SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGA opta Biserica de Gheata de la Balea Lac va fi binecuvantata

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

"Ţinutul de clestar " din caldarea lacului Balea, unde de cativa ani Hotelul de Gheata a devenit principala atractie a sezonului de iarna, nu poate fi complet fara Biserica de Gheata. Asa s-au gandit si cei ce se ocupa de Proiectul de Marketing Turistic "Hotel of Ice- Balea Lac ", astfel ca, in urma cu cateva zile, au demarat lucrarile de edificare a celui de-al optulea inedit lacas de cult.

Printr-un comunicat de presa, initiatorii proiectului informeaza ca, vineri, 14 februarie, se va desfasura slujba de binecuvantare a Bisericii de Gheata, moment ce va marca includerea acestui obiectiv in circuitul turistic si ecumenic 2014. Acest eveniment vine dupa ce, Hotelul de Gheata si "satelitul " acestuia - complexul format din trei igluuri, au fost deja deschise pentru turisti.

"Lacasul, situat in imediata apropiere a hotelului si a celor trei igluuri, se afla in plin proces de edificare, iar la final va avea forma deja binecunoscuta, asemanatoare cu cea din sezoanele anterioare, inspiratia fiind data de o veche biserica din satul sibian Malancrav. Amenajarile interioare vor fi insa altele, atat forma altarului, icoanele in basorelief cat si amplasarea bancilor pentru participantii la diversele evenimente, urmand a fi diferite.

La fel ca si anii trecuti, acest deosebit lacas de cult, singurul obiectiv de acest fel din aceasta parte a Europei, va avea un caracter ecumenic, fiind deschis spre vizitare oricarui turist, indiferent de orientare religioasa.

Dupa ce va fi binecuvantata, biserica va gazdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber, mai multi romani dar si cetateni straini avand deja rezervare aici pentru oficierea unor momente importante din viata lor.

in anii anteriori, Biserica de Gheata de la Balea Lac a gazduit programe de rugaciuni organizate de diverse culte sau biserici, un concert coral, mai multe botezuri si cateva cununii religioase.

Slujba de sfintire va fi oficiata de mai multi preoti, reprezentanti ai diverselor culte recunoscute in tara nostra.

in acest an, Biserica de Gheata este ridicata pentru a opta oara consecutiv, acest inedit lacas de cult fiind parte a Proiectului de Marketing Turistic "Hotel of Ice Balea Lac " inca de la a doua sa editie (primul edificiu de acest fel a fost realizat in sezonul de iarna 2006-2007). Biserica de Gheata va dainui pana in luna aprilie a acestui an, in functie de conditiile meteorologice, cand gheata si zapada din care este construita se vor transforma in apa, o parte din aceasta urmand a ajunge in lacul Balea ", se mentioneaza in comunicatul de presa.

Detinatorii obiectivelor de la Balea Lac mai informeaza ca, pentru detalii suplimentare sau rezervari de evenimente ori cazare, cei interesati pot accesa www.hotelofice.ro, www.balealac.ro. Aceste servicii sunt disponibile si prin email, la bookings@hotelofice.ro, ori la numarul de telefon 0269523111.
de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 06 februarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter