SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGA "picat" softul: Casa de asigurari de sanatate, inchisa joi si vineri pentru adeverinte si plati

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a anuntat ca in zilele de joi, 13 ianuarie, si vineri, 14 ianuarie, se suspenda activitatile de plata in numerar a contributiei de asigurari sociale de sanatate si de eliberare a adeverintei de asigurat, din cauza problemelor tehnice la sistemul informatic.

Pentru situatiile de urgenta, vor fi luate toate masurile la nivelul fiecarei case de asigurari de sanatate, astfel incat drepturile asiguratilor sa nu fie afectate, relateaza Agerpres.

In aceasta perioada, persoanele fizice nesalariate si care au obligatia de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate la casele de asigurari, pot face aceasta plata prin virament sau prin mandat postal, in conturile deschise la Trezoreria Statului. Compartimentele care desfasoara activitatile mai sus mentionate, la casele de asigurari de sanatate, isi vor adapta orarul de lucru cu asiguratii, incepand cu 17 ianuarie 2011, pentru rezolvarea cu promptitudine a solicitarilor asiguratilor.

Presedintele - director general al casei de asigurari de sanatate va lua toate masurile necesare pentru a asigura continuitatea activitatii institutiei, optimizand fluxurile legate de plata contributiilor de asigurari sociale de sanatate si de eliberare a adeverintelor de asigurat, pentru a armoniza cerintele functionale ale casei cu solicitarile asiguratilor, mai releva comunicatul.

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) este cel mai important instrument de lucru in activitatea caselor de asigurari de sanatate si are ca scop preluarea intr-o maniera informatizata a raportarilor furnizorilor de servicii medicale, medicamente si de dispozitive medicale pentru a le deconta corespunzator cu normele legale in vigoare.

Acesta este un sistem foarte complex, care permite o evidenta corecta, completa si la zi, precum si limitarea drastica a posibilitatilor de fraudare a sistemului de asigurari sociale de sanatate.

''Sistemul on-line a fost implementat recent si este functional. In cadrul procesului de optimizare si reglaj intr-un sistem de o asemenea anvergura este normal sa apara incetinirea temporara si reversibila a unor procese de calcul, consecinta a modelarii parametrilor de setare a echipamentelor si corelarilor de proces la nivelul modulelor informatice si/sau a aplicatiilor adiacente'', se arata in comunicat.

La finalizarea perioadei de optimizare a bazelor de date, sistemul informatic va asigura reducerea timpilor de asteptare la ghiseele caselor de asigurari de sanatate pentru toate activitatile care nu au fost preluate pentru procesare electronica.

Presedintele CNAS, dr. Lucian Duta, ii asigura pe beneficiari ca problema tehnica aparuta la platforma care gestioneaza bazele de date, independenta de SIUI, este derivata dintr-o sursa externa competentelor CNAS si a partenerilor sai contractuali si este tratata cu toata seriozitatea pentru remedierea sa cu celeritate, in vederea contracararii impactului asupra asiguratilor.

O defectiune a sistemului informatic a provocat nemultumiri, miercuri, din partea populatiei care a venit sa plateasca contributia si sa isi procure adeverintele de asigurat.Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 13 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 21 septembrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter