SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING385 de bolnavi de cancer de piele, in trei ani

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Programele au fost elaborate alaturi de Facultatea de Medicina "Victor Papilian" a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, in parteneriat cu Leo Pharma din Bucuresti. Vorbim despre keratozele actinice, leziuni cutanate precanceroase, care apar frecvent la varsta de 40 de ani, in special la persoanele cu pielea deschisa. Proiectele au o perioada intre 12 si 18 luni de implementare si includ 750 de respondenti aparent sanatosi, apartinand unor grupe populationale diferite socio-demografic, precum si 250 de pacienti diagnosticati si tratati cu keratoze actinice, sau/si carcinoame cutanate din toate centrele implicate in proiect.

Dermatologi din cinci clinici

Primul proiect este "Aprecierea atitudinii fata de keratoze actinice si carcinoame cutanate in populatia sanatoasa corelata cu prevalenta acestora si evaluarea riscului de transformate neoplazica prin analiza factorilor asociati". "Acesta are in vedere, in primul rand, realizarea unui studiu prospectiv multicentric, in populatia sanatoasa, evaluand atitudinea si conduita fata de keratozele actinice si carcinoamele cutanate, precum si evaluarea factorilor de rosc asociati la respondentii sanatosi. Pacientii cu asemenea leziuni pot fi tratati de medicii dermatologi din cinci Clinici de Dermatologie din centrele universitare din Sibiu, Targu Mures, Iasi, Constanta si Bucuresti", a anuntat dr. Maria Rotaru.

Baza de date cu pacienti

Cel de-al doilea proiect, "Studiul factorilor de risc tumoral corelati cu formele clinico-patologice ale carcinoamelor cutanate si analiza comportamentului unor grupe populationale fata de cancerrele cutanate", urmareste luarea in evidenta a pacientilor cu carcinoame cutanate si keratoze actinice prin realizarea si completarea fisei pacientului si identificarea factorilor epidemologici si altii. De asemenea, prin acest proiect se vor urmari evaluarea riscului tumoral si cunoasterea gradului de informare a populatiei. Totodata, se va actualiza un algoritm de tratament si se va realiza o baza de date electronice cu datele pacientilor.

Beneficiari indirecti

Printre cei care vor beneficia de aceste doua proiecte se numara si medicii de familie, care vor putea lua parte la conferinte si workshopuri pe aceasta tema, medicii dermatologi ce vor putea sa trateze in faze incipiente aceste leziuni, si medicii rezidenti dermatologi din centrele universitare incluse in studiu, care se vor implica in colectarea datelor din chestionarele atat adresate oamenilor sanatosi, cat si pacientilor cu carcinoame cutanate si keratoze actinice. Indirect, vor beneficia de programe Societatea Romana de Dermatologie, care va avea acces la rezultatele studiului, si sistemul sanitar romanesc, care va folosi datele ca punct de plecare pentru crearea unor strategii nationale de educatie a populatiei pe acest subiect.

Azi - ziua mondiala a psoriazisului

Dr. Maria Rotaru a amintit in cadrul conferintei de presa de marti si despre ziua mondiala a psoriazisului, care se sarbatoreste astazi, 29 octombrie. in aceasta zi, in Romania se desfasoara fel de fel de campanii si evenimente menite sa aduca in atentia publicului problematica comuna a tuturor persoanelor afectate de psoriazis. in 2014, sloganul acestei zile este "apropierea nu este conmtagioasa", mai ales ca multe persoane neinformate manifesta o anumita rezervare fata de bolnavii de psoriazis.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 29 octombrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 11 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter