SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING18 copii, intepati la Vestem cu un ac gasit pe strada

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Un caz socant a fost inregistrat, ieri, la scoala generala din localitatea Vestem. Un elev de clasa a VIII-a s-a intepat cu un ac gasit pe jos, apoi a facut acelasi lucru cu sora sa si cu mai multi copii din scoala. "Unul din elevii nostri a gasit pe strada ieri (luni seara, n.r.) un obiect care i-a starnit curiozitatea. S-a dovedit ca este un glucometru. S-a jucat cu el, s-a intepat cu el, aseara si-a intepat acasa sora, evident ca dimineata a venit cu el la scoala", a povestit Liana Kovesi, directoarea scolii din Vestem.

18 pana acum

Din spusele copiilor, elevul a intepat cativa copii in drum spre scoala, alti cativa inainte de inceputul orelor si alti elevi, in pauza de la ora 10. Tot atunci, un elev de clasa a IV-a i s-a plans invatatoarei sale ca il doare capul, si a povestit ca a fost intepat cu o seringa. Alarmata, aceasta a alertat conducerea scolii, apoi cadrele didactice au facut ancheta printre copii, au anuntat dispensarul si, ulterior, medicul de aici a sunat la Directia de Sanatate Publica. Pana acum, sunt identificati 18 copii care au fost intepati, insa ancheta epidemiologica este in desfasurare. "A fost o joaca inconstienta, fara indoiala, si care, Doamne fereste, poate sa aduca dupa sine necazuri din cele mai mari, de care copiii nu sunt constienti", adauga Liana Kovesi.

Panica printre parinti

Vestea despre cele intamplate ieri la scoala a starnit panica in randul parintilor. "Un copil a avut un ac si a facut ravagii intre ceilalti. A intepat o gramada de copii, in mana, in spate, care pe unde a apucat. Am fetita intepata, si acum trebuie sa mergem la analize", a povestit mama unei eleve. "M-a sunat si mi-a spus ca a fost intepata in spate de un copil care avea o seringa, si ca ii aduce la spital pentru analize", a povestit o alta mamica. Printre cei care au venit ieri cu copiii la Sibiu, pentru analize, a fost si mama elevului care a declansat scandalul. "Am fost anuntati la serviciu de ce s-a intamplat. S-a intepat pe el, a intepat si pe altii", a spus femeia.

Analize pentru HIV si hepatita

Copiii au fost dusi, ieri, la Spitalul de Pediatrie, unde li s-au prelevat probe pentru teste rapide de HIV si analize pentru depistarea hepatitei de tip B si C. "in Compartimentul de Primiri Urgente au fost primiti 14 copii in momentul de fata, cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani, toti proveniti din scoala generala din Vestem, care au fost intepati de catre un coleg de-al lor cu un ac de la un glucotest, gasit pe strada. Au fost intepati in diverse locuri - pe maini, pe antebrate, pe picioare, pe regiunile fesiere, unde s-a nimerit, din joaca. in momentul de fata se recolteaza probe serologice pentru investigarea unor potentiale infectii cu transmitere pe cale sanguina", a declarat, in cursul serii de ieri, Nora Silaghy, medic sef al Compartimentului Primiri Urgente din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie.

Tratament profilactic pentru infectia HIV

Tot ieri, reprezentantii Directiei Judetene de Sanatate Publica au instiintat Ministerul Sanatatii in legatura cu situatia de la Vestem. De la Bucuresti, au plecat spre Sibiu medicamente antiretrovirale, transportul fiind insotit, pe raza fiecarui judet, de cate un echipaj de politie. "in cazul copiilor se va administra tratament profilactic pentru infectia HIV, medicamentele urmand sa ajunga la Sibiu in aceasta seara ", a declarat, in cursul dupa-amiezii de ieri, medicul Adela Morar, purtator de cuvant al Directiei Judetene de Sanatate Publica.
de Ramona Gaina


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 28 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter