SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING330 kilometri de retele, statii de tratare si epurare

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Acest proiect va aduce investitii semnificative in sistemele de alimentare cu apa potabila si sistemele de preluare si tratare a apelor uzate in Sibiu, Şelimbar, Mohu, Cisnadie, Cisnadioa­ra, Rasinari, Avrig, Marsa, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului si Fagaras

Valoarea totala a contrac­tului este de 123.744.455 euro, din care 77 milioane sunt bani europeni, 11,7 milioane bani de la bugetul de Stat, 1,8 milioane de la bugetele locale si aproape 10 milioane contributia socie­tatii Apa-Canal.

"Pentru noi este un moment important, evident dato­rita faptului ca se semneaza un contract de o valoare foarte mare, dar si datorita faptului ca acest contract se semneaza pentru un dome­niu care pentru noi, din zona Sibiului, a fost dintotdeauna important. Noi am dorit si am avut apa buna in zona, am avut sisteme de canalizare performante, in momentul de fata suntem dupa un proiect ISPA finalizat in termenul initial, societatea Apa-Canal si cei implicati au expertiza necesara pentru acest pro­iect", a spus Iohannis, la sem­narea contractului.

Laszlo Borbely a declarat si el ca Sibiul are capacitatea administrativa si experienta necesara pentru implemen­tarea acestui proiect de foarte mare anvergura.

Deputatul Forumului De­mo­crat al Germanilor, Ovidiu Gant, si directorul Apa-Canal Sibiu, Mircea Niculescu, au fost prezenti la semnarea contractului.

Ovidiu Gant spune ca acest proiect este foarte important si prin prisma faptului ca se vor crea locuri de munca pe perioada investitiei.

Investitii pentru sudul judetului

Proiectul prevede extinde­rea si reabilitarea retelelor de apa-canal in municipiul Si­biu, unitate de deshidratare namol la Statia de tratare apa Dumbrava, conducta de aduc­­t­iune si rezervor pentru comuna Şelimbar, moderni­zarea statiei de epurare Sibiu Mohu, reabilitarea retelelor de apa-canal in orasul Cisnadie, in Avrig si Marsa, reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canal in orasul Ocna Sibiului.

Conducta de aductiune a apei potabile de la Sibiu la Ocna Sibiului va fi reabilitata si va fi achizitionat un rezervor nou de apa pentru orasul Ocna Sibiului, si este preva­zuta o aductiune de apa potabila pentru localitatile dintre Ocna Sibiului si Mier­curea Sibiului, inclusiv rezer­voare compensatorii si statii de dezinfectie.

Rasinariul va avea retele noi de apa si canal, se vor construi o statie noua de epurare a apelor uzate pen­tru Avrig si o noua statie de epurare pentru Ocna Sibiului si este prevazuta realizarea statiei de tratare a apei potabile Sibiu Sud , inclusiv con­ducta aductiune si rezer­voare compensare pentru Cisnadioara si Rasinari.

Prin proiect si municipiul Fagaras beneficiaza de o serie de investitii.

in total este vorba despre 80 kilometri de retele de apa inlocuite, peste 135 kilometri retele ce vor fi extinse, trei statii de tratare modernizate si una noua, 52 kilometri de retele de canali­zare ce vor fi inlocuite, 63 km ce vor fi introduse, o statie de epurare moder­nizata si doua noi.

23 de milioane pentru Sibiu

Din intregul proiect, 23 de milioane de euro vor fi investiti pentru Sibiu.

Este vorba despre aproxi­mativ 11 kilometri de retele de apa potabila ce vor fi inlocuite, introducerea a aproape 4 kilometri de retele in zone in care nu exista, 14 kilometri de canalizare inlocuita si 4,2 kilometri de retea de canalizare extinsa, care vor costa aproximativ 12 milioane euro.

in plus, cu 10,8 milioane de euro va fi modernizata statia de epurare a apelor uzate din Sibiu.

Societatea Apa - Canal, devenit operator regional, are o arie de acoperire cu o populatie de peste 250.000 locuitori, cu 827 kilometri de retele de apa potabila, sapte statii de tratare a apei, 515 kilometri de retele de canalizare si sapte statii de epurare.

in urma acestui proiect, gradul de acoperire cu apa potabila in zona va ajunge la 99,7%, iar gradul de aco­perire cu canalizare, la 99,6%.

in judetul Sibiu mai exista un contract similar, semnat in anul 2008, pentru 89 milioane de euro, pe zona Medias, Agnita, Dumbraveni.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 08 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter