SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAdio excursii in timpul scolii

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Excursiile la Castelul Bran, Peles sau la Castelul Huniazilor, vizitele la saline sau la Gradina Botanica din Cluj efectuate in timpul saptamanii si orelor de curs se transforma din acest an intr-o amintire. Atat pentru copii, cat si pentru profesori, pentru ca la nivelul Inspectoratului ┼×colar al Judetului Sibiu s-a luat decizia ca acestea sa fie interzise, hotarare care a fost publicata, de altfel, si pe site-ul I┼×J Sibiu, la 10 octombrie 2012: "in atentia directorilor: Inspectoratul ┼×colar Judetean Sibiu nu mai aproba desfasurarea excursiilor scolare in timpul orelor de curs. Excursiile care au loc in afara programului scolar vor fi avizate de catre directorul unitatii de invatamant.- insp. activitati educative Daniela Muntean".

┼×tefan Firu: Vacantele nu si-ar mai avea rostul

Inspectorul scolar general ┼×tefan Firu a declarat pentru Tribuna ca decizia a fost aprobata in cadrul Consiliului de Administratie al I┼×J Sibiu. "Nu este normal ca doua trei autocare sa plece miercurea si sa revina vinerea", a spus ┼×tefan Firu subliniind ca din cauza excursiilor copiii pot pierde din materie care este apoi greu de recuperat. Inspectorul scolar general a mai subliniat ca daca excursiile sunt organizate in timpul orelor de curs atunci vacantele si programul educational "┼×coala Altfel" nu si-ar mai avea rostul.

Dascalii sunt nemultumiti

Decizia I┼×J Sibiu nu i-a lasat indiferenti pe profesori, care se declara foarte nemultumiti de aceasta hotarare. Dascalii spun ca activitatile extrascolare au un rol educativ si ca vizeaza vizitarea obiectivelor istorice si geografice, la sfarsitul de saptamana si in vacante parintii preferand sa-i tina pe copii alaturi de ei, in familie. "in vacante si in week-end-uri parintii nu vor sa-si lase copiii in excursie, iar in timpul programului ┼×coala Altfel timpul este prea scurt si sunt prea multe scoli care vor sa viziteze aceleasi obiective", a spus un profesor, subliniind ca o saptamana nu este suficienta pentru a-i duce pe copii in locurile din tara care le sporesc cultura generala, aglomeratia din acea perioada reducand semnificativ accesul elevilor la informatie. "Legea Educatiei promoveaza activitatile extrascolare, nu le ingradeste. Multi profesori si invatatori au reusit in acest fel sa-si apropie copiii si sa-i uneasca", a precizat un alt dascal.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 07 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter