SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAdio, gratuitati si compensate!

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

De astazi, nici o farmacie din tara nu va mai elibera medicamente compensate si gratuite, din cauza ca pe usile caselor de asigurari de sanatate au fost puse afise prin care farmacistii sunt anuntati ca nu se mai primesc retete pentru decontari, ne-a declarat ieri presedinta Patronatului National al Farmacistilor, Constantina Tomescu. Patronatul si Colegiul Farmacistilor din Romania (CFR) au anuntat ca vor intenta proces, la Curtea de la Strasbourg, contra Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Ministerului Sanatatii (MSF) pentru ca nu-i lasa pe farmacisti sa-si exercite profesia, din care face parte si responsabilitatea fata de satisfacerea nevoilor de medicamente ale pacientilor. Prin faptul ca CNAS nu si-a platit nici macar o parte din datoriile de peste 3. 000 miliarde de lei catre farmaciile din toata tara, acestea nu mai pot elibera medicamente gratuite si compensate. Farmacistii au fost anuntati de colegiile de profil sa nu mai elibereze nici o reteta compensata sau gratuita pana nu se lamureste situatia. "Casele nu mai deconteaza aceste retete pentru ca, spun ele, s-a depasit bugetul votat in Parlament pentru Case, iar decontarea retetelor ar insemna depasirea bugetului, deci incalcarea Legii finantelor", ne-a spus presedintele Colegiului Farmacistilor din Bucuresti (CFB), Ioan Uivarosi. Disperati de perspectiva falimentului, farmacistii s-au adresat, in mai multe randuri, CNAS si MSF, prin memorii, la care insa nu au primit nici un raspuns. Elena Popescu, de la Colegiul National al Farmacistilor, declarase, saptamana trecuta, ca se va adresa Curtii Drepturilor Omului de la Strasbourg "Colegiul Farmacistilor din Romania se va adresa Curtii Internationale de la Strasbourg, pentru ca demersurile noastre la autoritatile nationale au ramas fara nici un rezultat. Vom cere sa ni se respecte dreptul de a profesa meseria pe care am invatat-o si sa fim lasati sa slujim pacientii asa cum am invatat", a spus Elena Popescu. Lipsa medicamentelor compensate si gratuite din farmacii va afecta mai ales cardiacii, care, in aceasta perioada, pot avea probleme serioase din cauza schimbarilor bruste de temperatura. "Fiecare zi fara tratament pentru cardiaci aduce un risc foarte mare de infarct. In plus, problemele de circulatie a sangelui, netinute sub tratament, pot provoca un atac vascular cerebral, care, de multe ori, duce la paralizie", ne-a declarat prof. dr. Mircea Cinteza, seful Sectiei de Cardiologie de la Spitalul Universitar Bucuresti.
Sursa: Radio Activ ProFM
Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 11 martie 2003


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 17 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter