SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGA fost sfintita biserica de pe Mihai Viteazu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Biserica cu hramurile Sf. Ierarh Nicolae si inaltarea Domnului, aceasta catedrala a tuturor celor care locuiesc in zona Hipodromului si nu numai a troit ieri, alaturi de credinciosii sai, cea mai frumoasa si inportanta zi din istoria oricarui lacas de cult: sfintirea sa.

inca de dimineata, credinciosii sibieni au fost prezenti, in numar foarte mare, la slujba de sfintire, oficiata de inalti prelati ai Mitropoliei Ardealului si ai Bisericii Ortodoxe Romane atat din tara, cat si din strainatate, alaturi de preotii parohi ai bisericii si un sobor de preoti si diaconi, care a inceput prin sfintirea apei, urmata de inconjurarea bisericii, citirea Sfintei Evanghelii si insemnarea, cu Sf. Mir, la fiecare punct cardinal, deschiiderea simbolica a usilor bisericii. A urmat citirea hrisovului de sfintire si asezarea sa in masa altarului (Sfanta Masa), alaturi de o cutie cu moaste si pomelnicele cu ctitorii bisericii. Dupa sfintirea mesei altarului, a urmat insemnarea peretilor interiori ai bisericii-sfintirea picturii continuata cu savarsirea Sfinte Liturghii.

Credinciosii au fost prezenti in numar extrem de mare, cifra lor atingand, fara a exagera, cifra miilor, biserica, spatioasa dealtfel, devenind neincapatoare de cei care doreau sa traiasca aceasta frumoasa sarbatoare. in plus, slujba din interior a putut fi vizionata si de cei aflati afara, prin internediul a doua ecrane LCD aflate la intrarea in biserica.

De remarcat a fost prezenta multor tineri sibieni, multi imbracati in costume nationale si a unui grup de studenti militari, baieti si fete, in uniforma militara, care au asigurat ordinea in interiorul si exteriorul bisericii.

Tot ieri, credinciosii au avut ocazia, unica (dar obisnuita la sfintirea oricarei biserici), de a intra si a se inchina in Sfantul Altar, atat barbatii cat si femeile.

Biserica cu hramurile Sfantului Ierarh Nicolae si inaltarea Domnului a fost construita intre anii 1990 si 2004, toate lucrarile de constructie fiind indrumate si supravegheate de preotul paroh si ctitorul acestui lacas, Achim Bacila. Proiectul bisericii a fost facut de arh. Grigore Filimon si ing. Emil Olteanu, pictura, in tehnica fresco, fiind executata de Manolache Patrascu, intre anii 2004 si 2008. La edificarea bisericii au contribuit enoriasii bisericii, alaturi de ctitorii si binefacatorii si sponsorii ei, cu sprijinul autoritatilor locale si centrale, bisericesti sau laice.

Biserica are doua coruri, unul barbatesc si unul mixt si editeaza buletinul periodic "Pelerinul Roman ". Pe langa acestea, Parohia Mihai Viteazu mai deruleaza o multime de activitati social-filantropice pentru credinciosii sai si cei cu situatie materiala precara cum ar fi: consultatii medicale, juridice sau meditatii gratuite, adapost de noapte, asigurarea mesei pentru persoanele sarace, intrajutorarea parohiilor mai putin prospere etc.
de Dumitru Chiselita


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 28 noiembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter