SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING650 de procese in 2012 pentru Primaria Sibiu. Vor sa angajeze un avocat

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »


Primaria Sibiu a inregistrat numai in 2012 peste 360 de procese noi, majoritatea referindu-se la drepturi de proprietate sau plangeri contraventionale. Saptamana aceasta Consiliul Local Sibiu se intruneste pentru a supune aprobarii si un proiect ce vizeaza angajarea unui avocat care sa reprezinte interesele municipalitatii.

In prezent, organigrama Serviciului Juridic din cadrul Primariei Sibiu este alcatuita din zece posturi de executie si un post de conducere. Din totalul de 11 posturi din organigrama, doar un post este ocupat in acest moment. Serviciul Resurse Umane organizeaza in aceasta perioada concurs pentru ocuparea a trei posturi in cadrul acestui serviciu. `Mentionam ca aceasta situatie nu se refera la serviciile publice, ci doar la aparatul propriu al Primariei. Fiecare serviciu public din subordinea Consiliului Local are angajat un jurist care reprezinta serviciul respectiv in instanta. Referitor la reprezentarea in instant, pe parcursul anului 2012 Primaria Sibiu nu a apelat la serviciile unei case de avocatura pentru reprezentarea in procese. Primaria a fost reprezentata de juristii proprii`, a transmis Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al primariei Sibiu.

In anul 2012 au fost inregistrate nu mai putin de 367 de dosare noi. Astfel, in total, in anul care a trecut primaria Sibiu avea inregistrate un numar de 650 de dosare aflate pe rolul instantelor. `In majoritatea lor, procesele pe rol se refera la drepturi de proprietate, plangeri contraventionale si contencios administrativ`, explica reprezentantii municipalitatii sibiene.

Sprijin extern

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Sibiu de saptamana aceasta se regaseste si un proiect de hotarare ce vizeaza obtinerea unui sprijin juridic extern. Mai exact, este vorba de aprobarea achizitionarii serviciilor de consultanta, asistenta si reprezentare in dosarul pe care primaria il are inregistrat pe rolul Tribunalului Sibiu, impotriva Curtii de Conturi. `Primarul, respectiv presedintele consilului judetean, poate imputernici o persoana cu studii superioare juridice de lunga durata din cadrul aparatului de specialitate al primarului, respectiv al consiliului judetean, sau un avocat care sa reprezinte interesele unitatii administrativ-teritoriale, precum si cele ale autoritatilor administratiei publice locale respective, in justitie`, se arata, printre altele, in raportul atasat proiectului de hotarare. Nominalizat in proiectul de hotarare este avocatul Lucian Chirila, care ar urma sa fie remunerat cu suma de 2.000 de lei pentru serviciile sale.

Turnul Sfatului scria inca din luna decembrie a anului trecut despre controlul Curtii de Conturi asupra activitatii Primariei Sibiu in 2012, care s-a incheiat cu procese in urma carora administratia locala contesta deciziile prin care inspectorii Curtii de Conturi au cerut redirectionarea unor sume totale de zece milioane de lei. Cea mai mare suma pentru care instanta a fost chemata sa se pronunte in "meciul" dintre Primarie si Curtea de conturi este de 6,95 de milioane de lei, sume acordate angajatilor Primariei Sibiu in perioada ianuarie – august 2011, in baza contractului colectiv de munca. In opinia celor de la Curtea de conturi, banii au fost sporuri pe care noile reglementari legale le-ar interzice.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 28 ianuarie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 07 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter