SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



30 de saloane noi-noute in Maternitatea din Sibiu

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu da in folosinta 30 de saloane in cladirea Maternitatii, dupa ce procesul de reabilitare si modernizare a acestora s-a incheiat. Este vorba de 15 saloane la nivelul II, pentru Sectia Clinica Obstetrica-Ginecologie si de alte 15 saloane la nivelul III (rooming-in) pentru Sectia Clinica Neonatologie, suprafata utila totala fiind de 700 de metri patrati (350 de metri patrati / nivel). 

Alerta la fiecare pat

Fiecare salon reabilitat are grup sanitar propriu. Totodata, in saloane este functional un sistem de apel medical, atat de la pat cat si din cadrul grupului sanitar. Pacientii pot, astfel, sa solicite personalul medical ori de cate ori este nevoie fara a fi nevoiti sa se deplaseze la cabinete. Apelul sonor nu se va opri pana cand nu va fi oprit de personalul medical care intervine in salonul unde a fost chemat.

in fiecare salon au fost realizate instalatiile de curenti slabi in vederea asigurarii posibilitatii de conectare la internet si televiziune. "Cu pasi repezi ne indreptam catre standarde occidentale la Maternitatea Sibiu si ne bucuram ca, in urma demersurilor pe care le-am facut impreuna cu Prefectura, conducerea spitalului, Directia de Sanatate Publica, am reusit sa deblocam aceasta investitie, cu sprijinul Ministerului Sanatatii. Cred ca viitoarele paciente pot avea incredere in maternitatea din Sibiu si ma refer in primul rand la profesionalismul medicilor si al personalului medical in general, dublat acum si de conditiile foarte bune. Preocuparea noastra in perioada urmatoare este sa urmarim derularea investitiei in parametrii proiectati astfel incat pana la sfarsitul anului sa avem intreaga maternitate modernizata ", a declarat presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea.

Reabilitarea continua

"Ne bucuram ca s-a reusit finalizarea in timp util a acestei prime parti a blocului materno-infantil, unde conditiile de cazare sunt unele de nivel european. Procesul de mutare se va realiza in cursul acestei saptamani pentru a se putea asigura frontul de lucru pentru cealalta parte a cladirii, intrucat ne dorim ca reabilitarea sa continuie intr-un ritm optim, cu atat mai mult cu cat am beneficiat de sprijinul Ministerului Sanatatii si acest proiect a fost deblocat dupa o perioada indelungata de pauza ", a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.

Pe langa saloanele de la etajele al doilea si al treilea, managerul SCJU Sibiu a anuntat finalizarea lucrarilor si pe un nivel din corpul B al maternitatii, care a fost preluat saptamana trecuta si deja este functional, acolo efectuandu-se internarile si externarile pentru mame si nou-nascuti. "Programul de guvernare si strategia de dezvoltare a judetului au ca prioritate sanatatea si invatamantul. Dincolo de cifre, dincolo de tot efortul facut de autoritatile locale, impreuna cu medicii, cu conducerea spitalului, este un moment deosebit de important pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, intrucat nu este mai mare fericire pe lume decat sa vezi cum prinde viata o fiinta umana. De aceea, nu este mai mare fericire pentru autoritatile publice locale, pentru reprezentantii guvernului, pentru conducerea spitalului si pentru medici decat sa dai in folosinta o unitate spitaliceasca in care acest miracol sa se petreaca in conditii civilizate, in care mama si copilul sunt bine ingrijiti ", a declarat prefectul judetului Sibiu, Ovidiu Sitterli.

Investiie de peste 25 de milioane de lei

Blocul materno-infantil al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu se afla intr-un proces complex de reabilitare si modernizare, gestionat de Ministerul Sanatatii printr-un program de finantare de la Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii. Suma totala necesara pentru reabilitarea completa a blocului materno-infantil din cadrul SCJU Sibiu prin programul de finantare europeana gestionat de minister se ridica la aproximativ 25,5 milioane de lei.

Lucrarile au inceput in data de 19 iulie 2011 si sunt executate de un joint-venture romano-austriac, format din SC Vamed (Austria) si SC Valve International Braila. Ulterior, modificarile succesive de proiectare, atat pe partea de constructii, cat si pe cea de instalatii, au dus la depasirea valorii initiale a proiectului. Lucrarile s-au reluat intr-un ritm accentuat in luna ianuarie 2014, iar in prezent stadiul fizic al lucrarilor pentru intregul proiect este de aproximativ 50%.

La incheierea tuturor lucrarilor, in cadrul Maternitatii Sibiu vor functiona: 42 de saloane cu grup sanitar propriu si cu un total de 83 de paturi, 3 sali de operatii, 7 sali de nasteri, 3 saloane ATI Neonatalogie, 3 sali ATI Prematuri, 3 saloane de Terapie Intensiva pentru femei si cabinete pentru personalul medical.

in Maternitatea din Sibiu s-au nascut de la inceputul anului pana ieri 1.219 bebelusi, iar media anuala este de 2.500 - 3.000 de nou-nascuti.
de Laura Buciu


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 09 iulie 2014






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter