SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAcademia Trupelor de Uscat, aparata cu ardei si piper

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

De trei luni, Academia Trupelor de Uscat Nicolae Balcescu si alte trei unitati militare din Sibiu sunt aparate de angajatii societatii SC Gardienii SRL din Ramnicu Valcea. Decizia a venit de la Ministerul Apararii, astfel ca toate unitatile au scos la licitatie serviciul de paza. Asa se face ca armata a ajuns sa fie pazita de civili. Sunt inarmati cu bulan si spray lacrimogen si in functie de locul de paza si cu pistol. „Este o practica frecventa in statele NATO. Şi in Statele Unite se face la fel, inca de la declaratia de independenta ", spune colonelul in rezerva Constantin Pop, directorul societatii Gardienii. Reprezentantii Academiei Trupelor de Uscat explica si el ineditul situatiei. „Aceasta este situatia la nivel national, iar lucurile merg mai binisor, fata de perioada in care paza era efectuata de militarii in termen ", explica colonelul Miron Brezoiu, ofiterul cu relatii cu publicul al Academiei.

Decizia de a lasa paza unitatilor pe mana civililor a venit dupa ce conducerea armatei s-a gandit ca soldatii ar trebui sa se ocupe de strategii militare si mai putin de sectoare si plantoane. Asa se face ca intr-o unitate militara cartofii nu sunt taiati de militari, curatenia e asigurata de o societate specializata, iar paza e facuta de body-guarzi profesionisti. „Externalizarea serviciului de paza si interventie pentru unele obiective militare, prin contactarea unor firme civile, a fost determinata de necesitatea rebalansarii ponderii militarilor profesionisti utilizati din sectorul administrativ catre cel operational. in prezent, ne aflam in faza implementarii sistemului in unitatile militare de mai mica importanta, cu nivel de securitate scazut. Externalizarea se va realiza pe masura identificarii resurselor bugetare necesare", se arata intr-un comunicat de presa remis de Ministerul Apararii.
Un avantaj invocat de responsabilii militari ar consta in faptul ca unitatile beneficiare sunt absolvite de responsabilitatea asigurarii pazei, iar militarii voluntari pot sa se ocupe linistiti de misiuni specifice armatei. in plus, costurile pazei cu civili sunt mai mici, spun reprezentantii armatei.

Arma in 10 zile

Orice sibian poate apara unitatile militare, daca face un curs de trei luni. Dupa scolarizarea de la SC Gardienii, absolventii pot deveni in functie de abilitati si examene politisti comunitari sau agenti de paza. in doar zece zile, se poate face si un curs pentru initierea in arme si munitii. Singura conditie este sa fi facut armata. Pentru a obtine permisul de vanatoare, cei ce termina cursul trebuie sa mai depuna un dosar la Inspectoratul Judetean de Politie, urmand sa primeasca avizul institutiei pentru port arma. in cazul studentilor si elevilor care au implinit 18 ani, taxa este redusa la jumatate, ceea ce inseamna ca, pentru a deveni vanatori, ei trebuie sa scoata din buzunar suma de 150 lei.

Exemplu de oferta
Pentru paza celor doua obiective, UM 01088 din Bucuresti scoate la licitatie serviciul de paza la doua obiective. Firme doritoare trebuie sa fi avut minimum trei contracte in valoare de cel putin 140.000 lei si sa dispuna de minimum 27 de oameni (agenti de paza si sefi de tura). Ca si echipamente, pentru a intra la licitatie este nevoie de minim 27 de pistoale cu munitia aferenta, 18 spray-uri cu gaz iritant lacrimogen, 18 bastoane de cauciuc, 4 binocluri, 11 radiotelefoane, uniforme pentru personal.
„Peste 70 la suta din unitatile din tara au paza executata de societati private. Inclusiv Comandamentul Marinei din Constanta sau unitati militare din Bucuresti. Asa a considerat conducerea armatei ca este mai bine. Exemplul probabil ca a fost preluat din vest, unde toate serviciile armatei au fost externalizate, inclusive curatenia, hrana sau paza. Exista firme specializate, care executa aceste servicii la preturi mai mici ", col. (rez.), Constantin Pop.
de Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 22 august 2007


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 31 martie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter