Becali, Costel Casuneanu si Gheorghe Bosinceanu. Averea patronului Holdingului Atlassib este estimata la 200 de milioane de euro.

Pentru inginerul Ilie Carabulea si pentru grupul de firme din holding, gasirea de solutii si mijloace pentru a combate efectele crizei financiare a fost cea mai mare provocare a anului trecut. A declarat, pentru Forbes, ca firmele sale au fost afectate din cauza scaderii puterii de cumparare a populatiei, axarea consumului pe produse de stricta necesitate si accesul mai dificil la creditare.

Omul de afaceri a continuat sa aloce fonduri pentru investitii si are un plan ambitios pentru perioada 2010 - 2012. in ceea ce proveste Banca Comerciala Carpatica, la care detine 36,26% din actiuni, Ilie Carabulea si-a luat masuri de siguranta.

Averea miliardarului sibian vine din transport, turism, din domeniul bancar, asigurari si imobiliare.

Muntean imparte locul cu Familia Regala

Omul de afaceri Aurel Eugen Muntean se afla pe locul 28 in Top Forbes, la fel ca si Familia Regala. Este al doilea miliardar al Sibiului, cu o avere stransa din imobiliare si turism, in valoare de 180 de milioane de euro, cu 20 de milioane mai putin decat anul trecut.

Relu, cum i se spune in Sibiu detine, printre altele, Magazinul Victoria, din Bucuresti, Halele Unirea, tot in Bucuresti, hotelul imparatul Romanilor, din Sibiu si magazinul Dumbrava, tot in Sibiu. Despre cele 400 de spatii comerciale pe care le mai detine in proprietate in tara, majoritatea in Sibiu si Bucuresti, prin intermediul diferitelor companii la care este actionar sau asociat, miliardarul spune ca ii aduc venituri de doua milioane de euro anual.

Calburean si-a triplat averea

Atunci cand spui Calburean in Sibiu, imediat te duci cu gandul la Dafora. Sau la petrol. Sau, de ce nu, la piata de capital. Cu o avere estimata la 80 de milioane de euro, Gheorghe Calburean si-a cam triplat averea. Anul trecut era pe locul 225, cu o avere estimata de "doar " 26 de milioane de euro. Miliardarul a luat-o inaintea concurentilor in afacerile pe care le detine si a incheiat contracte externe ori a investit in domenii conexe activitatii de baza.

Familia Vonica se extinde in Bucuresti

Desi a resimtit criza, medicul Ilie Vonica a continuat investitiile incepute in 2008 si 2009. Mai construieste un spital, pe langa cel inaugurat in 2004, investeste in sectii noi, precum cele de imagistica si cardiologie interventionala, are in proiect un centru de fertilizare in vitro in Bucuresti, dar si o fabrica de medicamente. Familia Vonica are o avere estimata la 60 - 65 de milioane de euro, cu aproximativ 30 de milioane mai putin decat se estima averea anul trecut, in acelasi Top Forbes.

Ciolan, inca pe pierdere

Anul trecut, se spunea ca pe Ioan Ciolan criza l-a prins pe picior gresit, cand i se injumatatise averea si avea "doar " 48 - 50 de milioane de euro. Se poate spune ca nu si-a revenit din cadere, pentru ca anul acesta, conform Topului Forbes, Ioan Ciolan, cel care controleaza reteaua nationala de bricolaj Ambient, are o avere estimata de 32 de milioane de euro.

Bulboaca face stadionul Clujului

Anul trecut, Mircea Bulboaca intra pentru prima data in Forbes. Averea estimata este relativ egala cu cea de anul trecut - 32 de milioane de euro, dar presedintele si actionarul companiei de constructii Con-A spune ca a trecut prin momente extrem de dificile.

Anul acesta, compania sa a castigat contractul pentru "Turnurile Gemene" din Sibiu, are mai multe lucrari din fonduri publice si este partenera in asociere la constructia stadionului din Cluj.

Aurel Şerban, "un afacerist atipic "

... asa este numit de cei care au realizat Top Forbes, pentru ca nu prea este de gasit la birou, nu are studii superioare si a stiut cum sa ii faca pe altii sa produca bani: le-a dat procente din afacere si nu salarii. Banii lui, miliardar aflat pe locul 7 in Sibiu si pe locul 185 in Romania, conform Forbes, vin din hotelul Parc - cea mai reprezentativa afacere a sa, dar cel mai mult castiga din imobiliare si jocuri de noroc. Are o avere estimata la 28 - 30 de milioane de euro, aproape dubla fata de anul trecut, cand era pe locul 319.

Cercel, cel mai tanar miliardar al Sibiului

Horatiu Cercel este unul dintre cel mai tineri oameni de afaceri prezenti in Forbes 500 de miliardari si cel mai tanar din Sibiu. Are o avere estimata de Forbes la 25 - 26 de milioane de euro, fapt ce il claseaza pe locul 207 in Romania si pe locul 8 in Sibiu.

Baza averii lui Horatiu Cercel este Concefa. Urmatoarea companie importanta a lui Cercel este legata de primul business: Tunele, din Brasov, comapnie care nu are concurenta pe piata romaneasca.

Ghise spune ca i-a mers rau

Dumitru Pavel Ghise spune ca i-a mers prost pe toate planurile. incepand de la gradul de ocupare pe hotelurile detinute: Golden Tulip Ana Tower, Golden Tulip Ana Dome si Ana Oil, care nu au depasit gradul de ocupare de 40% si pana la benzinariile Ana Oil. De asemenea a picat si afacerea cu aducerea Praktiker la Sibiu pe terenul de 14.000 metri patrati detinut in proprietate. Cu o avere estimata la 24 de milioane de euro, Ghise spune ca daca gaseste cumparator, vinde.


Corneliu Tanase, intre Germania si Sibiu

Pe locul 261 in Topul Forbes, Corneliu Tanase are o avere estimata la 19 - 20 de milioane de euro. Este pe locul 10 intre oamenii de afaceri din Sibiu cu cea mai mare avere estimata.

Corneliu Tanase este partener cu Ilie Carabulea la societatea de transport Atlassib SRL, la Banca Carpatica, si la Carpatica Asig. Omul de afaceri locuieste in Germania, unde detine mai multe proprietati imobiliare, iar investitiile din tara sunt conduse de Ilie Carabulea, partenerul sau de incredere.

Mostenitorul Alin Albu

Miliardarul de 37 de ani Alin Albu a mostenit afacerile tatalui sau, decedat in septembrie 2009. Desi ocupa functia de director general la Transcar cu multi ani inainte, Alin s-a inteles cu sora sa, Alina, conform directivelor tatalui, iar el a preluat actiunile si sora sa, proprietatile imobiliare. Este absolvent de inginerie economica si partener in majoritatea firmelor sale cu prietenul tatalui sau, Ilie Carabulea. Dupa Transcar, omul de afaceri, care are o avere estimata de 16 - 18 milioane de euro, mai are actiuni la Atlantic Travel, Star Motors, Transmixt si Banca Carpatica.

Minea. Hilton

Nicolae Minea are 53 de ani si de o viata lucreaza in turism. Este actionarul hotelului de cinci stele Hilton din Sibiu. Este, de asemenea, unul dintre cei 8 actionari persoane fizice ai Parcului industrial Sibiu din Şelimbar. Pe un teren de 100 de hectare au venit companii precum Caucho din Spania, Thyssenkrupp sau Faurecia. Minea are o avere estimata la 16 - 17 milioane de euro si este clasat pe locul 305 in Top 500. Este pe locul 12 in Sibiu.

Vescan, omul cu gazul

Producatorul de echipamente pentru industria gazelor naturale Armax Gaz, companie controlata de Mircea Vescan intentioneaza sa creasca cifra de afaceri in 2010, dar si profitul net intre 15 si 20 la suta pe an. Vescan, a carui avere estimata este de 15 - 16 milioane de euro, are in plan investitii in valoare de doua milioane de euro pentru marirea capacitatii de productie, precum si pentru modernizarea celei existente. Mircea Vescan controleaza 39% din capitalul Armax Gaz, in timp ce SIF Transilvania detine o participatie de 5%.

Nicoara si Domnariu, de la egal la egal

Dumitru Domnariu si Adrian Nicoara. Daca primul este acum si consilier judetean, cel de-al doilea are timp doar pentru afaceri. Şi merg bine. Domnariu si Nicoara sunt cumnati. Au impreuna benzinariile Euroil si hotelul Am Ring, din centrul Sibiului. Cei doi au o avere estimata la 14 milioane de euro fiecare, ceea ce ii claseaza pe locul 355 in Top 500 Forbes.

Aldea. Alcomsib

Gheorghe Aldea din Sibiu are ca principal business lantul de supermarketuri Alcomsib si cofetariile Redal. Miliardarul are o avere estimata la 13 - 14 milioane de euro.

Ancuta, indragostit de Paltinis

Ultimul sibian bogat intrat in Top 500 Forbes este Teodor Ancuta. Are 63 de ani si o avere estimata la 10 - 11 milioane de euro. Ancuta este presedintele Bursei Monetar - Finaciare si de Marfuri Sibiu. Are afaceri in domeniul agroalimentar, in turism, dar si in piata de capital. Pe terenul de langa anexele Casei Turistilor, pe care o detine in Paltinis, Ancuta intentioneaza sa faca o clinica de endocrinologie cu banii Uniunii Europene, Paltinisul fiind recomandat de profesorul Parhon ca unul dintre locurile de remediere a afectiunilor glandei tiroide.

Top 500 Miliardari Forbes Romania, editia 2010, a lucrat cu doua echipe de specialisti care au asigurat acuratetea rezultatelor. Pentru evaluarea afacerilor detinute de persoanele din clasament au fost utilizate serviciile Fairwind, societate de investitii financiare, iar pentru evaluarea proprietatilor si a activelor a fost utilizata compania de consultanta darian din Cluj. Informatiile financiare ale companiilor evaluate, precum si datele referitoare la bunurile imobiliare au fost furnizate de catre antreprenorii intervievati. Au fost utilizate, totodata, si informatii publicate de Ministerul Finantelor Publice si Registrul Comertului.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 29.09.2010 08:34 )
Mie termenul de miliardar mi se pare umflat,ei au doar milioane de euro nicidecum miliarde.Sau poate vorbiti de Bill Gates.
Nici macar in lei nu pot fi miliardari,doar in banii vechi sau in lire turcesti.


  

Alte stiri adaugate miercuri, 29 septembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter