SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGA devenit obicei la Sibiu: Un singur candidat pe an promoveaza examenul de admitere in avocatura

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »


Exact cum s-a intamplat si anul trecut, in judetul Sibiu un singur candidat din cateva zeci a reusit sa promoveze examenul de admitere in profesia de avocat. Ramona Valean este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii `Lucian Blaga` si a trecut examenul cu media 7,79.

`Nu ma asteptam sa fiu singura care promoveaza examenul, dar sunt placut surprinsa. Ma asteptam la un examen greu. Efortul a fost insa pe masura, asta insemnand zilnic multe ore de studiu, atat acasa cat si la Biblioteca Astra. Ca surse de informare am folosit carti de specialitate, in conformitate cu tematica afisata pentru examen. Cunosteam faptul ca gradul de dificultate al ultimelor examene de intrare in profesia de avocat a crescut, de aceea m-am pregatit intens pentru acest examen si speram la un rezultat pozitiv`, a declarat pentru Turnul Sfat ului Ramona Valean. Cat priveste viitorul ei, Ramona Valean spune ca intentioneaza sa colaboreze, ca stagiar, cu un avocat cu experienta din Baroul Sibiu si, in acelasi timp, sa-si continue studiile. `As fi incantata sa colaborez cu un avocat din Baroul Sibiu. In continuare, in paralel cu activitatea avocatiala, imi doresc sa imi completez studiile. Detaliile referitoare la avocatul cu care voi avea sansa sa colaborez si domeniul de activitate in care voi activa vor fi stabilite in perioada urmatoare. Stiu ca drumul este lung si anevoios dar primul pas a fost facut: am promovat examenul`, a mai declarat Ramona Valean. Tanara absolventa a tinut sa evidentieze si cadrele didactice ale Facultatii de Drept, care au dat dovada de profesionalism si tenacitate. `Din punctul meu de vedere, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Lucian Blaga, la care am studiat, ofera toate conditiile pentru cei dispusi sa invete temeinic. Doresc pe aceasta cale sa le multumesc profesorilor mei pentru eforturile depuse`, a concluzionat Ramona Valean.

La examenul de anul acesta au fost inscrisi la Baroul Sibiu 39 de candidati. Dintre acestia, mai mult de jumatate sunt absolventi de institutii de studii superioare din Sibiu, in special Facultatea de Drept `Simion Barnutiu` sau Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Romano-Germane. Pe lista celor inscrisi au fost insa si absolventi de Drept din Cluj-Napoca sau Bucuresti. ,,Numarul celor inscrisi nu mi se pare nici mare, nici mic. Daca ma gandesc bine, cam atatia au fost inscrisi si anul trecut. Si la examenul de anul trecut rata de promovabilitate a fost foarte mica`, a declarat si Virgil Vulcan, vicepresedintele Baroului Sibiu. Anul trecut au fost 33 de candidati, singurul promovat fiind Mihai Adrian Craciun, cu media generala de 7,59. ,,Cu certitudine a fost o surpriza pentru mine sa fiu singurul promovat`, declara el, pentru Turnul Sfatului, la momentul respectiv. La scurt timp dupa examen, Mihai Adrian Craciun a intrat ca stagiar la avocatul sibian Marcel Raducanu, alaturi de care lucreaza si in prezent.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 12 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter