SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING220 milioane de euro pentru schimbarea la fata a judetului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean, afirma ca acestea sunt ideile de proiecte pe care le au in vedere CJ si institutiile sale pentru 2014 - 2020. "Vom vedea care vor fi liniile de finantare ale Uniunii Europene pentru 2014 - 2020 si unde vom putea depune aceste proiecte. Ne vom adapta in functie de programele UE. Sunt doar idei de proiecte pe care le-am discutat cu sefii institutiilor din subordinea Consiliului Judetean", ne-a declarat Martin Bottesch.

Consiliul Judetean a inceput sa-si creioneze planul de dezvoltare pentru perioada 2014 - 2020, perioada in care vor exista noi linii de finantare europeana. Deocamdata, CJ a venit cu propriile propuneri, cerand in acelasi timp propuneri de proiecte si din partea institutiilor aflate in subordine. Lista de propuneri este realizata in aceasta perioada, astfel incat atunci cand se vor deschide liniile de finantare europene pentru anii 2014 - 2010, Consiliul Judetean sa aiba realizate documentatiile in vederea inaintarii proiectelor catre ADR Centru. Lista cu propunerile de proiecte ale CJ Sibiu si ale institutiilor din subordine pentru care se vor solicita fonduri europene nerambursabile pentru perioada de programare 2014 - 2020 este publicata pe pagina de internet a Consiliului Judetean, www.cjsibiu.ro in urma solicitarii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala 7 Centru a portofoliului de proiecte majore avute in vedere, pentru care se preconizeaza atragere de finantare din fonduri europene nerambursabile in perioada de programare 2014-2020, Consiliul Judetean Sibiu a stabilit o lista preliminara de proiecte propuse.

Lista este provizorie, ea putand fi modificata si completata pe parcurs. Trebuie spus ca nu s-au stabilit costurile pentru toate proiectele, la unele lucrandu-se inca.

Care sunt drumurile propuse pentru modernizare

Cele mai multe proiecte vizeaza reabilitarea si modernizarea unor drumuri judetene, lucrari propuse de Consiliul Judetean. La acest capitol sunt trecute DJ 106A: Sibiu-Rasinari-Paltinis-┼×anta, DJ 106B: DN 1-Ocna Sibiului-Loamnes-┼×orostin-┼óapu-DN 14B (costul estimativ este de 5.632.314 euro), DJ 106G Poiana Sibiului-Dobarca-Miercurea-Apoldu de Jos-Ludos-Gusu-int.

DJ 107B (costul estimativ este de 6.589.713 euro), DJ 107B limita judet Alba-Pauca-Alamor-Mandra-Slimnic (costul estimativ este de 8.957.344 euro), DJ 141B ┼×arosu pe Tarnave-Biertan-Richis-DJ 141 (costul estimativ este de 3.720.930 euro), DJ 106 Agnita -limit[ judet Mures, DJ 106 E: Cristian (int.

DN1) -Orlat- Sibiel-Vale-Saliste-Gales-Tilisca-Rod-Poiana Sibiului-limita judet Alba (costul estimativ este de 27.253.729 euro), DJ 141 Medias-Mosna-Pelisor-Barghis, DJ 141A: ┼×eica Mare -Buia - Ravasel-Vecerd-DJ 106 (costul estimativ este de 23.982.149 euro) si DJ 142 E Darlos -Alma - Dumbraveni-Hoghilag-DN 14 (costul estimativ este de 6.363.535 euro).

Paltinisul - cea mai mare investitie

Cea mai ampla investitie avuta in vedere de Consiliul Judetean este dezvoltarea zonei turistice Paltinis - Cindrel. Proiectul este in comun cu primariile Sibiu si Poplaca. Prin acest proiect se urmareste dezvoltarea turistica (partii, telescaune, infrastructura si facilitati de deservire a turistilor). Costul estimativ al proiectului este de 124.000.000 euro. Prima faza are un cost de aproximativ 44 milioane de euro. O alta investitie necesara este realizarea unei instalatii de tratare mecano-biologica pentru deseurile biode­gradabile. Acest proiect urmareste reducerea componentei biodegradibile din deseuri si a volumului de deseuri depozitate, prin tratarea deseurilor biodegradabile in judet.

Cele mai multe proiecte sunt pentru asistenta sociala

Cea mai mare pondere a proiectelor avute in vedere de CJ pentru 2014 - 2020 se refera la imbunatatirea siste­mului de asistenta sociala a judetului si sunt inaintate de Directia Generala de Asis­tenta Sociala si Protectia Copilului. Printre proiectele propuse se numara infiin­tarea si dotarea de ateliere protejate pentru persoane adulte cu handicap institutio­nalizate in municipiul Medias; crearea de ateliere protejate care asigura locuri de munca intr-un cadru securizat si prote­jat unor tineri cu diza­bilitati, care altfel ar fi clienti ai asistentei sociale pe ter­men nelimitat; infiintarea si dotarea de ateliere protejate pentru persoane adulte cu handicap institutionalizate in CITO Dumbraveni II si CRR Talma­ciu; infiintarea si dota­rea de casute de tip familial, care sa imbunatateasca calitatea vietii copiilor pro­tejati in centrele de plasa­ment ale DGASPC Sibiu (dotarea a 5 casute de tip familial, trei in Sibiu si doua in Medias, pentru un numar de 40 de copii); infiintarea si dotarea unui centru pentru copii si tineri cu tulburari de comportament pentru 15 copii si tineri; infiintarea si dotarea unui centru respiro pentru 20 de beneficiari ai serviciilor de tip familial si infiintarea si dotarea unui centru pentru victime ale violentei si victime ale trafi­cului de persoane (pentru 20 de oameni). Lista de proiecte continua cu modernizarea Centrului de ingrijire si Asistenta Agnita (in centru vor exista 50 de beneficiari ai serviciilor sociale de tip rezidential, iar valoarea totala a proiectului este de 810.622 euro); modernizarea si echiparea CITO Dumbraveni (costul estimativ al proiectului este de 930.039 euro); modernizarea, extinderea si dotarea CRR Talmaciu I; reabilitarea si dotarea CRRN Riu Vadului; reabilitarea si extinderea Centrului de Plasament Gulliver Sibiu (pentru un numar de 50 de copii, beneficiari ai serviciilor sociale de tip rezidential, iar costul estimativ este de 802.559 euro); infiintarea si dotarea de locuinte protejate pentru persoane adulte cu handicap din judet (cate trei locuinte in Sibiu, Medias si Talmaciu) si in fine, rea­bilitarea Centrului de Plasa­ment Turnu Rosu (de imbu­natatirea calitatii vietii vor beneficia 50 de copii cu dizabilitati; costul estimativ al proiectului este de 696.664 euro).

Prioritatea zero pentru Sanatate: un nou spital de urgenta

Principalul proiect avut in vedere de administratia judeteana este constructia unui nou spital de urgenta. Potrivit intentiilor, noua cladire va avea 400 de paturi cu profil de urgenta si va functiona in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Judetean Sibiu. Deocamdata, nu au fost evaluate costurile con­struirii noului spital. Un alt proiect are in vedere crearea unui Centru pentru Pacienti cu Dementa Alzheimer la Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda " Sibiu. in urma parte­neriatului dintre spital si Consiliul Judetean, se va construi un pavilion pentru 50 de pacienti cu dementa Alzheimer, pentru cazarea pe lunga durata. Costul estimativ al proiectului este de 1.600.000 euro. Totodata, va continua reparatia capitala a Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda " Sibiu. Acest lucru presupune reparatia capitala a pavilioanelor spitalului, inlocuirea retelelor de utilitati, izolarea termica a cladirilor, construirea lifturilor de acces la etajele superioare si ame­najarea curtii interioare. Valoarea proiectului se ridica la 1.800.000 euro. Tot in cadrul Spitalului de Psihiatrie se va crea un centru medico-social pentru pacienti psi­hotici. Acest proiect inseamna constructia centrului, dotarea cu mobilier si amenajarea completa a spatiilor unei noi cladiri, la standarde euro­pene, pentru cazarea pe lunga durata a 60 de pacienti cu tulburari psihotice severe cronice, fara suport familial si social. Totodata, se au in vedere cazarea pe lunga durata a pacientilor, trata­mentul medical al psihozelor, terapia psihologica si ocupa­tionala a pacientilor, ingrijiri pana in faza terminala a pacientilor cu psihoze croni­ce. Costul estimativ al proiectului este de 1.700.000 euro. Nu a fost uitat nici Spi­talul TBC. Consiliul Judetean doreste implemen­tarea unui proiect care vizeaza dotarea cu aparatura medicala noua si performanta a spitalului. Costul estimativ al proiectului este de 600.000 euro.

Proiect pentru sport

Un proiect important va fi Turul Sibiului pe bicicleta. Parteneri sunt Consiliul Judetean, Serviciul Public Jude­tean Salvamont, Aso­ciatia Judeteana de Turism Sibiu si cluburile specializate. Principala dorinta este amenajarea a 300 km de piste de biciclete. Costul estimativ al proiectului este de 1.161.628 euro.

Salvamontul vrea un elicopter de interventii

Proiectele vor fi realizate impreuna cu partenerii Sal­vamont si anume ISU, SMURD Sibiu si Centrul Meteorologic Regional Tran­silvania Sud. Primul proiect vizeaza dezvoltarea infrastruc­turii privind siguranta turistilor montani in judetul Sibiu. Sunt vizate reabilitarea traseelor montane omologate din zona montana a judetului Sibiu; amplasarea de refugii si adaposturi montane in zona alpina: trei in muntii Faga­rasului, unul in muntii Cin­drel, doua in muntii Lotrului si realizarea de platforme de aterizare pentru elicopterele medicalizate. Costul estima­tiv al proiectului este de 400.000 euro. Un alt proiect are in vedere gestionarea riscului de avalansa in muntii Fagarasului. Acest lucru s-ar realiza prin monitorizarea stratului de zapada pentru determinarea instabilitatii acestuia; monitorizarea ava­lan­selor; elaborarea hartilor de risc de avalansa si salva­rea si acordarea primului ajutor in caz de accident sau dezastru (valoarea proiectului este de 700.000 de euro). Printr-un alt proiect, CJ do­reste eficienta si promptitu­dine in interventia Salvamont din domeniul schiabil. Printre masurile avute in vedere se numara achizitia a cinci incinte in care sa functioneze punctul medical; achizitia de echipamente de prim-ajutor; achizitia unui elicopter de interventie si perfectionarea salvatorilor montani pentru interventiile medicale. Costul proiectului este de 6.860.000 euro.

Conditii mai bune pentru invatamantul special

in perioada 2014 - 2020, CJ doreste imbunatatirea con­­ditiilor pentru invata­mantul special din judet. Se propune realizarea unui campus scolar pentru elevii si tinerii cu dizabilitati intelec­tuale, emotionale, psiho­motorii si tulburari din spectrul autist. Proiectul este propus de Centrul ┼×colar pentru Educatie Incluziva Nr.

1 Sibiu. Prin proiect se au in vedere construirea unei noi cladiri, a unui campus scolar dotat la standarde europene, in ve­derea desfasurarii activita­tilor educationale si terapeutice cu elevii si tinerii cu diza­bilitati si amenajarea in cadrul campusului scolar a atelierelor protejate pentru tinerii cu dizabilitati severe care raman fara perspectiva de a continua scolarizarea si de a se incadra in munca. Costul estimativ al proiectului este de 1.135.000 euro. Al doilea proiect pentru acest domeniu vizeaza reabilitarea si modernizarea Centrului ┼×colar pentru Educatie Inclu­ziva Dumbraveni. Proiec­tul va fi gestionat de Centrul ┼×colar pentru Educatie Incluziva Dumbraveni si vizeaza repa­ratii capitale si dotarea institutiei cu echipamentele necesare desfasurarii activi­tatilor educationale.

Cultura vrea partea leului

Biblioteca ASTRA isi in­cearca norocul cu doua proiecte absolut necesare. Primul vizeaza crearea unei arhive si a unei biblioteci digitale. Acest lucru ar duce la cresterea gradului de accesibilitate a publicului utili­zator la resursele informa­tionale prin imbunatatirea conditiilor de acces si a cali­tatii procesului de consultare a documentelor. Costul pro­iectului este de 432.559 euro. Al doilea proiect isi propune implementarea sistemului de securitate RFID (Radio Frequency IDentification) in biblioteca. Aici, sunt vizate administrarea eficienta a fondului de carte, reducerea costurilor de mentenanta si suport si securizarea fondu­lui de carte. Costul estimativ al proiectului este de 1.124.652 euro.

La randul sau, Complexul National Muzeal Astra Sibiu propune doua proiecte majore pentru 2014 - 2020. Primul vizeaza construirea unui pavilion multifunctional in Muzeul in Aer Liber. Scopul este proiectarea `i execu­tarea unei constructii (pavilion multifuncional), cu rolul de valorificare a patrimoniului cultural traditional, prin sali de expozitii (de baza si tem­porare), spatii multimedia, zone de interactiune cu publicul vizitator, galerii de arta populara cu vanzare, depozite. Valoarea estimativa este de 1.600.000 euro. Cel de-al doilea proiect are in vedere restaurare - reconstruc­tie monumente de arhitectura populara din cadrul CNM Astra Sibiu. Se doreste pune­rea in valoare a monumen­telor de arhitectura populara prin executarea de lucrari de restaurare si reconstructie, conform tematicii muzeului. Costul estimativ al proiectului este de 1.350.000 euro.
turism orlat paltinis rasinari richis turism sibiu medias cristian ocna sibiului dumbraveni mosna agnita poplaca saliste biertan loamnes talmaciu turnu rosu sibiel tilisca slimnic pelisor alma gusu hoghilag alamor paltin pauca buia ludos vecerd apoldu de jos ravasel poiana sibiului mandra biblioteca astra dgaspc sibiu gales darlos populara cazare cindrel fagaras sanatate muntii fagaras complexul national muzeal astra programare smurd sibiul proiectare salvamont consiliul judetean sibiu muntii lotru martin bottesch muzeal astra cnm astra multimedia cluburi avas arhitectura portofoliu consiliului judetean accident securitate sport drumurile cj sibiu poiana radio expozitii muzeu pagina de internet miercurea complexul national muzeal dgaspc judetul sibiu locuri de munca fonduri europene apia consiliul judetean instalatii smurd sibiu cnm astra sibiu complexul national muzeal astra sibiu astra sibiu locuinte in sibiu pc sibiu invatamant ocna sibiu dn1 spitalul de psihiatrie drumuri judetene muzeul in aer liber adr centru casute monitorizare zapada constructi dobarca interioare platforme dj 106b scaun lotru amenajare olari deseuri medicale eva programa digital profil psihologic
de Cosmin Pal


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 24 noiembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 14 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter