SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGAdrian David, directorul Salvamont Sibiu: Turistul de acum este mai bine echipat

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Adrian David, directorul Salvamont, povesteste despre sediul nou, baza de salvare de la Balea Lac si proiectele Phare prin care s-au achizitionat echipamente ultraperformante.
Reporter: Salvamont Sibiu a evoluat mult in ultimul timp. Care-s imbunatatirile aduse serviciului anul acesta?
Adrian David: in primul rand, ne-am mutat in alta locatie. Printr-o hotarare a Consiliului Judetean din decembrie 2007 ni s-a alocat un spatiu pe strada Campului pe care am reusit sa-l amenajam prin efort propriu. Speram ca in perioada imediat urmatoare sa incepem constructia la noua cladire. Aceasta va avea mai multe birouri, sala de comanda, sala de pregatire fizica, vestiare, magazie si arhiva. Pentru asta ne-au fost alocate 299.000 de lei.

Rep.: Va fi renovata si baza de salvare de la Balea Lac?
A.D.: S-au demarat lucrarile la baza de salvare de la Balea Lac. Contractul este semnat pentru o perioada de 12 luni, deci in luna august a anului viitor lucrarile ar trebui sa fie gata si baza sa fie data in folosinta. Licitatia a fost castigata de o firma de constructii din Sibiu, Jur Construct, care se va ocupa de lucrari. Pentru acest proiect ne-au fost alocate 1,75 milioane de lei. Aceasta baza de la altitudinea de 2.000 de metri va avea si 16 spatii de cazare pentru echipele de interventie. Dar ceea ce e cel mai important este ca va avea si un spatiu destinat activitatii medicale.

Rep.: Am vazut ca si echipamentele folosite sunt mai bune decat pana acum.
A.D.: S-a marit capacitatea de interventie prin echipamente performante si mijloace de transport. Sunt doua proiecte cu finantare Phare, unul - " Siguranta in munti " pentru care avem o masina de teren si un ATV care formeza unitatea mobila de interventie. Celalalt proiect este Punctul Medical Salvamont Paltinis. Va fi o incinta tip container dotata cu toate echipamentele necesare, inclusiv cele specifice salvarii in mediul alpin.

Rep.: Dar la capitolul pregatire a personalului?
A.D.: incepand din luna aceasta, salvatorii montani din cadrul serviciului participa la cursuri de paramedic la centrul de perfectionare de la ISU Targu Mures. Vor fi trei serii pana in luna octombrie, un ciclu de pregatire durand aproximativ 20 de zile. De asemenea, vor mai fi etape de pregatire specifica in muntii Bucegi, la baza de pregatire a Asociatiei Salvatorilor Montani din Romania.

Rep.: Cati salvatori montani sunt la Salvamont Sibiu?
A.D.: Avem 15 angajati si sase voluntari.

Rep.: Cu ce probleme va confruntati?
A.D.: Singurul neajuns este ca n-am reusit sa finalizam marcarea traseelor din Muntii Cindrel.

Rep.: Cum este turistul anului 2008?
A.D.: Este foarte bine echipat. Fata de anii trecuti se vede o imbunatatire a dotarii echipamentului si a calitatii acestuia. Echipamentele acum sunt foarte accesibile, iar turistii din Fagaras vin, de regula, cat de cat pregatiti.

Rep.: Cate accidente au avut loc anul acesta pe munte?
A.D.: Au avut loc 47 de accidente dintre care doua mortale. Acestea doua s-au petrecut in conditii similare, turistii nu aveau echipament adecvat si au alunecat pe limbi de zapada. Un lucru bun este ca avem incheiat un protocol cu Inspectoratul pentru Aviatie al Ministerului Apararii si cu SMURD Targu Mures pentru interventii aeriene, reducemastfel in mod considerabil timpul de interventie si suferinta celui accidentat.
" Fata de cum era Salvamont Sibiu acum cativa ani, pot sa spun ca nivelul de pregatire este putin diferit, pentru ca sunt o serie de colegi noi care nu au experienta vasta. In schimb, ei se pregatesc si fac fata cu succes cerintelor. Experienta se capata in timp, avem trei colegi care sunt instructori monitor salvamont si incercam sa-i rotim in asa fel incat colegii mai tineri sa mearga in patrulare cu cate unul din cei care au mai multa experienta "
de Jeanina Vlad


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 29.11.2008 07:33 )
Cam ciudate, firmele care se ocupa de REZOLVAREA fondurilor Salvamontului!!Se vehiculeaza ca e o diriginta de santier pe la baza Balea care e doar pe statul de plata,ca o cumnata de-a cuiva face aprovizionarea cu ce trebuie pe la Salvamont!! Alte amanunte dupa ce trece poate un control adevarat, nu cel intern ,unde lucrurile se...REZOLVA!


  

Alte stiri adaugate miercuri, 06 august 2008


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 29 mai 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter