SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAdrian Besoiu: Nu urmaresc sa fiu placut de angajati

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

inainte ca proprietatea sa itie fie garantata, trebuie sa existe Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI). Institutia prinsa de boom-ul imobiliar pe picior nepregatit. De cateva zile, noul director al OCPI Sibiu este Adrian Besoiu.

Reporter: Aveti mandat de patru ani?
Adrian Besoiu: Sunt director delegat. Mandatul de patru ani e relativ. Cine se mai poate pronunta ca are un mandat de patru ani in zilele noastre?

R.: Ati lucrat in sistemul public, destul de mult si in cel privat, acum va reintoarceti in cel public. De ce?
A.B.: Raspunsul meu il citeaza pe Bonaparte: "eu sunt soldatul uniformei pe care o port". in acest moment am o uniforma politica.

R.: Asupra Oficiului de Cadastru planeaza de ani o serie de nemultumiri, mai ales cand a izbucnit boom-ul imobiliar.
A.B.: OCPI se afla in subordinea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, care este o structura a Ministerului Internelor si Administratiei. Ceea ce prezuma o seriozitate, severitate si o disciplina mai pronuntate, in acceptiunea mea. Meritoriu este ca in raportul de tara prezentat in acest an, ANCPI este mentionata ca prima institutie publica din Romania care a facut o reforma profunda si serioasa. Este sunt in scaun de 15 zile, dar tin foarte mult la acest lucru. Sigur ca vor fi nemultumiti, mereu vor exista si nemultumiri, nu numai la Cadastru. Asta nu inseamna ca nu sunt, uneori, lucruri serioase care trebuie corijate. De la inceputul anului, Oficiul s-a confruntat cu 166 de dosare in instanta. Ceea ce este un numar serios. in acelasi timp, acolo unde s-au dat sentinte, in 90% din cazuri, solutiile au fost favorabile OCPI. Ceea ce ma face sa cred ca uneori se face si un usor abuz de drept. Dar, orice om are dreptul de a se adresa instantei. Este evident ca sunt si nemultumiri obiective. Pe care, in parte, le-am identificat. Va ramane de vazut ce voi putea face si in timp. Oamenii ne judeca. Ceea ce ma va preocupa este sa scurtam timpul de lucru al dosarelor, sa respectam termenele care sunt dispuse in mod expres.

R.: De ce nu pot fi respectate, din moment ce institutia a fost laudata, dupa cum ziceti, iar mai totul a fost trecut in sistem informatic?
A.B.: A fost un volum de munca supraomenesc. Boom-ul imobiliar a avut si alte consecinte, asupra institutiilor implicate in acest domeniu. Solicitari foarte mari, personal insuficient. Sigur, venituri considerabile. Dar, ca exemplu, angajatii de la Publicitate Imobiliara, care au cel mai des contact cu publicul, au lucrat de la sapte dimineata pana la sase seara. Şi acum se lucreaza peste program, dar nu se mai platesc orele suplimentare. Şi acesta este un lucru real. Am stabilit o lista de prioritati, legate de relatia institutionala si cea cu publicul. La cea institutionala prioritatea primariilor este indiscutabila. Sunt foarte multe primarii din judet, care au proiecte de accesare de fonduri europene si pentru aceste primarii avizele de la noi trebuie sa plece foarte repede. Şi acest lucru se intampla, si in 24 de ore. Eu nu urmaresc sa ma fac placut de angajati, sub nicio forma. Ma intereseaza sa produc o emulatie care sa valorifice la potential maximal capacitatea profesionala, calitatile si energia angajatilor. Aici am nevoie de disciplina, constiinta.
"Eu stiu sa tai in carne vie"

R.: Primele rezultate ale prezentei dumneavoastra aici cand le vom vedea?
A.B.: Cand o sa dispara rumoarea, reclamatiile. Restul, ce poate fi cuantificat probabil o sa vedem intr-o luna, doua. Problema de atitudine, de pozitie a functionarului public se face in timp. Dar eu spun ca in scurt timp. Eu stiu sa tai si in carne vie. Dar eu nu cer nimic din ceea ce publicul nu asteapta de la noi.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate duminica, 02 august 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter