SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAcum e momentul pentru un loc de casa

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Preturile terenurilor din jurul orasului Sibiu se afla la un minim al ultimilor doi ani, dar vor incepe sa urce, din primavara, spun agentii imobiliari. Astfel, cei care vor sa isi construiasca o casa trebuie sa profite la maxim de urmatoarele luni, in care oferta de terenuri intravilane este bogata, iar cererea este inca la un nivel scazut. Din aprilie, insa, agentii imobiliari se asteapta la o crestere cu circa 20 la suta a cererilor pentru terenuri. `In prima parte a anului 2010 aproape ca nu au fost cereri pentru terenuri pe piata imobiliara din Sibiu. Apoi, spre finalul anului, au inceput sa apara, iar acum, la inceputul anului 2011, numarul lor este in crestere si va continua sa creasca pe parcursul anului`, spune Bogdan Gicu, presedintele filialei Sibiu a Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare.

Pe piata imobiliara din Sibiu exista acum o sumedenie de oferte de terenuri in ansambluri rezidentiale, cu preturi care variaza de la 20 euro pe metru patrat, pana la 70 euro metrul patrat. Cu alte cuvinte, investitori privati au cumparat in anii trecuti terenuri mari, pe care le-au parcelat si pentru care au obtinut, in cele mai multe cazuri, PUZ-uri care sa permita dezvoltarea de locuinte. In conditiile in care ansambluri noi de locuinte finalizate nu au mai aparut, varianta a achizitiei unui loc de casa in cadrul acestor proiecte imobiliare zonale a devenit o solutie practica in acest moment al pietei imobiliare din Sibiu. Cumparatorul unui asemenea teren este o persoana care nu se grabeste sa isi ridice casa peste noapte ci un client care isi face un plan mai amplu, pe cativa ani. De asemenea, clientul se intereseaza nu atat de pret cat de vecinii pe care urmeaza sa ii aiba in viitorul cartier de case. Astfel, se intampla ca unele terenuri aparent situate intr-o zona mai ieftina sa fie vandute cu preturi mai mari, proprietarul garantand vecini `de calitate`. Este cazul unui proiect rezidential din zona Poplaca, unde parcelele de teren sunt vandute la un nivel mai ridicat decat cele de la iesire din Sibiu, pe Calea Cisnadiei. 

Un alt factor decisiv in alegerea unei parcele de teren este problema utilitatilor. Iar utilitatile sunt o mare problema la cele mai multe din ofertele de vanzare de pe piata. Cu mici exceptii. In plus, nu toate terenurile scoase la vanzare au ca destinatie constructia de case. Astfel, chiar daca ofertele de terenuri in proiecte rezidentiale sunt multe, alegerea unei parcele este totusi destul de dificila. Agentii imobiliari spun insa ca azi, cumparatorul de terenuri din Sibiu este mult mai educat.

`Clientul de azi este mult mai atent la cumpararea unui teren. Inainte, se luau terenuri fara prea multe intrebari in afara de cea a pretului. Acum, omul se intereseaza de prezenta gazului, de curentul electric, de canalizare, daca exista un certificat de urbanism, de o serie larga de aspecte, dupa care se decide daca cumpara sau nu`, mai spune Bogdan Gicu.

Parcele de terenuri in viitoare zone rezidentiale sunt scoase la vanzare in Cristian, in zona Poplaca, in Sura Mare, Sura Mica spre Ocna Sibiului, in Selimbar si in zona dintre Sibiu si Cisnadie. Zona Bungard, o localitate aflata foarte aproape de orasul Sibiu, este inca neatractiva pe piata imobiliara din cauza accesului greoi catre Sibiu si a problemei utilitatilor.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 31 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter