SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



8 firme amendate de ITM Sibiu pentru munca "la negru"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Inspectorii de munca sibieni au controlat, in ultima luna, in cadrul campaniei privind identificarea si combaterea cazurilor de munca fara forme legale, 155 societati comerciale din judet. Au fost identificati 8 angajatori care practicau munca fara forme legale, primind amenzi in valoare totala de 45.000 lei. Au fost depistate 15 persoane care nu aveau nicio forma de angajare. Totodata, timp de o saptamana, s-a desfasurat din initiativa Inspectiei Muncii actiunea de control pentru depistarea strainilor angajati ilegal in domeniul constructiilor, impreuna cu reprezentantii Oficiul Roman pentru Imigrari Sibiu. in acest sens, au fost controlate 2 societati care desfasoara activitati in domeniul constructiilor si s-a constatat ca cetatenii straini aveau forme legale de angajare.

Relatii de munca

Pentru verificarea modului in care se respecta prevederile legislatiei muncii in domeniul relatiilor de munca au fost efectuate, in ultima luna, 335 controale, prilej cu care au fost dispuse 2.228 masuri si au fost aplicate 546 de sanctiuni contraventionale, din care 43 de amenzi in valoare totala de 125.200 lei. Totodata, au fost acordate si 503 avertismente. Au fost sanctionate urmatoarele fapte: neinregistrarea contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta al salariatilor anterior inceperii activitatii; neinregistrarea contractelor de munca in termenul legal; neplata comisionului in termenul legal; nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal; primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract individual de munca; neeliberarea adeverintelor privind activitatea salariatilor; neinfiintarea registrului general de evidenta a salariatilor sau netransmiterea in forma electronica a acestuia; refuzul angajatorului de a duce la indeplinire masurile dispuse de inspectorul de munca si impiedicarea de catre angajator a inspectorului de munca sa isi exercite controlul.

in vederea urmaririi si recuperarii comisionului datorat de angajatori, conform art. 5 alin. 1 din Legea nr. 130/1999 republicata, s-au efectuat 13 inspectii fiscale, ale caror rezultate s-au concretizat atat in regularizarea evidentelor contabile, cat si in recuperarea sumelor datorate cu titlu de comision sau de majorari de intarziere. Recuperarea acestor debite s-a efectuat de catre Compartimentul relatii de munca, cat si de cel de executare silita, care au actionat in baza titlurilor executorii rezultate din efectuarea acestor inspectii fiscale.


Securitate si sanatate in munca

Inspectorii de munca din cadrul Serviciului Control Securitate si Sanatate in Munca au desfasurat 252 controale la 247 unitati economice din judetul Sibiu, cu tematici adecvate sectoarelor economice. S-au constatat 1.329 abateri de la prevederile normelor de securitate si sanatate a muncii, au fost oprite din functionare 185 echipamente de munca si sistata activitatea la 20 locuri de munca. Pentru aceste abateri de la prevederile legale in vigoare s-au aplicat 739 sanctiuni contraventionale, din care 715 avertismente si 24 amenzi contraventionale in valoare totala de 1.046.000 lei. Totodata, s-au dispus masuri in vederea inlaturarii deficientelor constatate. Ca exemple de deficiente constatate se pot mentiona: nerespectarea prevederilor privind organizarea activitatilor de securitate si sanatate in munca (instruire necorespunzatoare pentru securitatea si sanatatea in munca, lipsa evaluare riscuri de accidentare si imbolnavire profesionala si plan de prevenire si protectie, lipsa Comitet de Securitate si Sanatate in Munca); supravegherea medicala necorespunzatoare (lipsa controlului medical la angajare, de adaptare, la reluarea activitatii si periodic, lipsa fisa de aptitudine); lipsa avizelor si verificarilor tehnice ISCIR, pentru instalatii de ridicat si sub presiune; lipsa dispozitivelor de protectie (ecrane, aparatori, capace etc.) la echipamentele de munca; lipsa masurilor de protectie impotriva pericolului de electrocutare (lipsa protectiei prin legare la pamant, neasigurarea impotriva accesului neautorizat si nesemnalizarea tablourilor electrice).
de Cosmin Pal


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 28 iunie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter