SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



80 de sibieni se pregatesc zilnic sa plece din tara

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Tot mai muIti sibieni solicita Casei Judetene de Asigurari de Sanatate eliberarea unui card european de asigurat. Potrivit repezentantilor CAS, in ultima vreme numarul acestora s-a dublat. Astfel, daca in primul trimestru al anului, media solicitarilor era de aproximativ 40 de carduri pe zi, acum se primesc in jur de 80 de cereri.

Carduri made in Sibiu

Cresterea este pusa pe seama faptului ca in aceasa perioada foarte multi sibieni plecaa sa-si petreaca vacanta in strainatate. „De cand a inceput perioada de vara a crescut foarte mult numarul persoanelor care solcita eliberarea unui card European. De la inceputul anului CAS Sibiu a inregistrat mai mult de 5.700 de astfel de cereri. Din luna iulie cardurile europene de asigurari de sanatate vor fi facute la Sibiu ", spu ne Calin Fechete, directorul excutiv al CJAS Sibiu. in primele doua saptamani ale lunii iulie la Sibiu va veni o echipa de specialisti de la o firma specializata, pentru a instrui personalul care se va ocupa de realizarea acestora. De aceste proceduri se vor ocupa trei persoane. Utiliajele necesare tiparirii cardurilor au fost aduse din Franta, printr-un program Pahare. Potrivit conducerii Casei Judetene de Asigurari, aparatura este foarte performanta, iar aici vor putea fi tiparite aproximativ 3000 de carduri pe ora. Romanii care vor calatori in spatiul comunitar vor trebui sa completeze o cerere tip si sa solicite Casei de Asigurari de Sanatate eliberarea Cardului European de Asigurat. Documentul are o valabilitate de sase luni si va putea fi folosit numai in fata autoritatilor sanitare din tara de destinatie sau de tranzit, pentru dovedirea calitatii de asigurat in Romania.

Sanatate de doi lei

Cardul European da posibilitatea romanilor aflati in strainatate sa aiba acces la o gama mai larga de tratamente, decit cele strict de urgenta. Accesul la aceste servicii va fi permis, fara a mai fi necesara incheierea unei asigurari private de sanatate. Cardul European nu va acoperi insa si tratamentul in strainatate a afectiunilor de care asiguratul suferea inainte de a pleca in calatorie, ci numai problemele de sanatate care au aparut in aceasta perioada. Cardul are dimensiunea unui card bancar si va contine o serie de date despre posesor - numele, prenumele, numarul personal de identificare - si despre institutia emitenta, precum si data expirarii, fara sa includa si informatii medicale. Cardul European de asigurat poate fi obtinut, pe baza unei cereri-tip, de catre oricare asigurat care doreste sa calatoreasca intr-una din tarile Uniunii Europene. Cererea-tip de obtinere a cardului va fi completata la sediul casei teritoriale de asigurari la care este inscris asiguratul, unde acesta va trebui sa prezinte o copie dupa buletinul sau cartea de identitate si dovada ca este asigurat. Numarul celor care vin la Casa de Asigurari de Sanatate Sibiu pentru a cere eliberarea documentului creste in fiecare zi. Pentru procurarea unui card european de sanatate sibienii trebuie sa achite suma de 2,166 lei. Principala conditie pentru obtinerea cardului european este achitarea la zi a contributiei la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

de Anca MARIN


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 25 iunie 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter