SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING3.000 de lei, amenda pentru covrigii expirati de la Marpod

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Producatorul de cornuri din Targu Jiu care a dus copiilor din Marpod covrigi expirati a fost amendat de Oficiul pentru Protectia Consumatorului cu 3.000 de lei. Acesta este cel de-al doilea caz, dupa cel din Cristian cand furnizorul din Targu Jiu care asigura cornul / covrigii pentru elevii din scolile sibiene este amendat. Reprezentantii OPC Sibiu l-au sanctionat pentru "prestarea abuziva a distributiei produsului ", dupa ce saptamana trecuta la scoala din Marpod s-au gasit covrigi cu mucegai expirati. "S-a aplicat o amenda contraventionala de 3.000 de lei pentru prestarea abuziva a distributiei produsului. Este vorba de covrigul simplu. Covrigii au fost furnizati in 26 octombrie pentru a fi distribuiti in data de 31 octombrie, iar conducerea scolii a observat ca pe ambalaj era inscriptionat «a se consuma inainte de 31 octombrie», ceea ce ar fi insemnat ca produsul a iesit din valabilitate. De urmele de mucegai nu aveam cum sa ne legam, pentru ca produsul era expirat, nu puteam aplica contraventie. Daca ar fi venit cu cornurile in 30 octombrie problema se schimba radical ", a declarat Ioan Bara, inspector sef OPC. 

Contractul "lapte-corn ", in impas

Producatorul a avut o intalnire, ieri, si cu conducerea Consiliului Judetean Sibiu, institutie care se ocupa de contractele privind programul "laptele si cornul " in scolile din judet. "Azi (luni, n.r.) am avut o discutie, am invitat reprezentantii societatii care produce cornul. Le-am adus la cunostinta starea de fapt in distributia in scolile din judet. O sa le facem si o notificare scrisa in cursul zilei. Au luat la cunostinta. O parte din probleme le stiau deja, ne-au spus ca pana la sfarsitul saptamanii trecute s-au mobilizat in partea de distributie, ca vor lua toate masurile pentru imbunatatirea activitatii. Noi speram sa fie asa, sa isi imbunatateasca activitatea, sa nu mai fie probleme, altfel trebuie sa aplicam prevederile contractului ", a declarat Ioan Banciu, vicepresedintele CJ Sibiu.

Miercurea trecuta, conducerea scolii din localitatea Marpod, judetul Sibiu, a observat ca 70 de covrigi primiti in cadrul programului "lapte si corn " erau mucegaiti.

Potrivit contractului incheiat de Consiliul Judetean cu firma castigatoare din Targu Jiu, produsele de panificatie ar trebui sa ajunga, in mediul rural, de doua ori pe saptamana, intre orele 6 si 10.45. Cum cornurile au termen de valabilitate scazut, sunt distribuite cornuri numai pentru doua zile, iar pentru restul sunt distribuiti covrigi.

Sondaj CJ Sibiu: 68 la suta dintre scoli reclama cornul

Un sondaj al Consiliului Judetean Sibiu referitor la distributia cornurilor in 105 din cele 128 de scoli, scos la iveala faptul in cadrul programului au inregistrat disfunctionalitati. Potrivit rezultatelor, 71 dintre acestea (68%) au raportat disfunctionalitati in derularea programului, cele mai multe probleme fiind legate de intarzieri mari la livrarea produselor. 49 unitati de invatamant au raportat aceasta problema, in timp ce 17 au transmis ca produsele livrate erau mai putine decat numarul beneficiarilor. Alte cinci scoli au sesizat faptul ca au primit si alte produse decat cornuri sau covrigi, cum sunt biscuitii. "Le-am adus la cunostinta (reprezentatilor firmei, n.r.) ca sunt doua variante: una pozitiva pentru toata lumea, sa isi mai imbunatateasca activitatea, sa nu mai apara reclamatii, sa respecte graficul de distributie si calitatea produselor pe care le dau copiilor. O a doua varianta: vom merge pe procedura prevederilor contractului de servicii, ceea ce nu ne dorim, dar ar putea sa ajunga si la reziliere ".

Contractul pentru cornuri, in pericol sa fie reziliat

Potrivit contractului incheiat cu Consiliul Judetean Sibiu, in cazul in care furnizorul nu reuseste sa isi indeplineasca obligatiile asumate prin contract, din vina sa exclusiva, CJ "are dreptul de a deduce din pretul contractului penalitati, o suma echivalenta cu o cota procentuala de 0,1% pe zi de intarziere, din contravaloarea produselor nelivrate sau a produselor livrate in mod necorespunzator ". Totodata, in cazul in care furnizorul nu isi indeplineste obligatiile fata de aceeasi unitate de invatamant de cel mult doua ori in cursul unei luni, contractul se considera reziliat de plin drept.

Valoarea contractului pentru distribuirea cornurilor in judetul Sibiu este de 1.966.604 lei cu TVA, valoarea unui corn/covrig fiind de 0,24 bani. Contractul este incheiat cu o firma din Targu Jiu care, la randul ei, a subcontractat o alta firma din Turda, pentru distribuirea produselor.

Aceasta este a doua amenda pe care o primste firma din Targu Jiu, dupa ce, la sfarsitul lunii octombrie, OPC Sibiu a amendat societatea cu 4.000 de lei si doua avertismente, in urma unei reclamatii facute de conducerea scolii din Cristian.
de Laura Buciu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 06 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter