SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGA-nceput de mult sa cada, cine are ochi sa vada!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sibiul este renumit pentru istorie, arhitectura si pastrarea cat mai buna a monumentelor istorice. Din pacate, insa, trecerea timpului mai cere din cand in cand unele restaurari ale imobilelor. Uneori, raspunzator este statul pentru partea financiara, alteori oamenii care, de multe ori, cu o pensie de 800 de lei, nu isi pot procura nici macar medicamente, daramite sa isi restaureze locuintele care sunt un pericol pentru trecatori. Muzeul National " Brukenthal " are mai multe sedii in centrul orasului, iar unul dintre cele mai importante este si Palatul " Brukenthal ". Aici, sunt conservate elemente de patrimoniu, pe care oamenii si turistii din toate partile le viziteaza necontenit, o data ce ajung in fosta Capitala Culturala Europeana. Din pacate, insa, spatele Palatului Brukenthal nu arata atat de bine ca fatada. Latura dinspre strada Xenopol este decojita, iar unele elemente de pe cladire ar putea pune in pericol, viata trecatorilor. Managerul Brukenthal, insa, ne linisteste. " Nu sunt ornamente pe peretii din spatele Palatului Brukenthal. Peretii sunt decojiti, iar unde sunt probleme am pus in fata protectie. Şi la Galeria de Arta Contemporana erau niste elemente si le-am dat jos, ca sa nu fie nicio problema, iar ceea ce ar fi putut pune in pericol am fixat sau inlaturat de tot ", explica Sabin Adrian Luca, managerul Muzeului National " Brukenthal ".Cat? 100.000 de euroPalatul " Brukenthal ", inspre Xenopol, arata ca unele dintre ornamente au fost date jos, iar altele inca mai asteapta restaurarea. Pentru restaurarea peretelui Palatului - mai spune Luca - pretul este de aproximativ 100.000 euro. " Avem proiect facut, platit. Asteptam. Apartine, de fapt, de Biserica Evanghelica, dar noi administram. in cazul asta, statul nu poate plati direct, pentru ca e proprietatea altcuiva ", mai adauga managerul Brukenthal. O alta solutie pentru renovare ar fi si gasirea unui sponsor in strainatate, adauga Luca.Problemele? La proprietatile privateDespre siguranta sediilor Muzeului National " Brukenthal " povesteste si Razvan Pop, directorul Directiei Judetene de Cultura Sibiu. " Niciuna dintre cladirile care alcatuiesc MNB nu este un pericol in sine pentru securitatea oamenilor. Problemele pe care noi le regasim sunt la acele case in care proprietarii sunt mai multi, au venituri destul de mici si nu isi permit o renovare coerenta si corecta. Şi din acest motiv nu intervin asupra cladirilor ", completeaza Razvan Pop. Despre felul cum arata Palatul " Brukenthal " la gangul de pe strada Mitropoliei, el adauga faptul ca toata bucata care ar fi putut cadea a fost data la o parte. " Nu reprezinta o problema. Admininstratia Muzeului a luat masurile potrivite acum cativa ani, tocmai pentru a nu periclita integritatea fizica a unei persoane si a decapat acolo unde s-a putut desprinde tencuiala. De aceea arata asa ", conchide directorul DJC Sibiu.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 07 iulie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter