SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING300 de lei pentru `Scoala dupa scoala` la Sibiu: parintii spun ca le sunt discriminati copiii

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »
Mai multi parinti sibieni reclama faptul ca dascalii copiilor lor fac presiuni astfel incat acestia sa frecventeze si programul prelungit botezat `Scoala dupa scoala`. Parintii spun ca motivul ar fi cei 300 de lei pe care fiecare elev trebuie sa ii achite lunar.

Scoala generala nr. 5 `Regina Maria`, care a introdus pentru prima data in Municipiul Sibiu programul prelungit, este una dintre cele 34 de unitati de invatamant din judetul Sibiu care practica programul "Scoala dupa scoala", in anul scolar 2012-2013. Ironia face ca tocmai la Scoala nr. 5 sa fie cele mai multe probleme: parintii sunt nemultumiti de dascali, iar directorul e dezamagit de clasele care practica programul in afara scolii.

`Noi am fost prima scoala din Sibiu care a adoptat acest program, o doamna invatatoare a inceput cu cinci copii, iar cererea a crescut. La noi in scoala urmeaza programul «Scoala dupa scoala» zece clase, iar alte cinci clase urmeaza programul in alte spatii. De ce? Ca urmare a unei intelegeri intre dascali si parinti. Eu, personal, nu consider ca e normal ca un copil sa plece din scoala. Eu cred ca locul copilului e in scoala sau in familie, nu in locuri straine, nefamiliare`, spune Nicolae Salade, directorul Scolii nr. 5.

Problemele vin si din partea parintilor care nu isi dau copiii la `after school` si spun ca micutii vin acasa `suparati pentru ca invatatoarea ii umileste din cauza ca nu merg si de dupa-amiaza`.

`Profesorii fac presiuni asupra parintilor prin umilirea copiilor. Daca nu il duci la «after school» nu este vazut prea bine si este constant criticat. Sunt parinti care nu isi permit sa dea 300 de lei pe luna sau sunt mame care pot sa isi ia copilul de la scoala si au timp sa se ocupe de el. Dar nu-i intereseaza, ei insista sa dai copilul la program prelungit, iar pana la urma cedezi. Si totul pentru ca vor si mai multi bani`, spune parintele unui elev al Scolii nr. 5, care nu a vrut sa ii fie publicata identitatea.

`Scoala dupa scoala` = salarii de peste 4.000 lei

Dascalii isi rotunjesc semnificativ veniturile, estimeaza parintii nemultumiti, parinti care platesc aproximativ 300 de lei pe luna pentru fiecare copil, bani din care 200 de lei revin invatatorului. Astfel la o clasa de 20 de elevi inscrisi in program, un cadru didactic castiga aproximativ 4.000, pe langa salariu.

`Daca nu platesti copilul are probleme, pentru ca ei vor sa le vina toti copiii la program prelungit ca sa castige cat mai mult. Suntem mai multi parinti satui de discriminarea care se face intre elevii care stau la program prelungit si cei care pleaca acasa la 13:00. Noi ne-am mai certat cu profesorii, dar nu am rezolvat nimic, tot copiii sunt cei care au de suferit`, povesteste un alt parinte al carui copil e inscris la Scoala nr. 5.

Inspectoratul Scolar Sibiu `nu stie exact toate problemele`, dar recunoaste ca sunt multe lucruri `nelamurite`, iar din cate stiu ei `sunt intr-adevar probleme la Scoala nr. 5`.

`Anul trecut nu s-au inregistrat plangeri la Scoala nr. 5, dar in acest an s-a inregistrat una, nu la noi, dar stiu ca undeva a fost depusa, la Consiliul Local sau la Primarie cred, in legatura cu programul «Scoala dupa scoala». O sa vedem, o sa cercetam, dar de obicei scolile trebuie sa caute solutiile cele mai potrivite `, a declarat Ioana Danetiu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Sibiu.
de Dorina Nitu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 05 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter