SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING20 de ani de invatamant superior agricol sibian marcati printr-o conferinta internationala

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Asa cum am mai mentionat in ziarul nostru, un moment aniversar de exceptie a avut Facultatea de ┼×tiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului, din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. Aniversarea, "rotunda ", a 20 de ani de invatamant superior agricol sibian, a fost un prilej pentru ca facultatea sa arate, comunitatii academice si intregii societati sibiene, ca perioada trecuta de la infiintare si pana acum a fost deosebit de rodnica, de la pregatirea a serii intregi de studenti, la activitati de cercetare stiintifica apreciate in tara si pe plan international, incluzand si succese ce nu mai tin exclusiv de profilul academic, ci si de cel cultural si umanistic.

Evenimentul aniversar academic a fost, de fapt, o reala "trecere in revista " a Facultatii de ┼×AIAPM, pe toate planurile unde institutia de invatamant superior sibian activeaza.

Conferinta internationala

Atent pregatita de decanul Facultatii, prof. univ. dr. ing. Ovidiu Tita, si de directorul Departamentului de ┼×tiinte Agricole si Industrie Alimentara, prof. univ. dr. ing. Camelia Sand, Conferinta internationala - "Agri-Food 20 - "Agri-Food Sciences, Processes and Technologies ", a reunit participanti din centrele universitare de profil din tara - Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Craiova, Galati si din strainatate: Austria, Bulgaria, Serbia. 

Evenimentul a avut loc pe tot parcursul zilei de vineri, iar lucrarile conferintei au fost grupate pe 11 sectiuni: sase cu tema: "Agricultura si Protectia mediului ", respectiv agricultura, agro-turism, reproducerea animalelor, energie si afaceri, biotehnologii generale, tehnologii moderne si biotehnologii pentru protectia mediului, si cinci cu tema "Alimentatie " - Ingineria alimentara si controlul calitatii, chimie si stiinte alimentare, biotehnologie alimentara, economie, energie si ecologie in industria alimentara, si managementul fabricatiei, serviciilor si sanatatii.

Datorita amplorii sale, conferinta s-a desfasurat in doua locatii, respectiv Aula "Avram Iancu " a Facultatii de Litere si arte " respectiv amfiteatrele Facultatii de Inginerie "Hermann Oberth. Pe langa cele peste 30 de lucrari prezentate in cele doua sectiuni, o parte a rezultatelor cerecetarilor in domeniu a fost prezentata sub forma de postere. in paralel, a fost organizata o expozitie de postere pe aceeasi tematica, si o bogata si diversificata expozitie de produse agroalimentare si tehnica de specialitate, ambele in holul Facultatii de Inginerie.

Universitarilor si studentilor sibieni, le-au transmis saluturi aniversare Universitatile de ┼×tiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti, Timisoara si Cluj, Facultatea de ┼×tiinte Tehnice (FTN) din Kosovska Mitrovica-Serbia si Universitatea de Resurse Naturale si ┼×tiinte ale Vietii (BOKU) din Viena, Austria.

Spectacol folcloric

Anterior conferintei, joi, pe scena Cercului Militar Sibiu, formatia de dansuri populare a Facultatii de ┼×tiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului au oferit publicului, incepand cu ora 18, spectacolul folcloric "Joc si cantec sibian". Alaturi de studenti (grupul de dansuri populare romanesti, cel de dansuri sasesti, solisti vocali si instrumentisti) au fost invitatii lor, solistul vocal Robert Tarnoveanu, grupul vocal "Cetina de Brad" din Victoria si grupul vocal folcloric din localitatea Vaideeni. 

*

Dupa infiintarea, in 1990, a Facultatii de Tehnologia Textilelor si Produselor Alimentare, in 1992, facultatea a primit cifra de scolarizare si pentru profilul Agricol, specializarea Agromontanologie. in anul 2002, facultatea trece printr-un proces de reorganizare, devenind Facultatea de ┼×tiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului (┼×AIAPM), la ora actuala avand specializarile: Montanologie, Ingineria si Protectia Mediului in Agricultura, Controlul si expertiza alimentelor, Ingineria Produselor Alimentare, Inginerie si management in alimentatie publica si agroturism, Biotehnologii pentru industria alimentara.
de Dumitru Chiselita


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 14 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter