SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING24 de scoli din judet nu au apa si nu primesc autorizatie sanitara. Vezi lista completa a unitatilor scolare fara aviz sanitar

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

In judetul Sibiu sunt 24 de unitati scolare care nu vor primi autorizatie sanitara din cauza lipsei de apa curenta si canalizare. Alte sase unitati nu vor primi avizul din alte motive. Seful ISJ Sibiu, Constantin Gorun, a anuntat, miercuri, in cadrul unei sedinte la Prefectura Sibiu, ca 62 de cladiri in care se desfasoara activitate de invatamant - scoli si gradinite - nu au autorizatie sanitara de functionare in acest moment. "Avem in intreg judetul, in acest moment, un numar de 62 de unitati care nu sunt autorizate sanitar. Dintre acestea, un numar de 24 de unitati nici nu vor putea primi aceasta autorizatie din cauza lipsei de apa curenta si canalizare. Sunt zone, mai ales din nordul judetului, unde primariile nu au avut posibilitatea introducerii apei si canalizarii. Cladirile au fost igienizate si nu se pune problema ca ar fi improprii desfasurarii actului educational, dar nu pot fi autorizate, avand toaletele in curtea scolii", a declarat Constantin Gorun, citat de Mediafax.
Potrivit acestuia, copiii de la trei dintre aceste unitati de invatamant ar putea fi transportati catre centrele de comuna, unde scolile sunt autorizate, dupa ce ISJ a primit promisiunea ca va fi dotat cu inca trei autobuze scolare. "Ni s-au promis trei mijloace de transport pentru scolari. Daca acestea vin, vom gasi localitati unde sa le trimitem si copiii vor fi transportati la unitati autorizate, pentru a rezolva aceasta problema", a spus Gorun.
Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, a declarat, la randul sau, ca inspectorii institutiei sunt in plin proces de evaluare a unitatilor de invatamant din judet, inaintea inceperii anului scolar. "Se fac verificari la toate unitatile de invatamant, iar acolo unde va fi cazul se vor dispune masuri si se vor da termene de rezolvare a problemelor, in principal, de catre primarii. La unitatile care nu vor avea autorizatii sanitare personalul DSP va avea misiunea de a face verificari mult mai des decat la celelalte", a declarat Gabriel Budescu.
Potrivit acestuia, inspectorii DSP vor urmari periodic modul in care se face igienizarea grupurilor sociale din curtile scolilor si daca copiilor li se pune la dispozitie apa - de catre scoala, parinti sau primarie - pentru a se spala pe maini.

LISTA UNITATILOR SCOLARE FARA AVIZ SANITAR

Scoala cu clasele I –VIII Sura Mare,

Scoala cu clasele I –VIII Rosia,

structura Walldorf, Clubul elevilor Avrig,

Scoala cu clasele I –VIII Slimnic,

Scoala cu clasele I –VIII Laslea,

 Scoala cu clasele I –VIII Nr.10 Sibiu, 

Scoala cu clasele I –VIII Dobarca,

Scoala cu clasele I –VIII Brateiu,

Scoala cu clasele I –VIII Buzd,

Scoala cu clasele I –VIII Apoldu de Sus,

Scoala cu clasele I –VIII Ludos,

Scoala cu clasele I –VIII Veseud,

Scoala cu clasele I –VIII Tichindeal,

Scoala cu clasele I –VIII Vard,

Scoala cu clasele I –VIII Veseud,

Scoala cu clasele I –VIII Sorostin,

Scoala cu clasele I –VIII Stenea,

Scoala cu clasele I –VIII Sacadate,

Scoala cu clasele I –VIII Sebesu de Sus,

Scoala cu clasele I –VIII Richis,

Scoala cu clasele I –VIII Seica Mare,

Scoala cu clasele I –VIII Metis,

Scoala cu clasele I –VIII Ilimbav,

Scoala cu clasele I –VIII Hamba,

Scoala cu clasele I –VIII Boarta,

Scoala cu clasele I –VIII Benesti,

Scoala cu clasele I –VIII Alma VII,

 Gradinitele din Gura Raului, Poiana Sibiului, Ruja


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 01 septembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter