SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING350 de "slujitori" ai operei si operetei, la Festivalul International al Artei Lirice

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Sibiul se va transforma, in urmatoarele trei saptamani, intr-un oras al artei lirice, pentru ca aici se vor afla aproximativ 350 de "slujitori" ai operei si operetei din tara si din strai­natate. Filarmonica de Stat Si­biu ii asteapta pe melomani la Sala Thalia, Casa de Cultura a Sindicatelor si la Teatrul Gong pentru a "gusta" pe indelete manifestarile editiei jubiliare a Festivalului International al Artei Lirice, care promite un program aniversar, cu totul special. Pri­mele acorduri ale evenimen­tului se vor auzi duminica, 25 septembrie, cand ia startul, la Sala Thalia, in premiera la Sibiu, Concursul International de Canto "Vox Artis", ultimul "tril" al festivalului rasunand in 14 octombrie, tot la Sala Thalia.

"Vox Artis", in premiera la Sibiu

Este pentru prima data cand sibienii vor lua contact cu un concurs international de canto, prima editie a "Vox Artis" desfasurandu-se in cadrul Festivalului "Vacante muzicale la Piatra Neamt", in 2009. Dupa doi ani, in septembrie 2011, interpreti din Romania, Rusia, Ucraina, Estonia, Finlanda, Germania, Ungaria, Brazilia, Moldova, Bulgaria, Serbia, Olan­da, Polonia, China, Coreea, Japonia si Mexic se intalnesc la Sibiu, cu membrii unui juriu international, condus de maestrul Sergio Pellegrini, directorul orchestrei teatrului Regio di Parma. Concursul, integrat in editia cu numarul X a Festivalului International al Artei Lirice de la Sibiu, este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, in parteneriat cu ArtCor din Viena, reprezentata de prof. dr. Theodore Coresi, punctul culminant al evenimen­tului fiind pe 29 septembrie, la Sala Thalia, de la ora 19. La aceasta data publicul va putea audia concertul de gala al laureatilor "Vox Artis".

"Avem un festival dedicat muzicii de opera. Am ajuns la cea de-a zecea editie. Este o realizare importanta in istoria muzicala a Sibiului. Putem mentiona o participare internationala importanta. Prin introducerea acestui concurs international de canto, am reusit sa atragem foarte multi tineri din intreaga lume", a spus Ioan Bojin, directorul Filarmo­nicii de Stat Sibiu, subliniind ca la evenimentul liric de la Sibiu vor participa peste 250 de muzicieni din tara si aproximativ 100 din strainatate.

"Barbierul" si "Nabucco", invitatii festivalului

Pe langa concursul "Vox Artis", care aduce la un loc mu­zicieni si reprezentanti ai in­stitutiilor muzicale de prestigiu, Festivalul International al Artei Lirice din acest an le promite melo­manilor intalniri cu "Bar­bierul din Sevilla" de Gioachino Rossini, prezentat de Opera Maghiara din Cluj Napoca, im­preuna cu orchestra Filar­monicii de Stat Sibiu, "Nabucco de Giuseppe Verdi, prezentat de Opera Nationala din Timisoara, impreuna cu orchestra Filar­monicii de Stat Sibiu, "Le cantatrici villane", de Valentino Fioravanti, prezentat de Studioul Experimental de Opera si Balet "Ludovic Spiess" din Bucuresti, "Scufita Rosie", de Roman Vlad, adus la Sibiu de Opera Comica pentru Copii din Bucuresti, spectacol care reprezinta si debutul regizoral al actritei Stela Popescu si "Vocile operei", un concert de arii de opere sustinut de so­prana Silvia Sorina Munteanu si invitatii sai, tenorul Hector Lopez si baritonul Serghej Tolstov, alaturi de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, condusa de dirijorul Vlad Conta. 

Evenimentul, care in cele zece editii ale sale a insumat peste 50 de evenimente, aproximativ 30 de titluri de opera, opereta si opera pentru copii si care a adunat in salile de spectacol peste 30.000 de indragostiti de arta lirica, se bucura, in acest an, de cea mai buna finantare, bugetul festivalului ridicandu-se la 200.000 de lei, dupa cum a mai aratat Ioan Bojin.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 23 septembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 09 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter