SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



200 de sibieni - pres pentru patru ministri

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Peste 200 de persoane traiesc intr-un bloc uitat de lume, plin de igrasie si mucegai si cu tencuiala pe jumatate cazuta. Cealalta jumatate risca in orice moment sa cada si sa faca victime. Asociatia de proprietari a facut tot ce era posibil, pentru ca lucrarile de reabilitare termica, care ar putea rezolva toate aceste probleme, sa poata fi demarate, dar de la minister nu au primit nici un raspuns nici pana astazi. Din 2005, pana acum patru ministri ai Transporturilor si-au batut joc de ei.

Programul national de reabilitare termica a fost demarat de Ministerul Transporturilor si Constructiilor in anul 2005. Ministerul se obliga atunci, in colaborare cu atoritatile locare, respectiv Preimaria si Consiliul Judetean sa ofere sprijin financiar de 66% pentru executia lucrarilor proprietarilor care doresc sa mareasca performanta energetica a blocurilor de locuinte ridicate intre anii 1950 – 1990. in 1965 a fost ridicat si blocul G1 de pe Aleea Calarasilor din Sibiu. Asa se face ca gradul de uzura a imobilului a ajuns cote maxime. Interioarele sunt distruse, baile la fel, iar mirosul de igrasie si mucegai te loveste imediat ce intri in casa scarilor. Presedintele Asociatiei de Propietari a facut toate demersurile pentru a incepe reabilitarea termica a acestui bloc. Unde mai pui, ca din exterior cladirea arata ca si bombardata. Oricand bucati mari de tencuiala se pot desprinde de pe bloc iar cei ce trec pe aleea din zona pot sa ajunga la spital. „Daca trece cineva pe aici si doamne ferste ii cade in cap o bucata de tencuiala cine plateste? Eu! Ca eu sunt presedintele Asociatiei. Dar am facut toate demersurile si nu am primit nici un raspuns nici azi ", spune Paul Werner Mork, presedintele Asociatiei de Proprietari.

Rabdare, pana la viitorul ministru

Pentru a primi subventia in cota de 33% din partea Ministerului Transporturilor si Constructiilor si alte 33 de procente din partea Consiliului Local. Asociatia de proprietari in cauza a facut toate formalitatile din timp si a trimis dosarul catre Primaria Sibiu din luna aprilie a anului trecut. Asa cum e procedura, dosarul a ajuns la Consiliul Judetean, de unde a fost trimis, impreuna cu restul dosarelor de gen, la Ministerul Transporturilor si Constructiilor. A trecut insa mai bine de un an iar presedintele asociatiei de proprietari nu a primit nici un raspuns. in tot acest timp blocul se deterioreaza pe zi ce trece. „Asociatia a actionat prompt dupa aparitia legii de reabilitare termica si am depus toate formele care ni s-au cerut. Cu atat mai mult, am fost si la Consiliul Judetean pentru a arata situatia catastrofala a situatiei. Am ajuns si la Bucuresti la Minister. Initial am sunat si ni s-a spus ca nu am trimis dosarul complet pentru ca nu era trecuta aria desfasurata. Am facut si acest lucru, am mai dat patru milioane de lei si am trimis, dar degeaba. Am ajuns personal si am discutat in martie cu ministrul. Atunci ni s-a promis, nu am primit nici pana acum nici un raspuns macar ", mai spune presedintele Asociatiei de Proprietari. Tot ce stiu cei care s-au ocupat de formalitati e ca imobilul a fost cuprins in acest program de reabilitare. „De cateva luni tot sunam si ni se spune sa revenim intr-o saptamana, sa avem rabdare. inainte de referendum ni se spunea ca nu e presedinte ca cine stie cine va fi ministru, sa avem rabdare. Acum ne tot amana si ni se spune sa stam linistiti ca intr-o saptamana se rezolva ", spune administratorul blocului. in tot acest timp, cele peste 200 de persoane, printre care si copii, batrani si bolnavi locuiesc in conditii greu de imaginat, chiar in Capaitala Europeana.

de Gabriela ROMAN


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 05 iulie 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter